Landen in Noord-Amerika

Het continent Noord-Amerika is het derde grootste continent ter wereld. Het bestaat uit 23 landen, waarvan de meeste eilanden in het Caribisch gebied. Het grootste gedeelte van het landoppervlak van Noord-Amerika wordt in beslag genomen door slechts drie landen: Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Ook de landen van Centraal Amerika (Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama) worden meestal tot Noord-Amerika gerekend. De meeste mensen denken bij Noord-Amerika aan Canada en de VS. Twee westerse landen waar voornamelijk Engels gesproken wordt. Maar ook daar is duidelijk merkbaar dat er een heel Latijns gebied in de achtertuin ligt. Mexico, Centraal Amerika en het Caribisch gebied bevatten een enorme variatie aan verschillende culturen.

Landen in Noord-Amerika

Reizen door Noord-Amerika

Door de enorme afmetingen van het continent is er veel te ontdekken in Noord-Amerika. Canada en de Verenigde Staten staan bekend om de adembenemende natuurparken en de uitgestrekte landschappen. Ook de moderne steden vol met entertainment trekken jaarlijks veel toeristen. Centraal-Amerika, Mexico en het Caribisch gebied zijn favoriete vakantiebestemmingen. Deze regio´s hebben een aangenaam klimaat en schitterende stranden. In Mexico en Centraal-Amerika kun je indrukwekkende tempels bezoeken die stammen uit de oude culturen van de Maya´s en de Azteken. De afstanden zijn te overzien, terwijl de prachtige landschappen wisselen tussen alle mogelijke extremen. Van woestijn naar ruige Pacifische kust via hooggebergte door de jungle naar de warme Caribische wateren.

Camperreis door Noord-Amerika

Vooral Canada en de VS zijn populaire bestemmingen voor een camperreis. Door de uitgestrektheid van de landschappen zijn er veel geweldige natuurparken in deze twee landen. Maar de afstanden zijn groot en op veel van de mooiste plekjes kun je enkel op een camping overnachten. Daarom is een camperreis perfect om deze streken te leren kennen. Je kunt in alle grote steden van Canada en de VS een camper huren. Veel mensen regelen dit al vooraf online via een reisorganisatie. Zo gauw je de camper opgehaald hebt, hoef je alleen nog maar te zorgen dat je steeds op tijd genoeg inkopen doet. De camper zelf is je hotel, restaurant en vervoermiddel. Je kunt daardoor in je eigen tempo verschillende natuurgebieden en steden naar keuze verkennen. Meerdere regio´s aan de west- en oostkust van de VS en Canada bieden elk genoeg bezienswaardigheden om een paar maanden rond te reizen.

Backpacken Noord-Amerika

Canada en de Verenigde Staten zijn niet de beste landen om te backpacken. Het openbaar vervoer werkt alleen goed binnen de grote steden, waardoor het niet zo makkelijk is om op de mooiste plekjes te komen als je geen auto hebt. Ook liggen de prijzen voor onderdak en eten veel hoger dan in Mexico en Centraal-Amerika. Dit gebied in het zuiden van Noord-Amerika is uiterst geschikt voor Backpackers. De afstanden zijn enkel in het noorden van Mexico zo groot dat je soms een hele dag in de bus doorbrengt. Verder naar het zuiden wacht een paradijs vol met aantrekkelijke plekken. Overal waar iets te zien is, kun je ook overnachten. Er is altijd wel een lokale familie die een camping heeft ingericht met een paar hutjes om in te slapen. Door het warme klimaat heb je weinig spullen nodig en voor tien dollar kun je een goedkoop hotel vinden en nog een maaltijd kopen op de plaatselijke markt.

Scroll naar boven