Brugge, de leukste activiteiten en bezienswaardigheden

De Belgische stad Brugge staat te boek als één van de meest romantische steden van Europa. De bijnaam van de stad is ‘Het Venetie van het Noorden’. De binnenstad van Brugge maakt onderdeel uit van de UNESCO Wereldergoedlijst en dat zegt natuurlijk al voldoende. Het historische stadscentrum kent een waanzinnige uitstraling en heeft veel te bieden. De imposante gebouwen, de prachtige pleinen en de kleine straatjes zorgen voor een unieke sfeer. Je kan in Brugge genieten van de Belgische specialiteiten, waaronder de lokale chocolade en het Belgische bier. Er is onwijs veel te doen en te zien in brugge, hieronder de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op een rijtje!

Inhoudsopgave:

Prinselijk-Begijnhof

Prinselijk Begijnhof

Een van de hotspots in Brugge is het Prinselijk Begijnhof. Het hof is uitsluitend bereikbaar als je een wandeling maakt over de prachtige Wijngaardbrug. Je kan op het hofje allerlei huisjes bezichtigen die zijn gebouwd in de zeventiende eeuw. Het is mogelijk om één van de woningen te betreden. Tegenwoordig zijn er zusters woonachtig op het Prinselijk Begijnhof, de zusters zijn lid van de Orde van St. Benedictus. Het is een perfect plaatje en een sfeervolle plek om rond te wandelen.

Rondvaart door Brugge

Rondvaart door Brugge

Brugge beschikt over diverse kanaaltjes en grachten. Dit heeft als voordeel dat jij als toerist de stad ook vanuit een rondvaartboot kan ontdekken. De hele dag door varen de rondvaartboten door de kanalen en jij kan op ieder moment instappen. De tocht duurt rond de dertig minuten en een gids zal je van alles vertellen over de prachtige omgeving. In Brugge zijn er vijf opstapplekken. De rondvaartboten zijn beschikbaar tussen 10:00 uur en 18:00 uur.

Historium, Brugge

Historium, Brugge

Een van de bekendste musea in Brugge is het Historium. Het museum is gelegen aan de Grote Markt en daardoor ook eenvoudig bereikbaar. Je komt in het museum veel te weten over de Gouden Eeuw, maar wel op een leerzame en vermakelijke interactieve manier. Het Historium beschikt ook over een waanzinnig terras met uitzicht over heel Brugge, wij raden je aan om na afloop ook een drankje te nuttigen in het museum. Een toegangskaartje kost voor volwassenen 14 euro, studenten betalen slechts 10 euro. Kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen een toegangsticket aanschaffen voor 7,50 euro.

Bierbrouwerij Halve Maan

Belgische bieren zijn wereldwijd bekend en misschien ook wel het allerlekkerste. Als je in Brugge bent dan kan je ook de lokale bierbrouwerij Halve Maan bezoeken. De brouwerij is gelegen aan het Waldplein en eenvoudig bereikbaar. Je kan voor een bedrag van 12 euro een rondleiding boeken door de brouwerij. Het is een van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Brugge. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten, maar er is ook een XL-rondleiding van anderhalf uur beschikbaar voor 21 euro per persoon. Je krijgt na afloop van de rondleiding nog een gekoelde Brugse Zot Blond om te proeven.

Museum Gallery Salvador Dali

Als je een liefhebber bent van surrealistische kunst, dan moet je beslist een kijkje gaan nemen in het Museum Gallery Salvador Dali. Het museum is gevestigd in het kunstencentrum Oud Sint-Jan. De collectie is permanent aanwezig, maar gelukkig worden er zo nu en dan stukken aan de collectie toegevoegd. Daarnaast is er ook nog een tentoonstelling te vinden met originele kunstwerken die te koop zijn aangeboden. Een ticket voor het Museum Gallery Salvador Dali kost 10 euro. Studenten en senioren betalen slechts 8 euro voor een kaartje. Kinderen tot en met 11 jaar krijgen gratis toegang tot het museum.

Belfort toren

Belfort toren

De Belfort toren dateert uit de middeleeuwen en is nog altijd in werking. Je kan om het uur genieten van een geweldig klokkenspel. In de historie is de toren ook voor andere doeleinde gebruikt, waardoor als uitkijkpunt. Je kan tegenwoordig de toren ook zelf betreden en beklimmen. Het is een flinke tocht naar de top, maar daar kan je wel genieten van een adembenemend uitzicht over Brugge. Er is geen lift of iets dergelijks beschikbaar. Een toegangskaartje kost 12 euro. Studenten en senioren kunnen een ticket kopen voor 10 euro. Kinderen tot en met vijf jaar krijgen gratis toegang tot de Belfort toren.

Concertgebouw van Brugge

Concertgebouw van Brugge

Het concertgebouw van Brugge is één van de meest bijzondere gebouwen in de Belgische stad. Het concertgebouw maakte onderdeel uit van het Brugge 2002 project en werd ontworpen door Paul Robbrecht. Het concertgebouw staat bekend om zijn perfecte akoestiek. In het gebouw kan je ook regelmatig een tentoonstelling bewonderen. Mocht je een concert willen bijwonen dan kan je tickets aanschaffen via de website van het concertgebouw Brugge.

Fietsen door Brugge

De stad Brugge kan je lopend en per boot ontdekken, maar ook fietsen is een goede mogelijkheid. Brugge is namelijk ook een fietsstad en het is een van de leukste activiteiten waarmee je veel bezienswaardigheden kan zien. Het bekende fietsbedrijf Baja Bikes is actief in meerdere landen en heeft ook een vestiging in de Belgische stad. Normaliter is het bij Baja Bikes ook mogelijk om enkel en alleen een fiets te huren, maar in Brugge kan je uitsluitend deelnemen aan een fietstour. De tour duurt 2,5 uur en een gids zal je van alles vertellen over de stad en de historie. Deelnemen aan de fietstour Brugge kost slechts 30 euro per persoon. Je kan online alvast een plekje reserveren.

Choco-Story Chocolademuseum

Choco-Story Chocolademuseum

België is het land van de chocolade. In Brugge kan je dan ook een bezoekje brengen aan het Choco-Story chocolademuseum. Je leert veel over de historie van de lekkernij, dat al in de tijd van de Azteken werd gegeten. Je kan zelf ontdekken hoe chocolade ontstaat en hoe de chocola in de loop der tijd is aangepast. Je kan het museumbezoek afsluiten met een proeverij. In het museum staan meer dan duizend unieke voorwerpen die met chocolade te maken hebben. Het is dan ook één van de leukste musea in Brugge. Daarnaast is een toegangskaartje erg goedkoop, namelijk 9,50 euro voor volwassen en 5,50 euro voor kinderen. Je kan ook een combi-ticket kopen en dan krijg je ook toegang tot het Frietmuseum in Brugge. Een combi-ticket kost 14,50 euro voor volwassen en 8,50 euro voor kinderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven