Het openbaar vervoer in Kopenhagen – Praktische info & tips

Denemarken is een fantastisch land en de hoofdstad Kopenhagen is een geliefde vakantiebestemming. Je stapt op Schiphol in het vliegtuig en je bent binnen anderhalf uur al in Kopenhagen. Bekijk de beroemde kleine zeemeermin van dichtbij en kom van alles te weten over de historie van de stad. Wij raden je ook zeker aan om eens een bezoek te brengen aan het Nationale Museum of het Louisiana Museum. Er zijn diverse bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar te bereiken, maar lang niet allemaal. Als je alles uit de stedentrip wilt halen dan kan je het beste gebruik maken van het openbaar vervoer in Kopenhagen.

Kopenhagen beschikt over een groot vervoersnetwerk. Je kan de meeste bestemmingen in de hoofdstad bereiken met de bus, maar ook de metro is beschikbaar. Het gaat echter wel om slechts twee metrolijnen. Er zijn al bijna vijftig jaar geen trams meer in Kopenhagen, dus die reisoptie kan je even vergeten. Desondanks kan je eenvoudig van A naar B reizen in Kopenhagen.

De hoofdstad van Denemarken is behoorlijk uitgestrekt, terwijl het stadscentrum juist zeer compact is. De bussen en de metrolijnen overlappen het overgrote deel van de stad. Je hoeft vaak niet eens over te stappen om op jouw eindbestemming te geraken. Als je een buitenwijk wilt bezoeken dan is dat een ander verhaal. Zodra je op het vliegveld van Kopenhagen aankomt dan kan je het beste naar de binnenstad reizen met de metro, dit is de snelste en goedkoopste mogelijkheid voor reizigers.

Inhoudsopgave:

Copenhagen Card

Wat kost het openbaar vervoer in Kopenhagen?

Het openbaar vervoer in Kopenhagen mag zeker betaalbaar worden genoemd. Je kan op alle stations een kaartje aanschaffen en dat is wel zo handig. Er zijn verschillende soorten tickets verkrijgbaar, waaronder enkele kaartjes die geschikt zijn voor de vakantiegangers.

Copenhagen Card

De ultieme reiskaart voor toeristen is de Copenhagen Card. Het is een ticket die specifiek is gericht op toeristen. Je koopt één pas (met een uniek design) en vrijwel alles is al inbegrepen. Je mag onbeperkt reizen in het openbaar vervoer voor een bepaalde periode. Je krijgt ook nog eens een flinke korting op bezienswaardigheden, attracties en musea in Kopenhagen. De Copenhagen Card kan je kopen voor een periode naar eigen keuze, bijvoorbeeld 24 uur, 72 uur of zelfs 120 uur. De Copenhagen Card is ook niet zo duur.

Losse kaartjes

Je kan ook losse kaartjes kopen voor het openbaar vervoer in Kopenhagen. Als je slechts een paar keer van plan bent om in de bus of de tram te stappen dan is dat de goedkoopste optie. Je kan zonekaarten kopen, dus zoek even goed uit hoeveel zones je van plan bent te reizen. Je kan op alle stations in Kopenhagen kaartjes aanschaffen, wat wel zo handig is.

Bussen in Kopenhagen

Bussen in Kopenhagen

Er rijden door de Deense stad een drietal soorten bussen. Het gaat om de N, S en de A bussen. In de spitsuren hoef je maximaal zeven minuten te wachten op de eerstvolgende bus. In de avonduren en in de nacht moet je wat langer wachten, maar kan je nog altijd gewoon gebruik maken van het openbaar vervoer. De A bussen stoppen het minste en rijden dan ook langere afstanden.

Metro in Kopenhagen

Metro in Kopenhagen

In Kopenhagen kan je de stad ook gaan ontdekken met één van de twee metrolijnen. De metro’s rijden 24 uur per dag en dat zeven dagen per week. Je kan dus altijd in de metro stappen. Overdag stoppen de metro’s om de vier minuten op een halte, maar in de late uurtjes moet je maximaal 20 minuten wachten. Het is ook een perfecte verbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum van Kopenhagen.

ReizenReizen
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven