Landen in Azië

Azië is met afstand het grootste continent op aarde. Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in Azië. Het is onnodig om te zeggen dat je heel verschillende ervaringen kunt opdoen in verschillende delen van Azië. De hoogste bergen ter wereld bevinden zich in de Himalaya. Dit indrukwekkende gebergte vormt een fascinatie voor wandelaars, klimmers en vele andere bergsporters en natuurliefhebbers. Zuidoost Azië biedt geweldige mogelijkheden om te duiken, snorkelen en van het regenwoud te genieten. Als je de woestijn wilt verkennen dan kun je ervoor kiezen om naar het midden oosten te gaan. En daarmee zijn we er nog lang niet. Alle delen van Azië hebben hun eigen charme en veel toeristen komen meerdere keren naar hetzelfde land terug. 

Landen in Azië

Azië bestaat uit een enorme verzameling grote en kleine landen. Zowel China als India hebben een bevolking van meer dan een biljoen mensen. Veel landen hebben zo veel te bieden dat je er nooit uitgekeken raakt. Rusland is het grootste land ter wereld en het grootste gedeelte bevindt zich in Azië. De meest toeristische landen van Azië bevinden zich in het zuidoosten van het continent. Thailand, Cambodja, Vietnam, Indonesië, Maleisië, Singapore en Laos zijn allemaal geliefde landen onder de vakantiegangers en de jongeren. Voor reizigers met een interesse voor onontdekte schoonheid zijn er een aantal landen in opkomst. Georgië en Azerbeidzjan in de Kaukasus bijvoorbeeld. Of Myanmar, dat pas recent zijn grenzen heeft geopend voor toeristen. Ook de ‘stans’ – Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië, Turkmenistan en Tadzjikistan – hebben veel te bieden. Iran is een droombestemming voor nieuwsgierige reizigers door de vriendelijk bevolking en het indrukwekkend cultuurhistorische erfgoed.

Backpacken in Azië

Azië is één van de klassieke bestemmingen voor backpackers. In de jaren ’60 werden er busreizen georganiseerd vanuit Engeland naar India. De lokale bevolking runt sindsdien veel gezellige hostels en restaurants op prachtige plekken. Indrukwekkend cultuurhistorisch erfgoed vind je overal in Azië. Als je op zoek bent naar een tropisch klimaat, jungle, strandleven en een goed feestje, dan kun je kiezen uit veel levendige plekken in Zuidoost Azië. Als je graag een heel andere wereld wilt leren kennen, dan kun je in India maanden- of jarenlang rondzwerven. Dit enorme land heeft zoveel uithoeken dat je altijd nog een nieuw stukje vindt om te verkennen. De maatschappij functioneert op basis van het idee van reïncarnatie en verlichting waardoor je nooit stopt je te verbazen. In India vind je een kamer voor 3-5 euro en je eet voor een euro, waardoor je geld lang meegaat.

Rondreis door Azië

Een rondreis door Azië kan veel verschillende vormen aannemen. Sommige gebieden zijn niet meer zo makkelijk te passeren. Pakistan bijvoorbeeld, was altijd de doorgang van Iran naar India, maar tegenwoordig zijn toeristen hier niet meer welkom. Desondanks zijn er nog steeds fanatiekelingen die met de Trans Siberië Express, op de fiets, of in een camper van Europa naar Zuidoost Azië of India reizen via het noorden. Als je geen jaren de tijd hebt en toch een rondreis wilt maken, dan kun je beter één gebied of land uitkiezen. Oost Azië bijvoorbeeld, met Japan, Taiwan, Zuid Korea, Hongkong en andere delen van China. Ook het Indische subcontinent met India, Nepal en Sri Lanka is een geweldige bestemming. Veel mensen gaan naar Zuidoost Azië, omdat de landen daar wat kleiner, overzichtelijker en toeristvriendelijker zijn. Centraal Azië, Iran en Indonesië zijn ook geweldige gebieden voor een langere rondreis.

Vakantie in Azië

Als je gemoedelijk een paar weken vakantie wilt vieren in Azië dan is het aan te raden om je bestemming zorgvuldig te kiezen. Door de cultuurverschillen en de taalbarrière is het niet overal even makkelijk om je wensen te communiceren. Dat gezegd, de meeste echt toeristische plekken hebben een geweldige infrastructuur en de bevolking spreekt meestal een aardig woordje Engels. Voor een vakantie kun je het beste één regio uitkiezen omdat er overal zo veel te zien en doen is. De plekken die het meest ingesteld zijn op toeristen zijn Thailand, Bali (in Indonesië), Sri Lanka, Nepal (om te wandelen) en Cambodja. Japan is van alle Aziatische landen het meest westers. Ook in Turkije zijn veel echte vakantieplaatsen te vinden.

Scroll naar boven