Wat te doen in Maastricht: Leuke bezienswaardigheden, activiteiten en tours!

Maastricht is een stad vol met verrassingen. Het oude centrum is één van de populairste delen van de stad, terwijl de leukste hotels juist zijn gevestigd in het stadsdeel Wyck. Er is veel te zien en te beleven in Maastricht. Je kan op eigen houtje de stad gaan verkennen of deelnemen aan een stadstour. Het kan ook zijn dat je bent uitgekeken en liever een activiteit wilt ondernemen. In dat geval is er keuze genoeg in de Zuid-Limburgse stad. Lees hier alles over wat te doen in Maastricht!

Rondvaart door Maastricht

Rondvaart door Maastricht

Je kan Maastricht ontdekken door een stadswandeling te maken of een rondrit te maken in een Oldtimer-busje. Het is ook mogelijk om het water op te gaan en in de rondvaartboot te stappen. Elk uur vertrekt er een rondvaartboot vanuit Maastricht. Je maakt een geweldige tocht oer de Maas en je komt langs diverse bekende bezienswaardigheden. Je komt langs de Servaasbasiliek, het Bonnefantenmuseum en nog veel meer. Het is een ontspannen rondvaart en een unieke manier om de omgeving te leren kennen. De rondvaart door Maastricht duurt één uur en kost 14,50 euro per persoon.

Flikken Maastricht

Je kent vast wel de bekende televisieserie Flikken Maastricht. De politieserie verscheen in 2007 voor de eerste keer op televisie en het 15e seizoen is al in productie. Jij kan nu zelf in de schoenen van de rechercheur stappen en een inwikkelde moordzaak oplossen in de binnenstad van Maastricht. Gedurende de activiteit moet je proberen om allerlei puzzels op te lossen. Het leuke is dat je ook langs diverse highlights van de stad komt. Je moet proberen om het moordwapen te vinden, maar ook de locatie te raden en vanzelfsprekend ook te achterhalen wie de moord heeft gepleegd. De activiteit Flikken Maastricht duurt ongeveer twee uur en na afloop kan je gaan genieten van een heerlijk drankje. De excursie kost minimaal 19,50 euro per persoon.

Mondharmonica leren spelen

Je kan in Maastricht ook een unieke activiteit boeken en een poging wagen om mondharmonica te leren spelen. Het bedrijf Maastricht Excursies organiseert dagelijks een workshop van 1,5 uur. Na afloop van de workshop kan je al een liedje spelen en mag je een eigen mondharmonica mee naar huis nemen. Het fijne is dat je in de cursustijd geen noten hoeft leren te lezen. De mondharmonica zit namelijk eenvoudig in elkaar en je kan bepaalde liedjes dan ook gemakkelijk opnieuw spelen. De aandacht zal dus vooral gaan naar de speeltechniek en hoe je het beste kan improviseren. Er worden liedjes gespeeld die je hoogstwaarschijnlijk wel kent en is ook nog eens onwijs gezellig. Deelnemen aan de mondharmonica workshop in Maastricht kost 29,50 euro per persoon.

Wijnproeverij in Maastricht benzienswaardigheden activiteiten en leuke tours

Wijnproeverij in Maastricht

In Limburg kan je van het bourgondische leven genieten en daar hoort vanzelfsprekend ook goed eten bij. Je kan dan ook deelnemen aan een speciale wijnproeverij in het centrum van Maastricht. Er worden diverse lokale wijnen geschonken, oftewel van eigen bodem. De kenner zal je van alles vertellen over de wijnen, waaronder de herkomst. Je mag zelf elk wijntje even proeven en beoordelen. Daarnaast leer je meer over de productieproces van wijn en op welke manier jij de wijn het beste kan nuttigen. Er worden ook enkele heerlijke hapjes geserveerd. De wijnproeverij kost 31,50 euro per persoon. Tegen een kleine meerprijs kan je ook een glaasje prosecco uitproberen.

Pokerworkshop

In Maastricht kan je ook een redelijk ontspannen workshop poker volgen. De pokerworkshop van het lokale bedrijf Maastricht Excursies is behoorlijk populair. Je zal op een leuke locatie worden ontvangen in het stadscentrum van de Limburgse stad. Er staan een pokertafel klaar voor maximaal tien personen. Een professional op het gebied van het pokerspel zal je voorzien van de nodige tips en tricks. Er worden bepaalde tactieken doorgenomen en punten waarop je goed moet letten. Aan het einde van de workshop zal je nog een toernooi met elkaar spelen en de winnaar neemt een geweldige prijs mee naar huis. De pokerworkshop kost 325 euro voor tien personen, aangezien je de pokertafel boekt.

Bonbonproeverij in Maastricht

Bonbonproeverij in Maastricht

Een van de leukste familie-uitjes in Maastricht is toch wel de overheerlijke bonbonproeverij. Je zal worden ontvangen bij een bekende bonbonwinkel in de binnenstad. Je leert van alles over de bonbons, bijvoorbeeld het productieproces. Het begint allemaal namelijk met een simpele cacaoboon. Een expert op het gebied van chocolade zal de proeverij begeleiden. Aan het einde van de proeverij mag je natuurlijk allerlei soorten bonbons gaan proeven. Je dient wel van te voren te boeken. Je mag zelf de datum en de tijd bepalen. De bonbonproeverij is dagelijks beschikbaar, ook Engelstalig. De proeverij duurt een uur en kost 29,50 euro per persoon.

De leukste tours in Maastricht

Maastricht is één van de gezelligste en mooiste steden van Nederland. Het historische centrum en het altijd gezellige Vrijthof zijn dan ook populaire bezienswaardigheden. Je kan ook geweldig dineren in de stad bij één van de vele restaurantjes. Een dagje shoppen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Je kan ook Maastricht op een unieke manier ontdekken en deelnemen aan één van de tours. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van de leuke tours in Maastricht.

Hardlooptour Maastricht

Hardlooptour Maastricht

Hardlopen kan vrijwel overal en dus ook in Maastricht. Er worden in de Limburgse stad dagelijks hardlooptours georganiseerd. Gedurende de fijne workout zal je langs alle bekende bezienswaardigheden komen. Je loopt langs de historische pleinen, de stadsmuur en zelfs enkele watermolens. Het leuke is ook dat er relatief vaak gestopt zal worden om wat meer te vertellen over de omgeving en de historie van Maastricht. De Hardlooptour Maastricht kent uitsluitend groepjes van maximaal twaalf personen. Mocht je niet zo van het hardlopen zijn, dan kan je altijd nog een wandeltour aanvragen bij de organisator. Deelnemen aan de gezellige Hardlooptour kan al vanaf 22 euro per persoon.

Maastricht Scavenger Hunt Maastricht Bezienswaardigheden activiteiten en leuke tours

Maastricht Scavenger Hunt

Als je niet zo van grote groepen en gidsen bent, dan kan je altijd nog deelnemen aan de onwijs enerverende Maastricht Scavenger Hunt. Je gaat namelijk op een soort van ontdekkingstocht door de stad. De wandeling duurt twee tot maximaal drie uur. Je komt langs alle bezienswaardigheden en je leert veel over de historie van Maastricht. Zodra je deelneemt aan de tour dan kan je op de mobiele website de Scavenger Hunt openen. Er staan twintig verschillende uitdagingen voor de deelnemers klaar. Het kan gaan op spelletjes of puzzels. Vanwege het coronavirus kan de Maastricht Scavenger Hunt maximaal met een groepje van zes personen worden gedaan. Je dient in het bezit te zijn van een mondkapje en voldoende afstand te houden. Deelnemen aan de Maastricht Scavenger Hunt kan al vanaf 30 euro per persoon.

Maastricht University & Highlights Tour

Maastricht University & Highlights Tour

Maastricht staat vooral bekend om zijn universiteit, waar rond de 20.000 leerlingen lessen volgen. De universiteit heeft dan ook wel echt zijn stempel op de Zuid-Limburgse stad weten te drukken. Jij kan nu dan ook deelnemen aan de Maastricht University & Highlights Tour. Gedurende de stadstour kom je langs de diverse universitaire gebouwen en de hoogtepunten van het stadscentrum. Je komt veel te weten over de rijke historie van Maastricht. Je maakt bijvoorbeeld een stop bij de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, de Helpoort, de St. Servatius basiliek en het prachtige bibliotheekgebouw van de universiteit. Het is vooral een leerzame stadstour door Maastricht. Deelname aan de tour kost 75 euro per persoon.

Stadsrondrit met een Oldtimer-busje

Stadsrondrit met een Oldtimer-busje

Benieuwd naar wat nog meer te doen in Maastricht? Het lokale bedrijf Spithout Tours heeft een geweldige tour in de aanbieding. Je kan namelijk een rondrit door Maastricht maken in een ouderwets Oldtimer-busje. Het is een leuke manier om kennis te maken met de Limburgse stad. Je komt tijdens de tour langs de historische hoogtepunten van de stad, maar je zal ook genoeg van de moderne pluspunten tegenkomen. Je zal door het bruisende Wyck rijden en richting de St. Pietersberg. Je kan een keuze maken uit een drietal tours en iedere tour duurt drie kwartier. De bussen vertrekken dagelijks meerdere keren, al is reserveren wel een verplichting. De prijs voor de stadsrondrit is 8 euro en kinderen betalen slechts 4,75 euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven