Glamping

Veel mensen vinden het heerlijk om op een camping te verblijven. Zij genieten van de rust, van de natuur om zich heen en van de laagdrempeligheid. Op een camping is het bovendien altijd gezellig en gemoedelijk. Maar, op een camping is het uiteraard niet al te luxe. Wil je wél van luxe tijdens je vakantie genieten? Dan is het verstandig om op een glamping te verblijven.

Wat is een glamping?

Een glamping kun je zien als een luxe versie van een camping. Op een glamping zie je bijvoorbeeld geen simpele opzet tentjes staan, maar staan juist hele luxe tenten. Deze tenten zijn groot, zijn van alle gemakken voorzien en zijn daarmee luxe. Je verblijft alsnog in een tent, maar dan wel in een hele luxe tent.

Zeker in de afgelopen jaren zijn glampings ongekend populair geworden. De combinatie van kamperen én toch genieten van luxe valt bij veel mensen in de smaak.  

Leuk detail: de naam glamping is een samenraapsel van twee woorden. Het gaat hierbij om de woorden glamorous en camping. Op een dergelijke camping komen deze twee termen perfect bij elkaar.

Het overnachten op een glamping brengt tal van voordelen met zich mee:

  • Je bespaart veel tijd. Naar een glamping hoef je niet meer je eigen tent of vouwwagen mee te nemen. Je hoeft deze ook niet meer zelf op te zetten, waardoor je veel tijd bespaart.
  • Je geniet van veel gemak. In een glamping tent geniet je dus van veel luxe. Zo kun je op een aangename manier koken en slaap je in comfortabele bedden. Dit is wel iets anders dan het slapen op een luchtbedje.
  • Je geniet van rust en van de natuur. De beste glampings zijn op de meest fraaie plekken te vinden. Op deze plekken geniet je van de natuur om je heen, van de rust en van je vakantie. 

Ontdek hier onze blogs over glampings!

glamping-frankrijk

Glamping in Frankrijk; Geniet van de Franse buitenlucht!

Glamping is kamperen met een beetje glamour eraan toegevoegd. In plaats van het primitieve tentje en de slaapzak, kun je bij glamping in Frankrijk iets meer luxe verwachten. Zo hoef je bijvoorbeeld niet je eigen tent op te zetten. In plaats daarvan slaap je in een safaritent, een yurt of misschien wel een boomhut! De

Lees verder »
Scroll naar boven