Treinreis

Met de trein naar je werk of studie toe; dit is voor veel mensen de normale gang van zaken. Een trein leent zich echter niet alleen voor dergelijke tripjes, maar ook voor leuke vakanties. Als je een treinreis boekt, geniet je namelijk onderweg én op de eindbestemming van al het moois.

Treinreis plannen

Bij het plannen van een treinreis kun je tal van kanten op. Zo kun je op de onderstaande punten voor jezelf de juiste keuze maken:

  • Startpunt: op welk centraal station wil je precies opstappen? Aangezien we in Nederland een goede infrastructuur hebben, heb je op dit gebied voldoende om uit te kiezen.
  • Bestemming: naar welk land of naar welke bestemming wil je toe? In principe kun je de meeste landen in Europa met de trein bereiken. Je kunt naar het zuiden toe, maar ook het oosten van Europa leent zich prima voor een treinreis. Overigens kun je ook op andere continenten voor een treinreis kiezen. Dan moet je alleen wel even eerst naar dat continent toe vliegen.
  • Duur van de treinreis: uiteraard moet je ook goed kijken naar de duur van de treinreis. Je kunt een treinreis van een weekje maken, maar je kunt ook probleemloos een hele maand onderweg zijn. Uiteraard gaat dit hand in hand met je wensen en met de eindbestemming.
  • Luxe: in een vliegtuig kun je voor een normaal ticket kiezen of voor een businessclass ticket. Deze vlieger gaat ook op bij het boeken van een treinreis. Bepaal daarom goed voor jezelf van hoeveel luxe je in de trein wilt genieten.

Wist je dat je een treinreis ook met een ander soort vakantie kunt combineren? Je kunt bijvoorbeeld met de auto naar Zwitserland toe gaan en daar op de trein stappen. De Glacier Express rijdt bijvoorbeeld in 8 uurtjes van Zermatt naar St. Moritz. In St. Moritz kun je van de mooie omgeving genieten, waarna je de trein de andere kant weer opneemt. Al met al kun je heel veel kanten op met een treinreis!

Ontdek hier onze blogs over treinreizen!

met-de-trein-naar-praag

Met de trein naar Praag; welke mogelijkheden heb je?

Praag is zonder twijfel één van de mooiste steden van Europa. De stad heeft een historisch centrum, maar beschikt ook over meerdere moderne wijken. Zeker in het historische centrum is het heerlijk om rustig rond te lopen en je te verwonderen aan al het moois. Spreekt de stad Praag in Tsjechië jou ook aan? Dan

Lees verder »
trein-naar-londen

Met de trein naar Londen; alle informatie op een rijtje!

Ben jij ook zo gek op de stad Londen? En wil je daarom het liefste elk jaar naar deze leuke stad toe gaan? Of wil je Londen juist voor de eerste keer bezoeken? Als je deze prachtige stad wilt bezoeken, heb je daar veel mogelijkheden voor. Dit geldt niet alleen qua verblijf en tijdsbesteding, maar

Lees verder »
met-de-trein-naar-Parijs

Ontspannen met de trein naar Parijs

De hoofdstad van Frankrijk heeft veel te bieden voor reizigers. Parijs staat wereldwijd bekend om de uitbundige kunst en cultuur, het heerlijke eten en de grote variatie aan bezienswaardigheden. Er zijn tientallen redenen om Parijs te bezoeken, van stedentrips tot vakanties en speciale reizen gericht op kunst, werk of een bezoek aan Disneyland. Er zijn

Lees verder »
Scroll naar boven