Openbaar vervoer in Dublin

De Ierse hoofdstad Dublin is een populaire bestemming voor een stedentrip. Er zijn steeds meer vakantiegangers die de rust van Dublin verkiezen boven de drukte van bijvoorbeeld Londen. Dat is zo gek ook nog niet, want de Ierse stad heeft veel te bieden. Wandel door de gezellige straatjes, bezoek een traditionele Ierse pub en breng een bezoek aan de Guinness Storehouse. Je kan ook verschillende bezienswaardigheden van dichtbij bekijken, zoals de Dublin Castle en Grafton Street. Echter zijn niet alle hoogtepunten van Dublin eenvoudig bereikbaar, je kan niet altijd van A naar B wandelen. Daarom is het raadzaam om ook gebruik te maken van het openbaar vervoer in Dublin, de hoofdstad van Ierland.

Het netwerk aan openbaar vervoer is van een hoog niveau in Dublin. Je kan in één van de vele bussen stappen of een ritje maken in de tram. Je kan gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden in de stad reizen of juist de omgeving buiten Dublin gaan ontdekken. Het fijnste van alles is dat het openbaar vervoer structureel en duidelijk in elkaar zit. Wil je meer weten over het openbaar vervoer in Dublin, lees dan snel verder!

Openbaar-vervoer-in-Dublin

Reizen met de bus

De meeste reizigers kiezen ervoor om gebruik te maken van het busnetwerk in Dublin. De buslijnen stoppen vrijwel overal in de stad en rijden zeer constant. Daarnaast is de bus één van de goedkoopste reismethodes in Dublin. Alle bussen in de stad zijn van de maatschappij Dublin Bus. Je kan de bussen gemakkelijk herkennen aan de blauwe en gele kleuren. De buslijnen kennen vele haltes, waaronder bij de toeristische trekpleisters en in het stadscentrum. Een enkele reis met de bus in Dublin kost ongeveer twee euro.

Hop On Hop Off bussen

Hop On Hop Off bussen

Het is voor de toeristen nog eenvoudiger om een kaartje te kopen voor de welbekende ‘Hop On Hop Off’ bussen. Je kan een ticket kopen voor één dag of een lagere periode. Het prettige is dat deze bussen stoppen bij de bekendste haltes en de bezienswaardigheden. De lokale inwoners maken dan ook geen gebruik van de Hop On Hop Off bus. Je kan instappen en uitstappen waar jij dat maar wilt. Een ticket kost 22 euro voor een periode van 24 uur. Je kan online eenvoudig de route terugvinden van de Hop On Hop Off bussen in Dublin.

tram-in-Dublin

Reizen met de tram

Naast het professionele busnetwerk kan je ook gebruik maken van de LUAS trams. Je kan de tram in Dublin niet vergelijken met de trams in Amsterdam, het is namelijk eerder een metro. De tram is vooral populair onder de inwoners in de buitenwijken van Dublin, aangezien er slechts enkele haltes in het centrum zijn. De tram maakt grote afstanden in een relatief korte tijd. Stel jij wilt een bezoekje brengen aan de Guinness Storehouse, dan is het wel slim om in de LUAS tram te stappen. Je dient dan uit te stappen bij de halte St. James’s Hospital. De LUAS tram kent een tweetal lijnen, namelijk een rode en een groene. Let op, de lijnen sluiten niet op elkaar aan.

Leap Card in Dublin

Leap Card in Dublin

In Nederland kennen wij de OV-chipkaart en in Dublin de zogeheten Leap Card. Het komt eigenlijk op hetzelfde neer. Je koopt éénmalig een Leap Card en vervolgens kan je de kaart opladen wanneer jij wilt. De Leap Card is geschikt voor reizen met de bus, tram en trein. Je kan de kaart ook opladen voor een reisperiode van 24 uur, 72 uur of één week. Inchecken en uitcheck is vanzelfsprekend verplicht als jij gaat reizen met het openbaar vervoer in Dublin

Speciaal voor toeristen: DoDublin Card

De toeristen kunnen in Dublin ook een speciale ‘DoDublin Card’ aanschaffen. De reiskaart is geldig voor een periode van drie dagen. Je kan met de kaart reizen met al het openbaar vervoer in de Ierse stad, waaronder ook de Hop On Hop Off bus. Je kan de DoDublin Card ook alvast kopen op het vliegveld. Wij raden dat ook aan, aangezien je dan direct met de kaart kan reizen van de luchthaven naar het centrum van Dublin. Een transfer naar het centrum kost normaal gesproken al zeven euro en dat scheelt dan toch weer.

Taxi-Dublin

Reizen met een taxi

Naast de bussen, trams en treinen kan je ook een ritje maken in de taxi. Er rijden door de hele stad taxi’s en je kan er op ieder moment gebruik van maken. Echter moet je er wel rekening mee proberen te houden dat taxi’s in Dublin niet goedkoop zijn. Je kan daarom beter gewoon reizen met de bus of de tram. Je kan op het vliegveld ook een taxi aanhouden voor een ritje naar het hotel of appartement.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven