Boutique hotel Maastricht; dit is onze top 10!

Wil je van een super leuke stedentrip gaan genieten? Maar, zie je het niet zitten om daar heel ver voor te gaan reizen? Dan is het aan te raden om eens in eigen land te kijken. In eigen land vind je namelijk ook talloze leuke steden, waaronder Maastricht. Klinkt een overnachting of weekendje weg in Maastricht als muziek in jouw oren? Dan is het aan te raden om op zoek naar een leuk hotel te gaan. Iets wat wij je zeker aan kunnen raden, is een Boutique hotel in Maastricht. In deze stad – in Limburg gelegen – geniet je van de nodige bezienswaardigheden. Ook is het in en rondom deze stad erg gemoedelijk en fraai. Precies wat je van Limburg zou verwachten!

Inhoudsopgave:

Wat-is-een-Boutique-hotel-in-Maastricht

Wat is een Boutique hotel in Maastricht precies?

Ben je van plan om een hotel in Maastricht te gaan boeken? Dan sta je voor een leuke uitdaging. In en rondom deze stad vind je tientallen hotels, waardoor het maken van een keuze niet altijd even makkelijk is. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, raden wij echter een Boutique hotel in Maastricht aan. Waarom? Omdat een boutique hotel veel voordelen met zich mee brengt:

  • Leuke sfeer: in een Boutique hotel in Maastricht geniet je van een leuke sfeer. De sfeer kan als eigenzinnig, als gezellig en als intiem beschreven worden. 
  • Fraaie inrichting: een Boutique hotel in Maastricht is ook fraai ingericht. De meeste Boutique hotels hebben een luxueuze en unieke inrichting.
  • Kleinschalig: over het algemeen zijn de meeste Boutique hotels in Maastricht ook kleinschalig ingericht. Je geniet hierdoor van persoonlijke aandacht en van service op maat.
  • Van alle gemakken voorzien: tot slot is eigenlijk elk Boutique hotel in Maastricht van alle gemakken voorzien. Je geniet van fraaie/luxe kamers, maar ook van tal van andere voorzieningen. Wat wens je nog meer?

Als je een hotel in Maastricht wilt boeken, kijk je ongetwijfeld ook goed naar de locatie. Qua locatie brengen de meest Boutique hotels in Maastricht ook een belangrijk voordeel met zich mee. De meeste Boutique hotels in Maastricht hebben namelijk een fraaie ligging. Veel van deze hotels liggen echt in de binnenstad, maar sommige hotels bevinden zich ook in de buitenwijken. Aan jou de keus om te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Wat zijn de leukste Boutique hotels in Maastricht?

Zo, je hebt hierboven kunnen lezen wat een Boutique hotel precies inhoudt. Is zo’n hotel precies waar je naar op zoek bent? En wil je daarom het leukste Boutique hotel in Maastricht gaan boeken? Daarvoor ben je in dit artikel ook aan het juiste adres.

Wij hebben namelijk alvast onderzoek gedaan naar de leukste Boutique hotels in Maastricht. We hebben tal van hotels uit mogen proberen, waardoor we een goed beeld van het aanbod hebben gekregen. Bovendien waren we hierdoor in staat om onze persoonlijke top 10 samen te stellen. Over de 10 leukste Boutique hotels in Maastricht vertellen wij je hieronder graag iets meer!

Boutique-Hotel-Grote-Gracht

Boutique Hotel Grote Gracht

In de stad Maastricht draait veel om het Vrijthof. Dit is eigenlijk het centrale plein in de stad, waarbij je allerlei hotels en restaurants vindt. Vlak bij dit plein – op slechts 100 meter afstand – is het Boutique Hotel Grote Gracht te vinden. In onze ogen is dit het leukste Boutique hotel van deze stad.

Waarom? Dit is onder meer aan de sublieme ligging van dit hotel te danken. Zodra je één stap buiten de deur van dit hotel zet, sta je direct in het midden van de stad. Je kunt naar het Vrijthof toe gaan, maar je kunt ook naar de leuke winkelstraten toelopen. Of naar de vele bezienswaardigheden in de stad toe gaan.

Dit hotel is bovendien echt prachtig om te zien. Dit begint eigenlijk al bij de buitenkant van het hotel. Het hotel heeft een monumentale uitstraling in combinatie met prachtige details. Dit geldt overigens ook voor het interieur van het hotel. Het interieur is kenmerkend, is fraai en kent een unieke combinatie. Oude details worden namelijk gecombineerd met moderne elementen. 

Dit geldt voor de algemene ruimtes in het hotel, maar ook voor de kamers. In de hotelkamers van het Grote Gracht Boutique hotel kom je echt niks tekort. Tevens willen wij de sfeervolle tuin nog even benoemd hebben. In deze tuin kun je heerlijk ontbijten, een lekker drankje doen en genieten van het mooie leven. Al met al een prachtig en luxe Boutique hotel in Maastricht.

Boutique-Hotel-Sint-Jacob

Boutique Hotel Sint Jacob

Over het Grote Gracht Boutique hotel in Maastricht zijn wij dus erg enthousiast. Dat geldt echter ook voor het Sint Jacob Boutique hotel; dit hotel kun je eigenlijk zien als het kleinere broertje van het Grote Gracht hotel. Dit hotel vertoont namelijk de nodige overeenkomsten met het hierboven genoemde hotel.

Zo heeft ook dit hotel een prachtige ligging in de wijk Jekerkwartier. Deze wijk is prachtig, is relatief rustig en vormt een prima uitvalsbasis. Vanuit deze wijk kun je echt de gehele stad gaan ontdekken. Voordat je dit gaat doen, geniet je van een overheerlijke nachtrust in het hotel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en zien er ook nog eens gaaf uit. Dit geldt ook voor alle algemene ruimtes in het hotel.

Opvallend bij dit hotel is ook de tuin. In dit tuin kun je heerlijk tijd doorbrengen en van het mooie weer genieten. Zodra je een stap uit dit hotel zet, ben je vlakbij het Vrijthof. Ook vind je vlakbij dit hotel het stadspark; ook een aanrader om even doorheen te wandelen. Al met al een super aangenaam en fraai Boutique hotel.

The Student Hotel Maastricht

Een Boutique hotel kenmerkt zich doorgaans met een unieke inrichting. Nou, daar is absoluut sprake van bij The Student Hotel te Maastricht. Dit 4 sterrenhotel heeft namelijk een onwijs hippe inrichting. Een inrichting die industriële elementen kent, maar ook hele moderne elementen. In onze ogen is dit daardoor zowel een Boutique hotel als een designhotel.

Dit hotel is gelegen op slechts 800 meter van het Vrijthof. Opvallend hierbij is dat dit pand eerder dienst deed als een fabriek; in en rondom dit hotel vind je daar ook nog meerdere verwijzingen naar.  

In het hotel kom je overigens helemaal niks tekort. Zo vind je in dit hotel prachtige kamers, maar ook een fitnessruimte en een fraaie tuin behorende bij het hotel. Bij dit hotel kun je ook fietsen huren, waarmee je de stad kunt ontdekken. Zéker een aanrader dus! 

Bouteaque-Hotel

Bouteaque Hotel

Wil jij graag écht in het centrum van Maastricht verblijven? Dan is het Bouteaque Hotel ook een aanrader voor je. Dit hotel is gelegen aan het Onze Lieve Vrouwenplein; dit plein bevindt zich eigenlijk om de hoek bij het Vrijthof. De ligging van dit hotel is dus echt subliem te noemen.

Dit geldt ook voor het exterieur en interieur van dit hotel. Het pand heeft een monumentaal karakter, terwijl de inrichting echt subliem is. De inrichter van dit hotel heeft gebruik gemaakt van allerlei interieur items van over de gehele wereld. Dit zorgt echt voor een unieke inrichting. En voor een aangenaam verblijf. Zaak is wel dat je snel een kamer boekt, aangezien het hotel slechts 5 hotelkamers heeft.

Hotel Brasserie Brigtannique

Ga jij graag voor luxe? Dan is het hotel Brasserie Britannique de beste keuze voor je. Dit hotel is prachtig (luxe) ingericht en is van alle gemakken voorzien. Zo zijn alle kamers voorzien van heerlijke bedden en een grote badkamer. 

Ook is de ligging van dit hotel ideaal; direct aan het Vrijthof. Bovendien heeft dit hotel haar eigen terras op het plein. Op dit terras kun je lekker ontbijten, lunchen of van een lekker drankje genieten. Na een leuke dag in Maastricht kom je in dit hotel echt volledig tot rust. Bovendien kun je bij dit hotel allerlei leuke arrangement boeken, waaronder een Champagne ontbijt! 

Dat dit hotel luxe is, blijkt wel uit het tarief per nacht. Het is geen goedkoop hotel, maar het is wel een uniek boutique hotel in Maastricht. Inclusief een prachtige ligging.

Fitz Roy – Urban Hotel, Bar & Garden

Ook over dit prachtige boutique hotel in Maastricht zijn wij enthousiast. Dit hotel is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Robert Fitz Roy. Iets wat je ook aan de inrichting van dit hotel terug ziet; het hotel heeft een soort van urban uitstraling. Iets wat onder meer aan de hoge plafonds in het hotel te danken is.

De ligging van dit hotel vinden wij ook perfect; op slechts 500 meter van het Vrijthof. Het bevindt zich echter in een minder drukke stad, waardoor je in dit hotel echt tot rust kunt komen. Bovendien kun je bij dit hotel ook heerlijk dineren. Klap op de vuurpijl vormt de Urban Garden van dit hotel; een gezellige binnentuin waarin je van een lekker drankje kunt genieten! Al met al een oase van rust in de gezellige stad Maastricht.

The Dutch

In een oud herenhuis in de wijk ‘Wyck’ is dit gezellige boutique hotel te vinden. Dit hotel bevindt zich in een trendy wijk en is vrij groot. Met in totaal 49 hotelkamers is dit één van de grotere boutique hotels in Maastricht. Het is echter ook een boutique hotel waarin je helemaal niks tekort komt.

Zo hebben alle kamers een unieke inrichting. Kies je bijvoorbeeld voor de zolderkamer? Dan geniet je van een toffe discobal in jouw hotelkamer. Hoe uniek is dat? In de ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtpakket; dit kun je bijvoorbeeld op jouw balkon lekker eten. Vanaf jouw balkon heb je ook nog een fraai uitzicht over deze moderne wijk. Al met al een uniek boutique hotel in Maastricht!

Hotel-Les-Charmes

Hotel Les Charmes

In het Jekerkwartier in Maastricht vind je meerdere Boutique hotel. Dat geldt voor het eerder besproken Sint Jacob hotel, maar ook voor dit Les Charmes hotel. Dit hotel is gelegen in deze gezellige wijk in Maastricht en heeft het nodige te bieden.

Zo zijn alle kamers in dit hotel bijzonder luxe ingericht. Iets wat onder meer uit de verzorgingsproducten blijkt; in alle kamers vind je verzorgingsproducten van Rituals terug. Daarnaast geniet je van een gezellige zithoek in de kamer, inclusief een TV. Als klap op de vuurpijl kun je in dit hotel van een heerlijk ontbijten genieten. Wil je jouw partner verrassen? Kies dan voor een ontbijt op bed; wel zo romantisch.

Hotel-Au-Quartier

Hotel Au Quartier

Een hotel met een prachtige naam, een prachtige ligging en een prachtige inrichting. Dat is toch wel de manier waarop we het Hotel Au Quartier het beste kunnen omschrijven. Ook dit hotel is in de wijk Jekerkwartier gelegen, net zoals het Sint Jacob en Les Charmes hotel.

Dit hotel bevindt zich op slechts 5 minuutjes lopen van het Vrijthof. Je slaapt dus niet in het midden van de stad, maar juist op een iets rustigere plek. In en rondom dit hotel is bovendien voldoende te zien en te beleven. Alleen aan de inrichting van de kamers en algemener ruimtes kun je je al vergapen. Ook is het fijn dat je in dit hotel van een heerlijk ontbijt geniet. Wil je met de auto naar Maastricht toe? Bij dit Boutique hotel in Maastricht geniet je van een privé parkeerplek. Echt een aanrader dus.

Select-Hotel-Maastricht

Select Hotel Maastricht

Deze top 10 sluiten we graag af met het Select Hotel. Dit hotel is gelegen in de wijk Wittevrouwenveld; dit is één van de rustigste wijken van de gehele stad. Dit blijkt ook uit de omgeving rondom het hotel; rondom dit hotel vind je allerlei parkjes. Na een korte wandeling of fietstocht sta je echter al in de binnenstad van Maastricht. 

In dit hotel kom je niks tekort. Het hotel is van alle gemakken voorzien, heeft luxe kamers en heeft een eigen restaurant. In dit restaurant kun je heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. Ook is het mogelijk om in dit restaurant een gezellige borrel te doen. Met dank aan de terrassen kun je ook in de zomer optimaal genieten in en rondom dit hotel. Zeker een aanrader, mocht jouw voorkeur uitgaan naar een Boutique hotel nét buiten de stad. Het parkeren van de auto is overigens ook gratis bij dit Boutique hotel in Maastricht.

> Wat zijn de mooiste Boutique hotels van Maastricht?

Onder meer het Sint Jacob, het Brasserie Britannique en het Grote Gracht Boutique Hotel vinden wij echt prachtig. Dit geldt echter voor meer hotels in Maastricht. Wij verwijzen je daarom graag naar de complete top 10 in dit artikel.

> Welke Boutique hotels hebben een mooi uitzicht in Maastricht?

Als je van een fraai uitzicht wilt genieten, is een Boutique hotel op het Vrijthof een aanrader. Je kunt echter ook voor het Select Hotel Maastricht kiezen; dit hotel bevindt zich net buiten de stad en bevindt zich in een groene omgeving.

> Hoeveel kost een overnachting in een Boutique hotel in Maastricht?

De prijzen voor een overnachting in een Boutique hotel in Maastricht lopen flink uiteen. Bij sommige hotels betaal je bijvoorbeeld 50 tot 70 euro per nacht. Bij andere Boutique hotels betaal je 100 euro of zelfs meer dan 200 euro per overnachting. Voor elk budget vind je altijd wel een mooi Boutique hotel in Maastricht.

> In welk Boutique hotel in Maastricht moet je echt een keer zijn geweest?

In het Grote Gracht hotel én in het Sint Jacob Hotel. Deze twee hotels zijn van dezelfde keten en hebben de nodige overeenkomsten met elkaar. In onze ogen brengen deze hotels echt alles waar je naar op zoek kunt zijn. Een prachtige ligging, een prachtig interieur én allerlei aangename voorzieningen. Ook de andere hotels uit deze top 10 zijn overigens het aanraden méér dan waard.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven