Vakantiebestemmingen in Europa

Europa bevat van alle continenten ter wereld de grootste variatie aan talen, culturen en landen. Dit zie je terug in de enorme hoeveelheid vakantiebestemmingen in Europa, die allemaal hun eigen specifieke karakter en bezienswaardigheden te bieden hebben. Sommige steden zijn bekend om hun historische centrum, terwijl anderen juist bol staan van de moderne architectuur. Je vindt in Europa sporen van duizenden jaren aan verschillende beschavingen die het continent in hun greep hadden. De kunst die deze beschavingen achterlieten wordt tentoongesteld in wereldberoemde musea. Daarnaast is er ook buiten de steden van alles te doen. De afwisselende natuur en de goed ontwikkelde infrastructuur zorgen ervoor dat ook outdoor liefhebbers in Europa aan hun trekken komen.

Vakantiebestemmingen in Europa

Er zijn zoveel aantrekkelijke vakantiebestemmingen in Europa dat je er je hele leven lang kunt rondreizen. In het noorden van het continent, in de landen van Scandinavië, IJsland, Schotland en de Baltische landen vind je ongerepte natuur, geweldige bossen, ruige kusten en in de winter een magisch sneeuwlandschap met kans op het noorderlicht. 

De bergketens van de Alpen en de Pyreneeën bevatten de hoogste pieken in West-Europa, maar vele andere gebergtes bieden ook volop mogelijkheden voor wandelaars, klimmers, mountainbikers en andere bergsporters. Een voorbeeld daarvan is het Tatra gebergte op de grens tussen Polen, Tsjechië en Slowakije, Durmitor in Montenegro of de Picos de Europa in het noordwesten van Spanje. 

Als je op zoek bent naar cultuur, dan kun je in elk gedeelte van Europa terecht. In het noorden vind je moderne steden met een hoge leefbaarheid. In het hele gebied rond de middellandse zee vind je steden met historisch erfgoed dat duizenden jaren oud is. De Balkan heeft een unieke cultuur van zichzelf en dat kun je over een aantal andere regio´s ook zeggen. Voorbeelden hiervan zijn de Alpenlanden, Scandinavië, de Baltische staten, het Oost-Europese blok en Albanië dat tot een jaar of 15 geleden afgesloten was voor bezoekers.

Stedentrips in Europa

Verschillende steden in Europa staan hoog bovenaan het verlanglijstje van liefhebbers van stedentrips. Je hebt natuurlijk de klassieke stedentrip bestemmingen zoals Rome, Parijs en Londen. Maar daarnaast zijn er in Europa nog een heleboel geweldige steden om te verkennen. Barcelona bijvoorbeeld is het decor van één van de geniaalste moderne architecten. De steden Riga en Tallinn in de Baltische staten Estland en Letland bevatten een enorme hoeveelheid historisch erfgoed. Venetië betovert al haar bezoekers met de charmante paleizen en romantische gondelvaarten. Edinburg en Dublin bieden geweldig entertainment en gratis musea van wereldklasse. Athene bevat gebouwen die duizenden jaren in de tijd terug gaan en ons eigen Amsterdam is wereldwijd bekend om de vooruitstrevende idealen die de stad kenmerken. De lijst met interessante steden in Europa is eindeloos.

Roadtrip door Europa

Het is de droom van jongeren over de hele wereld om een roadtrip te maken door Europa. Er is zoveel te zien en te doen, dat je je nooit gaat vervelen. Tijdens een roadtrip kun je zelf een optimale mix samenstellen van speciale plekken in de natuur en toeristische trekpleisters in de steden. De afstanden binnen Europa zijn relatief klein, waardoor je, als je haast hebt, veel landen kunt bezoeken in relatief korte tijd. Het kan echter interessanter zijn om je roadtrip te fixeren op een bepaald gebied. 

Je kunt je bijvoorbeeld zonder problemen maandenlang vermaken in de Balkanlanden. Hier vind je een aangename mengeling aan prachtige ongerepte natuur, gastvrije bevolking en interessante steden met een bewogen geschiedenis en een rijke cultuur. Griekenland biedt een oneindige hoeveelheid interessante plekken en geweldige stranden op de vele mooie eilanden. Als je doorreist naar Istanbul, dan kom je helemaal in een andere wereld terecht. Zo zijn er nog een aantal regio´s zoals het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Scandinavië, het Iberisch schiereiland, Centraal Europa en de Baltische landen die allemaal een roadtrip waard zijn.

Scroll naar boven