Vakantie in Letland: Camping, hotel, tips & info

De Baltische staat Letland telt meer dan twee miljoen inwoners en is één van de dunbevolktste landen van Europa. Letland telt met Litouwen, Estland, Wit-Rusland en Rusland maar liefst vier buurlanden. De hoofdstad van Letland is het prachtige Riga. De inwoners spreken Lets en sinds 2014 kan je in het land betalen met de euro. Het land beschikt over een vijftal steden met meer dan 50.000 inwoners, dat zijn Riga, Daugavpils, Liepaja, Jelgava en Jūrmala. Het is overigens ook één van de groenste landen van ons continent. Letland kent duizenden rivieren en meren omringd door bosgebied. In de badplaatsen kun je genieten van een strandvakantie en uitstapjes maken naar de grotere steden in Letland. Aangezien het een klein land is zijn alle steden en plaatsen eenvoudig te bereiken met de auto.

bestemmingen in Letland

reisaanbieders Letland

Prijsvrij

Bij Prijsvrij weet je zeker dat je de juiste prijs betaald! Met hun grote aanbod aan reizen, zit er altijd wel iets tussen naar jouw wensen. Elders goedkoper? Dan krijg je het verschil terug geboekt!

Bij Trivago vergelijk jij alle hotels op één plek van diverse aanbieders. Zo heb je snel de goedkoopste deal en bespaar je geld! Ideaal voor een low budget vakantie. Kijk snel wat Trivago jou kan bieden!

OAD heeft ruim 15 verschillende soorten reizen die ze aanbieden. Zoek je een leuke stedentrip, rondreis of cruise? Bij OAD hebben ze genoeg aanbod om aan jouw wensen te voldoen! Kijk snel verder!

bezienswaardigheden Letland

Riga

Riga

Aantal inwoners: 640.000
Bekendste bezienswaardigheid: Stadhuisplein

De Letse hoofdstad Riga was lange tijd een belangrijke handelsstad en werkte ook nauw samen met Nederland. Riga telt rond de 640.000 inwoners en is de belangrijkste stad van Letland. De stad loopt voorop op het gebied van economie, politiek en cultuur. Riga beschikt ook over een internationaal vliegveld en een zeer professioneel openbaar vervoersnetwerk. Het oude stadsdeel van Riga staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, maar opmerkelijk genoeg geldt dat niet voor het moderne stadsdeel. Riga is een stad met veel mogelijkheden. De bekendste bezienswaardigheid is het Stadhuisplein, maar ook de Dom van Riga moet je beslist eens gaan bekijken. In 1211 begon de bouw van de Dom en de oude glorie is nog altijd zichtbaar.

Ventspils

Ventspils

Aantal inwoners: 44.000
Bekendste bezienswaardigheid: Grote Markt

In het westen van Letland kan je de stad Ventspils vinden. De stad telt zo’n 44.000 inwoners en is een unieke vakantiebestemming. De naam van de stad is niet uit de lucht komen vallen, want Ventspils is vernoemd naar de rivier de Venta. De stad kent eveneens een internationaal vliegveld en een veerverbinding met het Zweedse Stockholm. Sport kenners kennen de stad voornamelijk van de basketbalclub BK Ventspils, dat ook uitkomt op internationaal niveau. Ventspils is tevens de rijkste stad van Letland en dat heeft het te danken aan de Oostzeehaven. In Ventspils kan je leuk winkelen rondom de Grote Markt. Ga je met de kinderen naar deze stad, dan raden wij een bezoek aan het Ventspils Water Park aan!

Liepāja

Liepāja

Aantal inwoners: 78.000
Bekendste bezienswaardigheid: Karosta

De charmante stad Liepāja telt rond de 78.000 inwoners en is één van de grootste steden van Letland. Liepāja speelde een belangrijke rol in de historie van het land. De havenstad beschikt onder andere over veerverbindingen met steden in Duitsland en Zweden. Daarnaast heeft Liepāja ook een internationale luchthaven. De Letse gemeente bestaat uit twee gebieden, het centrum en het noorden. Het noordelijke gebied kent de naam Karosta en was vroeger een Russische militaire stad. Tegenwoordig is Liepāja erg populair onder de vakantiegangers. Je kan in de stad genieten van lange zandstranden en een natuurpark. Daarnaast kan je iedere zomer de Baltische Beach Party bezoeken.

Jūrmala

Jūrmala

Aantal inwoners: 57.000
Bekendste bezienswaardigheid: Ragakapa natuurpark

De populairste badplaats van Letland is zonder twijfel Jūrmala. De stad telt rond de 57.000 inwoners en is vanuit Riga eenvoudig bereikbaar met de auto en de trein. Jūrmala is ook onder de Letse bevolking een populaire bestemming voor een dagje uit. De stad staat bekend om zijn vele kuuroorden en witte zandstranden. Je kan nabij het strand ook overnachten in het chique Baltic Beach Hotel. Jūrmala heeft een pittoreske uitstraling, wat grotendeels komt door de charmante houten huisjes. Natuurliefhebbers kunnen in de omgeving van Jūrmala prachtige wandelroutes afleggen of een fietstocht gaan maken. Je kan bijvoorbeeld naar het indrukwekkende Ragakapa natuurpark gaan. In Jūrmala kan je geweldig dineren in één van de visrestaurantjes.

blogs over Letland