Het openbaar vervoer in Napels

De stad Napels is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. De meeste reizigers kiezen voor een stedentrip in het prachtige Zuid-Italië. Dat is ook niet zo gek, want Napels heeft veel te bieden. Wandel door het historische stadscentrum en geniet van al het pracht en praal. Ontdek de grote winkelstraten en geniet van de briljante Italiaanse keuken. Het is zelfs mogelijk om de ondergrondse gangen van de stad te bezichtigen. Echter zijn de activiteiten en de bezienswaardigheden soms op enige afstand van elkaar. Gelukkig kan je gebruik maken van het openbaar vervoer in Napels. Hieronder vertellen wij meer over de reismogelijkheden en de kosten van het openbaar vervoer in Napels.

Inhoudsopgave:

vliegveld-Napels

Vervoer van het vliegveld naar het stadscentrum

Het grootste deel van de toeristen kiest ervoor om met het vliegtuig naar Napels te reizen. De Zuid-Italiaanse stad beschikt over één luchthaven (Capodichino). De vliegveld ligt op ongeveer zes kilometer van het centrum. Er vertrekken de hele dag door shuttlebussen van het vliegveld naar het stadscentrum en de rit duurt zo’n dertig minuten. Je kan onderweg ook uitstappen bij het treinstation van de stad en dan ben ongeveer een kwartiertje onderweg. De shuttlebussen vertrekken elke vijftien minuten (10:00 uur tot 21:00 uur) en buiten die tijden om elke dertig minuten. Een ritje met de shuttlebus kost slechts vijf euro en het is mogelijk om alvast online een ticket voor de bus aan te schaffen. Dit kan overigens ook gewoon bij één de automaten op het vliegveld of bij de chauffeur.

Daarnaast kan je ook voor het gemak kiezen en in één van de vele taxi’s stappen. De taxi’s staan direct voor de uitgang van het vliegveld geparkeerd en zijn eenvoudig te vinden. Een ritje met de taxi naar het centrum kost net geen twintig euro, oftewel een stuk goedkoper dan in Nederland. Er vertrekken ook regelmatig bussen van het vliegveld naar andere plaatsjes rondom Napels, waaronder Sorrento en Pompeï. Echter raden wij reizigers aan om in dat geval naar het treinstation te gaan en daar over te stappen. De treinreis duurt een stuk korter en is ook nog eens comfortabeler.

Openbaar vervoer in het centrum van Napels

Napels is een grote stad met bijna één miljoen inwoners. De lokale bevolking moet zich gemakkelijk kunnen voortbewegen in de stad, dus het is geen verrassing dat het vervoersnetwerk prima in orde is. Je kan gebruik maken van de tram, metro, bus, kabelbaan en de zogeheten ‘funicolare’. Al het openbaar vervoer in Napels valt onder de maatschappij ANM. Je kan eenvoudig kaartjes kopen voor het openbaar vervoer, waaronder bij één van de loketten of ticketautomaten. Het vervoer is erg goedkoop in Napels, een enkele rit kost slechts 1,10 euro. Een dagkaart 3,50 euro en je kan een week onbeperkt reizen voor 12,50 euro. Je dient alle tickets wel af te stempelen, vergeet dat niet. Een klein minpuntje, de tickets van ANM zijn niet beschikbaar voor het vervoer van en naar het vliegveld.

de-funicolare-Napels

Reizen met de funicolare

De funicolare is een populair vervoersmiddel in Napels. Je kent het misschien niet, maar het is eigenlijk een tram die reizigers de heuvel kunnen opbrengen. De vorm van de metro is dan ook anders dan de ‘normale’ metro. In Napels zijn er vier funicolare lijnen. Als je een dagkaart of een weekkaart hebt aanschaft kan je ook gewoon gebruik maken van de funicolare. Dat scheelt toch weer een flinke wandeling bergop!

Vespa huren in Napels

Vespa huren in Napels

Het Italiaanse scootermerk Vespa is wereldwijd bekend, maar waar kan je nu beter op een Vespa stappen dan in Napels? De stad kan je op je eigen houtje ontdekken op een scooter. Geniet onderweg van het geweldige uitzicht en leer de Italiaanse rijstijl kennen. Het kan wat chaotisch zijn op de weg, wat ook weer een unieke ervaring is. Naast Napels kan je op een Vespa ook afreizen naar de omliggende dorpjes en of een tochtje maken langs de Amalfikust.

Je kan op elke dag van de week een Vespa huren. Vergeet niet om een verzekering af te sluiten, aangezien het Italiaanse verkeer toch even wennen kan zijn. Je mag alleen een scooter huren wanneer je over een rijbewijs B beschikt, oftewel een autorijbewijs. Een Vespa huren in Napels kost rond de 50 euro per dag, dat is vanzelfsprekend exclusief benzine. Er zijn ook 300 cc scooters beschikbaar tegen een hoger dagtarief.

Fiets huren in Napels

Fiets huren in Napels

Nederlanders pakken ook op vakantie graag de fiets. In Napels kan je ook een fiets huren en de omgeving zelfstandig gaan ontdekken. Je moet er wel rekening mee houden dan de infrastructuur totaal niet is aangepast op fietsers. De wegen zijn soms smal en je moet nog wel eens een flinke heuvel op fietsen. Je kan daarentegen wel prachtige fietstochten maken langs de kust en dat raden wij dan ook aan.

Een verstandigere keuze is misschien om een fietstour te boeken met een gids. Het is mogelijk om een Nederlandstalige gids aan te vragen. Je komt van alles te weten over de omgeving en de historie van Napels. De gids brengt je ook naar unieke plekken, waar je normaal gesproken nooit zou komen. Er zijn ook fietstours te boeken in Vesuvius of Campi Flegrei. Fietsliefhebbers kunnen het beste tussen maart en oktober afreizen naar Napels. Naast normale fietsen kan je ook mountainbikes, racefietsen en zelfs e-bikes huren in de Italiaanse stad.

Auto huren in Napels

Je kan in Napels gemakkelijk een auto huren, mits je in het bezit bent van een rijbewijs. Een huurauto is normaal gesproken al goedkoop in Italië, maar in Napels is het nog wat voordeliger. Een auto huren kost rond de 80 euro per week, geen geld dus. Je kan ook een auto voor een kortere of langere periode huren. Een van de bekendste aanbieder van huurauto’s is het betrouwbare Sunny Cars. Je krijgt er bij deze aanbieder altijd een all-in verzekering bij, zodat je met een gerust hart de weg op kan gaan. Het grote voordeel van een huurauto in Napels is dat je eenvoudig de omliggende dorpjes en steden kan bezoeken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven