Wandelvakantie

Over prachtige paden wandelen, van indrukwekkende vergezichten genieten en ondertussen gezond bezig zijn? Als je voor een wandelvakantie kiest, geniet je van deze ultieme combinatie. Je bent lekker in beweging, je bent in de gezonde buitenlucht bezig én je komt op de meest mooie plekken. Een wandelvakantie in eigen land óf in het buitenland is dan ook een heerlijk soort vakantie.

Wandelvakantie Europa

Van een heerlijke vakantie optimaal genieten? Dat doe je in Europa. Hierbij heb je de keuze uit twee soorten trips:

  • Je wandelt vanuit Nederland naar het buitenland. Zeker als je in het midden van het land woont, kan dit een behoorlijke tocht zijn. Echter is dit ook erg leuk, aangezien je tijdens je wandeltocht kennismaakt met de prachtige gebieden in Nederland.
  • Je wandelt in het buitenland. Je kunt uiteraard ook met de auto of het vliegtuig naar het buitenland gaan. Vanaf het startpunt kun je vervolgens in het buitenland een prachtige wandeltocht gaan maken.

Spreekt een wandelvakantie in Europa je aan? Zorg er sowieso voor dat je je goed voorbereidt. Zorg dat je een goede conditie hebt, dat je fit bent en dat je de juiste items meeneemt en draagt. Typerend voorbeeld hiervan zijn goede wandelschoenen.

Verder is het aan te raden om altijd met iemand anders te wandelen. Op het moment dat er iets aan de hand is, is het niet fijn als je alleen bent. Met z’n tweeën is bovendien een stuk gezelliger. Lekker praten, genieten van de mooie gebieden en hopelijk ook genieten van lekker weer.

Verder doe je er verstandig aan om  altijd aan je eigen veiligheid te denken. Neem bijvoorbeeld bij een klif niet al te veel risico. En ga uiteraard ook niet op of langs drukke wegen in het buitenland lopen. Een wandelvakantie in Europa is super leuk, maar je moet wel goed op jezelf letten. Als je de hele wandeltocht afgelegd hebt, heb je ongetwijfeld een blij en voldaan gevoel!

Ontdek hier onze blogs over wandelvakanties!

wandelvakantie-nederland

Wandelvakantie Nederland; Ontdek het mooiste van Nederland!

Jaarlijks trekken miljoenen Nederlanders de landsgrenzen over voor een heerlijke vakantie. Wist je echter dat het helemaal niet nodig is om de landsgrenzen te verlaten? Ons land heeft zelf namelijk ook ongekend veel te bieden. Tijdens een wandelvakantie in Nederland kom je hier maar al te goed achter. Spreekt een wandelvakantie in Nederland je nu

Lees verder »
wandelvakantie-alpen

Op wandelvakantie in de Alpen

Vind je het heerlijk om veel tijd in de natuur door te brengen? En vind je het ook heerlijk om flinke afstanden te wandelen? Dan is een wandelvakantie in de Alpen mogelijk een perfecte vakantie voor je. Tijdens zo’n vakantie draait alles om maar twee dingen: wandelen en genieten van al het moois om je

Lees verder »
Scroll naar boven