Boutique hotel

Naar wat voor soort hotel gaat je voorkeur uit? Verblijf je het liefste in een luxe hotel? Heb je het liefste een groot hotel van een bekende hotelketen? Of ga je graag voor een gezellig, klein en pittoresk hotel? Bij het boeken van een hotel moet je jezelf tal van vragen stellen. Uiteindelijk is de kans groot dat een boutique hotel op je wensen aansluit. Dit is namelijk één van de meest unieke soorten hotels.

Wat is een boutique hotel?

Het is lastig om een boutique hotel in een zin te omschrijven. We beschrijven dit soort hotel daarom graag aan de hand van enkele kenmerken:

  • Eigenzinnig. Een boutique hotel is qua uitstraling niet zoals een ‘normaal’ hotel. Een dergelijk hotel heeft een eigenzinnige uitstraling, waarbij kamers soms zelfs hun compleet eigen thema hebben. Dat betekent dat elke kamer in een boutique hotel op z’n eigen manier uniek is.
  • Luxueus. De meeste boutique hotels zijn vrij luxe ingericht. Maar, dat is niet altijd het geval. Er zijn ook uitbaters van dergelijke hotels die juist voor een stijlvolle en niet al te luxe uitstraling kiezen.
  • Intieme sfeer. Een intieme sfeer is absoluut iets dat bij een boutique hotel hoort. Zo’n hotel is vaak relatief compact, waarbij er bijvoorbeeld ook sprake van een gemeenschappelijke ruimte is. 
  • Zelfstandige uitbaters. De meeste boutique hotels zijn in handen van zelfstandige uitbaters. Mocht je voorkeur naar een hotel van een grote hotelketen gaan, vallen de boutique hotels al snel af.
  • Charmant. Een term die absoluut op boutique hotels slaat, is charmant. De hotels hebben een unieke charme die lastig is om in woorden uit te drukken. Je zou dit echt eens met je eigen zintuigen moeten voelen en aanschouwen.

Een verblijf in een boutique hotel is uniek te noemen. Je geniet van een unieke sfeer, van een unieke entourage en vaak ook van unieke kamers. Bijkomend voordeel is dat veel boutique hotels fraai gelegen zijn. Zo vind je in veel grote steden in ons land meerdere boutique hotels.

Ontdek hier onze blogs over boutique hotels!

Boutique hotel Maastricht

Boutique hotel Maastricht; dit is onze top 10!

Wil je van een super leuke stedentrip gaan genieten? Maar, zie je het niet zitten om daar heel ver voor te gaan reizen? Dan is het aan te raden om eens in eigen land te kijken. In eigen land vind je namelijk ook talloze leuke steden, waaronder Maastricht. Klinkt een overnachting of weekendje weg in

Lees verder »
Scroll naar top