Aparthotel

Bij het uitkiezen van een hotel kom je al snel allerlei benamingen tegen. Een boutique hotel, een motel en een aparthotel zijn hier prima voorbeelden van. Het laatstgenoemde hotel is toch wel een bijzonder soort hotel. Een aparthotel is namelijk niet echt een hotel, maar is een combinatie van een appartement en een hotel.

Wat is een aparthotel?

Een aparthotel is dus een combinatie van een appartement en een hotel. Je kunt zo’n hotel het beste zien als een appartementencomplex met hotelservice. Zo krijg je niet de beschikking over een hotelkamer, maar over een compleet appartement.

Een kenmerk van veel aparthotels is dan ook de afmetingen van de kamers. Veel kamers in een aparthotel zijn significant groter dan veel hotelkamers. Daarbovenop komt ook nog dat de meeste appartementen in een aparthotel van veel gemakken voorzien zijn. Zo tref je in de meeste appartementen bijvoorbeeld een volwaardige keuken aan.

Ondertussen geniet je wel van de service van een hotel. Zo wordt het beddengoed netjes gewassen, kun je mogelijk in het hotel ontbijten en krijg je elke dag schone/droge handdoeken. Eigenlijk kun je een aparthotel zien als het beste van twee werelden. Je geniet van het gemak van een hotel én je geniet van de ruimte van het appartement.

Het is relatief goed zoeken naar aparthotels in binnen- en buitenland. De meeste ketens richten zich namelijk op ‘normale’ hotelkamers in plaats van op dergelijke appartementen. Mocht je een aparthotel willen boeken, moet je daarom mogelijk eventjes flink zoeken.

Heb je een geschikt aparthotel gevonden? Dan merk je mogelijk op dat de kosten reuze meevallen. Dat klopt; ten opzichte van een regulier hotel is een aparthotel vaak voordeliger. Dat is zeker het geval als je met bijvoorbeeld 3 of 4 personen op reis gaat. Je kunt dan voor twee hotelkamers kiezen óf voor een appartement in een aparthotel. De laatstgenoemde optie is veelal (stukken) voordeliger.

Ontdek hier onze blogs over aparthotels!

aparthotel-mallorca

10x de leukste/beste aparthotel in Mallorca

Mallorca is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. Dit eiland is prachtig, is vrij groot en heeft daardoor meerdere gezichten. Feit is dat je op dit eiland nagenoeg altijd van lekker weer verzekerd bent en dat je uit heel veel accommodaties kunt kiezen. Zie je het niet zitten om in een normaal hotel te verblijven? Gaat

Lees verder »
Aparthotel-Nederland

Aparthotel Nederland; de beste aparthotels in ons land!

Vind je het heerlijk om een nachtje in een hotel te verblijven? Merk je alleen op dat de meeste hotelkamers qua afmetingen niet naar je zin zijn? Dan is het logischer om voor een aparthotel in Nederland te kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een combinatie van een appartement en hotel. Je

Lees verder »
Scroll naar boven