Het openbaar vervoer in Brugge: Informatie over de trein en bus

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat steeds minder Nederlanders kiezen voor een verre vakantie. Zelfs vakantielanden als Spanje en Italië zijn voor veel reizigers uitgesloten. Dit zorgt er dan ook weer voor dat de vakantiegangers het dichterbij huis zoeken. De Belgische stad Brugge is een aantrekkelijke bestemming voor een stedentrip. Je kan de stad lopend ontdekken of zo nu en dan het openbaar vervoer gebruiken. In dit artikel vertellen wij meer over het openbaar vervoer in Brugge.

Inhoudsopgave:

Openbaar-vervoer-in-Brugge-2

Geen metro’s en trams

In de grotere Nederlandse steden kan je in de metro en de tram stappen. Dat is in Brugge een totaal ander verhaal. De stad kent zo’n 120.000 inwoners en beschikt uitsluitend over bussen. Het openbaar vervoer in Brugge bestaat naast bussen ook uit treinen. Het treinstation is eenvoudig te bereiken en ligt op ongeveer een kwartiertje lopen van het stadscentrum. Je kan vanuit Nederland dan ook eenvoudig met de trein afreizen naar Brugge.

Betaalbaar parkeren in Brugge

Betaalbaar parkeren in Brugge

Je kan ook een autoritje maken naar Brugge in België. De autorit vanuit Utrecht duurt ongeveer 2,5 uur. Je kan in de stad de auto ook goed kwijt in één van de vele parkeergarages. Een voordeel is dat parkeren in Brugge helemaal niet zo duur is. Het overgrote deel van de stad is autovrij en rondom het centrum staan dan ook vele garages. In het centrum kan je meestal ook wel parkeren, maar niet voor langer dan twee tot drie uur. Parkeren buiten het centrum kost 4 euro per dag en dat is goed te doen.

Buskaartjes kopen

Buskaartjes kopen

Je kan in Brugge op onwijs veel verschillende plekken buskaartjes aanschaffen. Het handigste is om de tickets te kopen bij de Lijnwinkel op het Centraal Station. Er staan op het station ook enkele ticketautomaten waar je kaartjes kan kopen. Daarnaast zijn de buskaartjes ook verkrijgbaar bij krantenwinkels, supermarkten en ga zo nog maar even door. 

Soorten buskaartjes

Je kan verschillende soorten buskaartjes kopen in Brugge. Een enkele rit kost 3 euro en is geldig voor een periode van één uur. Je kan binnen die tijd ook nog overstappen. Als je nog in de bus zit terwijl de tijd voorbij is gegaan dan hoef je vanzelfsprekend niet uit te stappen. Er zijn ook 10-rittenkaarten verkrijgbaar en dagkaarten.

Tegenwoordig is er ook een applicatie beschikbaar van De Lijn. Het vervoersbedrijf biedt reizigers de kans om via de app kaartjes te kopen voor het openbaar vervoer in Brugge. Een enkele rit kost in dat geval slechts 1,80 euro en de kaart is eveneens één uur geldig. Een 10-rittenkaart kost 15 euro en is de goedkoopste optie. Een dagpas voor 24 uur kost 6 euro. De Lijn applicatie kan je gratis downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Als je gebruik gaat maken van een buskaartje dan kan je de kaart in een speciaal geelkleurig apparaat stoppen. Dit is vanzelfsprekend niet noodzakelijk als je een kaartje hebt gekocht via de app.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven