Vakantie in Limburg: Bezienswaardigheden, camping, hotel, info & tips!

Vlaaien, accent en heuvels, dat zijn toch wel een aantal dingen die Limburg uniek maken. In Limburg vind je het hoogste punt van Nederland en dit is zeker onder de fietser een erg geliefd stukje van Nederland, zeker als ze aan het trainen zijn voor wedstrijden in de bergen. Maar niet alleen voor de heuvels zit je goed tijdens jouw vakantie naar Limburg, want de provincie biedt veel meer dan dat. Het kent mooie steden met Maastricht, Roermond en Venlo en je kunt hier goed van de natuur genieten. Bekijk snel wat de hotspots van Limburg zijn voor jouw volgende trip.

Vakantie in Limburg

Natuurlijk is het lastig om een plek te kiezen voor jouw vakantie in Limburg. Het ligt er maar net aan waar je naar op zoek bent. In Noord-Limburg vind je de steden Venlo en Roermond en in het zuiden van de provincie vind je Maastricht. Zeker in het zuiden van Limburg krijg je het echte vakantiegevoel aangezien je hier ook de Vaalserberg vindt. Eigenlijk vind je nergens anders in Nederland echte bergen, dus dit is vrij uniek voor ons kikkerlandje.

Bezienswaardigheden in Limburg

Tijdens jouw vakantie in Limburg heb je natuurlijk zin om de provincie beter te leren kennen en mooie plaatsen te bezoeken. Deze mooie plaatsen vind je zeker terug in grote steden van Limburg, maar ook in de minder bevolkte gebieden vind je enorm leuke plekjes om te bezichtigen. Zoals gezegd vind je hier het hoogste punt van Nederland, maar het biedt nog veel meer mooie natuurgebieden aan waar gewandeld en gefietst kan worden. Lees hier alles over de bezienswaardigheden in Limburg!

Maastricht

Maastricht

Als je aan Limburg denkt, dan is de kans groot dat je in één adem Maastricht noemt. Maastricht is een erg gezellige stad met veel mooie bezienswaardigheden. Hiermee sla je dus meerdere vliegen in één klap. Maastricht wordt door veel toeristen als een mooie stad voor een stedentrip. In één of twee dagen kan je namelijk grote delen van de stad zien en alle mooie plekjes van de stad bezoeken. Je vindt hier veel gezellige cafés en restaurants aan de Maas waar je van het mooie uitzicht kunt genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Ideaal toch?

Roermond

Roermond

Voor de echte shoppers onder ons is Roermond zeker bekend, want hier vind je het Designer Outlet Roermond. Het zou echter zonde zijn als je Roermond enkel om hun outlet kent, want er is veel te doen in de stad. Zo kan je een solextocht door de stad maken en je op deze manier makkelijk door de stad verplaatsen. Het scheelt jezelf enorm veel moeite, maar daarnaast heb je ook meer tijd om de vele bezienswaardigheden in de stad te bezoeken. De stad ligt aan de Maasplassen en hier kan je een leuke rondvaart doorheen doen welke je vanuit het centrum van de stad kunt beginnen. Zeker een aanrader om een warme lentedag.

Drielandenpunt

Drielandenpunt

Het Drielandenpunt is naast de splitsing tussen Nederland, België en Duitsland ook nog eens het hoogste punt van het land. Binnen één stap kan je op dit punt in alle drie de landen stappen wat natuurlijk een erg unieke plaats op de wereld is. Het punt ligt vlakbij de top van de Vaalserberg en ook hier sla je weer twee vliegen in één klap. Verder ligt het plaatsje Vaals hier ook in de buurt, dus dit kan je als uitvalsbasis gebruiken voor de tocht naar het Drielandenpunt. Ook in dit dorp vind je verschillende bezienswaardigheden als kerken, een voormalig Kuurhotel en oude molens.

Vaalserberg

Vaalserberg

Deze mag natuurlijk niet ontbreken bij jouw bezoek aan Limburg. De Vaalserberg is eigenlijk een naam die het niet mag dragen aangezien het een heuvel is en geen berg. Aangezien de Vaalserberg niet hoog genoeg is wordt het dus officieel een heuvel genoemd. Zoals gezegd vind je op de heuvel ook het Drielandenpunt en vanuit dit punt moet je nog een stukje verder om de top van de heuvel te bereiken. Zeker voor wandelaars en fietsers is de Vaalserberg een uitermate geschikte locatie, want er zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden.

Valkenburg

Valkenburg

Valkenburg wordt door velen gezien als één van de meest grote toeristische trekpleisters van Limburg. Dit komt omdat de stad veel te bieden heeft zoals de grotten van Valkenburg, de ruïne van een kasteel en je kunt hier enorm mooie wandelingen maken. Er zijn veel verschillende wandelroutes die je kunt volgen welke je allemaal langs de unieke plekken van Valkenburg zullen leiden. Natuurlijk zijn de grotten een enorme toeristische trekpleisters, want dit vind je in de rest van het land bijna nergens. Deze grotten vind je onder de ruïne van het Kasteel Valkenburg welke ruim boven de heuvel uit torent, werkelijk een schitterend aanzicht.

Hotel in Limburg

Limburg is een provincie waar veel mensen naartoe trekken om hun vakantie te vieren. Of dit nu een langere vakantie van een week of meerdere weken zijn of slechts één nachtje, je zult toch onderdak moeten vinden voor jouw verblijf. Omdat er veel binnen- als buitenlandse toeristen naar de provincie trekken zijn er voldoende hotels in Limburg te vinden. Natuurlijk zal je in de grote steden als Maastricht en Venlo meer aanbod hebben, maar hier staat vaak ook een hogere prijs tegenover.

Camping in Limburg

Omdat ook veel Nederlanders Limburg als vakantieplek kiezen vind je overal in Limburg campings. Hier kan je ervoor kiezen om een camping uit te zoeken welke dicht bij de grote stad ligt om zo van beide walletjes te kunnen snoepen. Zo kan je genieten van de vrije natuur op de camping in Limburg en de regio, maar kan je ook een dagje naar de grote stad toetrekken om daar te genieten van alle faciliteiten die deze steden bieden.

Campingaanbieders in Limburg

  1. Roompot -> Boek hier jouw vakantie!
  2. Landal -> Boek hier jouw vakantie!
  3. Bungalowspecials -> Boek hier jouw vakantie!
  4. Belvilla -> Boek hier jouw vakantie!
  5. Heerlijkehuisjes -> Boek hier jouw vakantie!

B&B in Limburg

Wil je een meer persoonlijke overnachting boeken, kies dan eens voor een B&B in Limburg. Hier word je door gastheer of gastvrouw ontvangen en deze zullen er alles aan doen om jou de beste tijd te bezorgen in hun B&B. Naast een goede overnachting zullen zij ook heel veel leuke plekken kennen in de buurt waar jij de B&B geboekt hebt en kom je vaak op plaatsen waar je anders nooit gekomen was. 

Museum in Limburg

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk ontspannen, maar dit hoeft niet altijd te betekenen dat je tegelijkertijd wat meer over de provincie kunt leren kennen. Tijdens jouw bezoek aan een museum in Limburg kan je namelijk meer over de provincie en Nederland te weten komen. Limburg heeft een rijke historie en hier is dus ook veel over te vinden. Kijk snel welk museum in Limburg jou het meeste aanspreekt en leer tijdens jouw vakantie!

Het-Limburgs-Museum

Het Limburgs Museum

Natuurlijk kan een museum gericht op Limburg niet ontbreken tijdens het bezoeken van musea in de provincie. Het Limburg Museum is gevestigd in Venlo en biedt voor jong en oud activiteiten aan. Zo kunnen de kleintjes meedoen met een speurtocht om de museumvogel weer terug te vinden en de ouders kunnen dan de tentoonstellingen gaan bezoeken in de rest van het museum. In het museum vind je heel veel tentoonstellingen welke je meer informatie geven over de provincie. Denk hierbij aan de rivier de Maas of Limburg tijdens de Middeleeuwen.

Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum

Als je tijdens jouw vakantie neerstrijkt in de stad Maastricht, neem dan ook eens kijkje in het Bonnefantenmuseum. Dit museum heeft een zeer uniek uiterlijk welke je van een grote afstand al zult herkennen. Het museum is sinds 1967 een zelfstandig opererend museum en trekt jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers. Het museum staat bekend om de ruimte collectie van de niet-mainstream kunstenaars. Je vindt er diverse vaste collecties, maar ook voor de terugkerende bezoekers zorgen ze ervoor dat er altijd diverse wisselende tentoonstellingen zijn. Verder is het museum bekend door de collectie beeldhouwkunst uit de Middeleeuwen.

Oorlogsmuseum Eyewitness

Het Oorlogsmuseum Eyenwitness vind je in het plaatsje Beek in het zuiden van Limburg. Zoals de naam al zegt is deze gericht op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het museum is gelegen in een prachtig monumentale villa en in het museum staat de menselijke kant van de oorlog centraal. Zo word je aan de hand van een fictief verhaal meegenomen door alle grote gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en leer je dus meer over deze zwarte pagina in de Nederlandse geschiedenis. Jaarlijks worden er twee evenementen georganiseerd door het museum: het Bevrijdingsfeest in september en de Winternacht welke in december plaatsvindt.

Museum Valkenburg

Museum Valkenburg vind je in de plaats Valkenburg (verrassend hè). Het museum is in 1948 opgericht en net als veel musea in Limburg heeft deze een uniek uiterlijk. Geologie, lokale geschiedenis en archeologie staan centraal wat je zeker terugziet in de collectie die ze hier tentoonstellen. Aangezien het Kasteel Valkenburg hier te vinden is, is er veel onder de grond gevonden wat hier tentoongesteld kan worden. Hierdoor is het museum een must see voor de geschiedenis liefhebbers onder ons, want dat bieden ze hier in overvloed.

Vakantie naar Limburg

Ik hoop dat we jullie met deze informatie  warm hebben gemaakt voor een vakantie naar Limburg. De provincie heeft veel te bieden en de mensen zijn erg sociaal en behulpzaam. Het heeft veel mooie bezienswaardigheden in zowel de steden als in de natuur, dus je kunt de vakantie zo invullen zoals jij zelf wil. Wacht dus niet langer en ga snel jouw volgende trip naar Limburg in de agenda zetten!

Blogs over Limburg

Camping-de-Leistert

Overnachten op Camping de Leistert

Op zoek naar een leuke camping om met de familie vakantie te gaan vieren? Ga dan naar Camping de Leistert; Genomineerd voor Camping van het Jaar 2022 in de categorie ‘de meest gewaardeerde huuraccommodatie’. Gelegen in Limburg is dit een

Lees verder »
Schoonheid-van-Limburg

De schoonheid van Limburg

In 2020 zijn we met ons allen meer in eigen land op vakantie gegaan. Met de nog onzekere situatie voor 2021 in het vooruitzicht is het extra interessant om te kijken waar de pareltjes in eigen land zich bevinden. Limburg

Lees verder »
Scroll naar boven