De mooiste bezienswaardigheden in Rome

De hoofdstad van Italië is wereldwijd beroemd vanwege zijn romeinse bezienswaardigheden. Rome is ontzettend groot en je hebt er ongelofelijk veel te ontdekken. Als je er voor een weekendje bent, is dat eigenlijk te kort. Verder in deze blog vertel ik je wat de mooiste bezienswaardigheden in Rome zijn!

Inhoudsopgave:

Rome

Colosseum

Het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk is gebouwd in de 1e eeuw na Christus. In het Colosseum werden elke ochtend wilde dieren gevechten gehouden en tussen de middag werden de veroordeelde gevangenen voor de dieren gegooid. In het middag programma waren er de gladiatorenshows die het hoogtepunt vormde. Door diverse natuurrampen heeft Het Colosseum flink geleden en werd er door een blikseminslag waren er vijf jaar lang geen spelen gehouden. Aardbevingen zorgde voor grote schade, maar het werd steeds weer opgeknapt. In de 12e eeuw word het amfitheater omgebouwd tot fort en aanschouwt als een groeve. Mensen haalden bouwmateriaal uit Het Colosseum en zo verdween veel marmer en ijzer. Het Colosseum is nog steeds een grote trekpleister en ontzettend populair onder de toeristen.

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

Deze aan het plein Piazza di Trevi gelegen Fontein is gebouwd tegen de achtergevel van het Palazzo Poli. Het was een gewoonte om een monument te plaatsen waar een nieuwe waterbron was gevonden. Op het Trevi fontein is een oceaan met de zeegod Oceanus uitgebeeld. Hij wordt door gevleugelde paarden en jonge zeegoden naar de oceaan getrokken. Veel mensen geloven dat als je een muntje over je schouder het water in gooit, je ooit terug zal keren naar Rome. Door dit geloof komt er jaarlijks zo’n 1,6 miljoen euro uit de fontein. Dit bedrag gaat naar goede doelen.

Forum Romanum

Forum Romanum

In de oudheid was het Forum Romanum het centrum van Rome. Oorspronkelijk was het een open vlakte tussen de heuvels met een natuurlijke bron en beek. Het Forum Romanum ligt naast het Colosseum en je vind er diverse ruïnes waar je door heen kan lopen. De tempel van Vespasianus, ook wel de vredestempel staat er en het huis van de Vestaalse maagden. Dit gebied wordt ook wel het oude Rome genoemd waar je een mooie wandeling kan maken. Het behoort dan ook zeker tot de mooiste bezienswaardigheden in Rome.

Pantheon

Pantheon

Het Pantheon, die later omgedoopt werd tot kerk is één van de interessantste kerken van Rome. Het dak van het Pantheon heeft een groot gat in het midden. Door het gat krijg je een mooi lichtinval en het beschermt het gebouw tegen aardbevingen. Voor het gebouw vindt je meerder zuilen die erg typerend zijn. Vroeger was het dak nog met koper bekleed maar daar zie je niks meer van. 

Spaanse trappen

Spaanse trappen

Bij deze bekende trappen komen veel toeristen samen om even uit te rusten. Het is één van de mooiste bezienswaardigheden in Rome. Tegenwoordig is het verboden om op de trappen te gaan zitten. Je kan nog wel naar boven lopen om de Franse kerk te bezoeken. In de lente worden deze trappen versierd met mooie bloemen. Op 8 december komt de paus persoonlijk langs om een bloemenhulde te brengen aan het Mariabeeld.

Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo

Beter bekend als Engelenburcht is het samen met het Colosseum nauw vervlochten met de geschiedenis van Rome. In de eerste jaren was het een mausoleum, maar daarna werd het een kazerne, militaire gevangenis en tot op heden is het een nationaal museum.

Monumento Vittorio Emanuele II

Monumento Vittorio Emanuele II

Aan het plein Piazzi Venezia ligt het monument voor Vittorio Emanuele II. Het is een groot opvallend wit gebouw met diverse standbeelden op en voor het monument. Bovenop het monument staan twee standbeelden van de godin Victoria op een vierspan. Links voor het gebouw staat ter ere van de Eenheid een beeld en aan de rechterkant ter ere van de Vrijheid. Het gebouw bevat diverse reliëfs, deze beelden belangrijke steden in Italië uit. 

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo

Op dit plein vind je twee identieke kerken, Santa Maria dei Miracoli en de Santa Maria di Monte Santo, ook wel de tweeling kerken genoemd. Piazza del Popolo is gelegen aan de Pincio heuvel waar je een mooi uitzicht over het plein heb en kan wandelen. In het midden staan 4 fonteinen met Egyptische leeuwen die rondom de obelisk geplaatst zijn. Via de plein kom je in de hoofdstraat terecht met leuke winkels.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven