Bezienswaardigheden in Brugge: Stedentrip, hotel, tips & info

Brugge is één van de best bezochte steden van België en dit is zeker niet zonder reden. Het is een erg gezellige stad met veel leuke restaurants en bars. Natuurlijk komen mensen niet van ver naar Brugge toe voor enkel de gezelligheid. Nee de stad biedt veel meer dan dit, bijvoorbeeld historische bezienswaardigheden in Brugge. In het historisch centrum van de stad vind je namelijk veel prachtige gebouwen en mooie straatjes die de stad een uniek karakter geven. Het is dan ook niet voor niets dat UNESCO de hele historische binnenstad op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Wacht dus niet langer en kijk wat Brugge jou te bieden heeft!

Oad - Cultuurreizen

Bezienswaardigheden in Brugge

Hierboven hebben we het natuurlijk al een beetje benoemd, maar in het centrum vind je de meeste bezienswaardigheden van Brugge. Eigenlijk is heel de binnenstad een bezienswaardigheid op zich te noemen. Het is dan ook niet gek dat je zeker jouw ogen uit gaat kijken naar de vele mooie gebouwen, pleinen en plaatsen die je kunt bezichtigen in Brugge. Wij zullen alvast een aantal bezienswaardigheden uit Brugge voor jullie opsommen.

De-Markt-Brugge

De Markt

De Markt in Brugge is een erg populaire plek van de stad. De markt bevindt zich in het hart de stad en trekt jaarlijks veel mensen vanwege het gezellige karakter. Je vindt hier veel restaurants, cafés en winkels waar je zeker in het voorjaar en zomer heerlijk kunt genieten van het lekkere weer. Er mogen enkel taxi’s en tourbusjes bij het plein komen, waardoor je geen last hebt van ander motorverkeer. Hierdoor is het heerlijk vertoeven op de markt. Door het jaar heen wordt de markt voor diverse evenementen gebruikt, zoals de kerstmarkt die je hier jaarlijks vindt.

De-Belfort-van-Brugge

Belfort van Brugge

Als je op de Markt in Brugge bent zal je één ding zeker opvallen; de Belfort van Brugge. Deze prachtige toren draagt zeker bij aan het unieke karakter van de markt en ook de mensen bij UNESCO is opgevallen dat dit een prachtige toren is met een rijke historie. Daarom hebben zij in 1999 besloten om de Belfort van Brugge op te nemen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De toren is 83 meter hoog en als je wil kan je naar de top klimmen. Hiervoor zal je wel 366 treden moeten beklimmen, dus je krijgt gelijk een goede conditietraining!

Boottocht-Brugge

Boottocht Brugge

Net zoals wij in Nederland de rondvaarten door de grachten van Amsterdam kennen, hebben ze in Brugge ook de boottochten door hun eigen kanalen. Voor een paar euro’s kan je zo’n rondvaart boeken en word je meegenomen door de prachtige vaar straten van de stad. Vanuit het water zie je een stad altijd weer net iets anders, dan als je gewoon door de stad loopt. Je vaart hier onder diverse boogbruggen heen, waardoor je jezelf in Venetië waant. Verder zal de gids je diverse bezienswaardigheden van de stad laten zien en hier meer over kunnen vertellen.

Het-Kasteel-van-Loppem

Het Kasteel van Loppem

Het Kasteel van Loppem brengt je weer helemaal terug in het verleden. Het kasteel heeft een walgracht en dit kasteel is het enige kasteel waarvan het interieur en het exterieur volledig intact is gebleven. Je krijgt dus echt een inkijkje in het verleden bij dit kasteel. Naast het kasteel kan je ook genieten van het park wat bij dit kasteel ligt welke ook erg leuk is voor de kinderen, aangezien ze hier een doolhof gebouwd hebben. Wil je dus weten hoe de adel vroeger leefde? Dan is dit bij uitstek één van de beste plaatsen om hierachter te komen.

De Kruispoort

De Kruispoort

De Kruispoort is één van stadspoorten die overbleven is uit de Middeleeuwse tijd. Vroeger werden de steden natuurlijk beschermd voor aanvallers door de gehele stad te omringen met hoge muren. Dit kunnen wij ons nu natuurlijk niet meer voorstellen, maar in de Middeleeuwen was dit zeker nodig met alle veroveraars die heel Europa doorstaken om alles te veroveren wat ze tegenkwamen. Als je dus een stuk van de Middeleeuwse geschiedenis wil zien is de Kruispoort één van de bezienswaardigheden in Brugge die je zeker wil zien. Het is werkelijk een imposant bouwwerk van de voor- en achterkant.

Koningin Astridpark

Koningin Astridpark

Dit prachtige stadspark zit in de zomer vol met toeristen en inwoners van Brugge. Het is een erg gezellig park waar je kunt genieten van de natuur en de vele andere bezienswaardigheden die het park rijk is. Zo vind je prachtige waterspuwende sculpturen in de vijver waar de zwanen doorheen zwemmen en staat er midden in het park een prieeltje. In de zomer kan je hier heerlijk in het zonnetje vertoeven en als je het te warm krijgt verplaats je jezelf snel naar de schaduw van de bomen in het park.

Hotel in Brugge

Zoals in elke toeristische stad vind je ook in Brugge een groot aanbod van hotels. Het is maar net wat jij belangrijk vindt aan een hotel wat de keuze voor een hotel gaat beïnvloeden. Wil je dicht bij het centrum zitten, zodat je op loopafstand van alle bezienswaardigheden in Brugge zit? Of wil je meer buiten het centrum zitten om echt te kunnen genieten van de rust? Bekijk snel de mogelijkheden voor een hotel in Brugge!

Stedentrip in Brugge

Vaak kiezen mensen om naar Antwerpen of Brussel te gaan, maar een stedentrip naar Brugge is echt een heel goed alternatief. Zeker vanuit Zeeland ben je zo in Brugge, maar ook vanuit de rest van Nederland is het goed te doen. Vanuit Brugge ben je ook zo op het strand bij bijvoorbeeld Knokke-Heist wat ook voor veel Nederlanders een populaire bestemming is. Kijk dus snel wat de mogelijkheden zijn voor jouw stedentrip naar Brugge.

Stedentrip aanbieders Brugge

Museum in Brugge

Meer over Brugge te weten komen? Ga dan naar een museum in Brugge. Het is leuk om meer te weten te komen over de stad waar je op dat moment in bent natuurlijk en zo ook over Brugge. Weet jij alles al over Brugge en wil je meer te weten komen de geschiedenis van België, kunst of chocola? Je vindt het allemaal in Brugge. Er zit altijd wel een museum in Brugge voor jou bij!

Historium, Brugge

Historium Brugge

Natuurlijk kent iedereen in Nederland de Vlaamse frieten. De één vindt ze zalig, de ander heeft liever een patatje uit Nederland. Of je er nu wel of niet van houdt, het is natuurlijk wel eens leuk om te weten te komen hoe friet ontstaan is. Dit is dus mogelijk in het Frietmuseum. Het is tot nu toe het enige museum ter wereld die de hele geschiedenis van dit proces (aardappel tot friet) toont. In het museum vind je diverse apparaten die gebruikt werden die hielpen bij het proces van de aardappels oogsten tot het bakken van de frieten. Natuurlijk zal je wel honger krijgen van dit museum en daarom is het gelukkig ook mogelijk om hier friet te proeven!

Groeningemuseum

Groeningemuseum

Voor de kunstliefhebbers is het Groeningemuseum de juiste plek. Hier heb je een grote collectie van de Vlaamse en Belgische schilderkunst. Zo vind je hier stukken van schilders van bijvoorbeeld Marcel Broodthaers en Jan van Eyck. Verder vind je hier ook stukken van kleinere kunstenaars, maar die wel lokaal bezig waren. Hierdoor krijg je een goede mix van bekende kunstenaars voor het grote publiek, naar de wat minder bekende lokale kunstenaars. Ben je dus benieuwd naar kunstwerken uit de middeleeuwen tot de hedendaagse kunst? Ga dan zeker langs het Groeningemuseum. Dit museum is gevestigd aan de Dijver.

Frietmuseum in Brugge

Frietmuseum in Brugge

Natuurlijk kent iedereen in Nederland de Vlaamse frieten. De één vindt ze zalig, de ander heeft liever een patatje uit Nederland. Of je er nu wel of niet van houdt, het is natuurlijk wel eens leuk om te weten te komen hoe friet ontstaan is. Dit is dus mogelijk in het Frietmuseum. Het is tot nu toe het enige museum ter wereld die de hele geschiedenis van dit proces (aardappel tot friet) toont. In het museum vind je diverse apparaten die gebruikt werden die hielpen bij het proces van de aardappels oogsten tot het bakken van de frieten. Natuurlijk zal je wel honger krijgen van dit museum en daarom is het gelukkig ook mogelijk om hier friet te proeven! Bestel jouw tickets voor het Frietmuseum online en skip the line!

Blogs over Brugge

De beste hostels in Brugge

De beste hostels in Brugge

De Belgische stad Brugge is een aanrader voor stelletjes, gezinnen en cultuursnuivers. De Middeleeuwse stad beschikt over vele prachtige straatjes, grachten en winkelstraten. Vanzelfsprekend kan je ook genieten van de Belgische lekkernijen, zoals wafels en bonbons. Jaarlijks reizen er dan

Lees verder »
Scroll naar boven