Stedentrip in Rome: Bezienswaardigheden, hotels, info & tips

De romeinse hoofdstad van Italië is het prachtige Rome en leent zich goed uit voor een stedentrip Rome. Het is één groot openluchtmuseum vol indrukwekkende bezienswaardigheden. Breng een bezoekje aan het Colosseum, bekijk de ruïnes in het Forum Romanum of gooi een muntje in het Trevi Fontein. Dan kom je zeker weten een keer terug naar deze stad, want één keer is echt niet genoeg. Het is zeer interessant om alles te ontdekken over de rijke geschiedenis die Rome kent. Er is voor ieder wat wils, van prachtige tuinen en parken tot beroemde kunstwerken in het Vaticaan Museum. Het is een geschikte stad voor een stedentrip in Rome of lange vakantie in Rome van 2 weken. Ook zijn er vele hotels in Rome of campings in Rome waar je jouw vakantie door kan brengen. Ontdek hier alles over wat Rome jou te bieden heeft!

Stedentrip in Rome

Rome staat bekend om de vele historische bezienswaardigheden en is daarom een populaire bestemming voor een stedentrip in Rome. Echter is een weekendje weg niet genoeg voor deze stad. Neem er zeker een week vooruit om deze indrukwekkende stad te bezoeken. Tijdens een stedentrip in Rome kan je de vele steegjes, pleintjes en kerken ontdekken. Maar bekijk ook zeker de ultieme bezienswaardigheden van Rome. Ondanks de vele toeristen behoudt Rome zijn charme. Maar wil je echt optimaal genieten? Ga dan buiten de schoolvakanties om naar Rome, dan ervaar je de Italiaanse cultuur op zijn best!

Stedentrip aanbieders Rome

Bezienswaardigheden in Rome

Rome staat bekend om het Coloseum, het Trevi Fontein en het Forum Romanum. Echter zijn er nog talloze andere bezienswaardigheden die jij niet mag missen tijdens een stedentrip in Rome of vakantie in Rome. Het is één groot museum waar je doorheen loopt, overal kan je naar binnen, maar er zijn vaak lange wachtrijen. Wees slim en koop daarom vooraf al je tickets, vaak zijn er skip the line tickets waarmee je veel tijd bespaart! Hieronder lichten wij de bekendste bezienswaardigheden in Rome uit die je tijdens een stedentrip in Rome kan bezoeken.

Colloseum Rome

Colosseum

Het Colosseum wordt gezien als de nummer 1 bezienswaardigheid in Rome. Het is een enorm amfitheater waar in de Romeinse tijd maar liefst 65.000 mensen de gevechten konden aanschouwen. De gladiatoren werden in de arena gegooid om met wilde dieren te vechten. Ze moesten de dieren ter lijf gaan met een zwaard. De kans op overleven was nihil en het publiek mocht stemmen over hun leven. Nu is het Colosseum een grote ruïne geworden waar je een bezoek aan kan brengen. Je kan de tribunes, ondergrondse ruimtes en de arena zelf bekijken. Het is een populaire attractie geworden waar je vaak lang voor in de rij moet staan. Met de speciale voorrangtickets heb je hier geen last van uiteraard.

Forum Romanum

Forum Romanum

Vroeger was het Forum Romanum het centrum van het oude Romeinse Rijk. Hier werd veel gehandeld, belangrijke beslissingen genomen en veel gepraat over de politiek. In de vele tempels die hier hebben gestaan konden de mensen bidden. Voordat het Forum Romanum werd gebouwd was het tot de achtste eeuw een begraafplaats. Het was een drassig gebied die met behulp van een kanaal droog gelegd kon worden. Nadat het hele centrum opgebouwd was heeft het enkele duizenden jaren geduurd voordat het centrum minder interessant werd. Daarna is het helaas in verval geraakt. De handel werd op de markten voortgezet en de politiek verhuisde naar de paleizen. Het Forum Romanum werd een weiland voor de koeien en alle materialen werden hergebruikt voor andere gebouwen.

Pantheon Rome

Pantheon

Het Pantheon is één van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd. Hij werd tussen 118 en 125 na christus gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus. Eerder stond er al een Pantheon, maar die was helaas afgebrand. Wat voor functie dit gebouw had is nog steeds niet bekend. Wel zijn er een aantal bijzondere grafmonumenten van Italiaanse koningen. Wat ook erg opvallend is in het Pantheon is de grote koepel met een gat in het midden. Dit zorgt voor prachtig licht inval op bepaalde tijden. Ook heeft het een duidelijk functie, bij aardbevingen blijft het dak soepel. Ook is de structuur heel anders dan die van andere tempels, het vermoeden is dan ook dat het Pantheon voor meerdere Goden bedoeld was.

Sint Pietersbasiliek

Sint Pietersbasiliek

Een van de grootste en mooiste basilieken ter wereld is het Sint Pietersbasiliek. Als je binnenkomt wordt je overrompeld door al het pracht en praal. Alles is versierd, van de muren tot het plafond en ook zeker de vloer ziet er schitterend uit. Veel mensen willen hierom dan ook het Sint Pietersbasiliek bezoeken. Het staat vol met beelden, schilderijen en mozaïek kunstwerken. Ze hebben allemaal een symbolische betekenis en verhaal. Door de populariteit staat er altijd een lange wachtrij, een tip van ons is om dan ook s’middags te gaan.

Monument Vittorio Emanuele II

Monumento a Vittorio Emanuele II

Eén van de opvallendste gebouwen in Rome is het indrukwekkende Monument Vittorio Emanuele II. Hij is maar liefst 135 meter breed en 70 meter hoog en wordt ook wel een typemachine genoemd door zijn vorm. Als je voor het monument staat vallen de enorme zuilen en de brede trap erg op. Vanaf het dak van Monument Vittorio Emanule II hebt je een prachtig uitzicht over de hele stad Rome. Ook is er een cafe waar je een gezellig drankje kan doen onder het genot van het uitzicht. Het kolossale witte gebouw heeft ook een museum en het graf van de onbekende soldaat. Deze wordt bewaakt door twee militairen en staat symbool voor alle onbekende soldaten die zijn omgekomen tijden WOI. In het museum kan je wapens, beelden en schilderijen bewonderen.

Spaanse trappen

Spaanse trappen

De Spaanse trappen worden dagelijks door toeristen en lokale bewoners bezocht. Hij bestaat uit maar liefst 135 traptreden die leiden naar de Franse kerk Trinita dei Monti. De trappen zijn ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sanctis. Na veel onenigheid tussen de paus en de Franse financier mochten ze beginnen met bouwen. Het is een toeristische trekpleister uit de 18de eeuw die mooi word versierd in de lente met prachtige bloemen. Als je eenmaal boven bent heb je een prachtig uitzicht over Rome en het Piazza di Spagna.

Hotels in Rome

Wil je graag je vakantie in het centrum van Rome doorbrengen? Kies er dan voor om een hotel te boeken. Je loopt dan letterlijk het hotel uit en waant je in het drukke stadscentrum van Rome. Drink een heerlijk kopje koffie of lunch met een echte Italiaanse pizza. Je kan zelfs genieten van het uitgaansleven zonder het openbaar vervoer te hoeven gebruiken. Er zijn honderden hotels in Rome waar je uit kiezen, dit zijn onze aanraders:

Campings in Rome

Rome is een bestemming waar je zeker twee weken vooruit kan trekken. Dan is het een aanrader om je vakantie door te brengen op een camping in Rome. Er zijn meerdere campings die zich in een straal van max 40 kilometer van het centrum begeven. Je kan met de auto naar het centrum rijden en vanuit daar een bus nemen naar de diverse bezienswaardigheden. Ook is een camping bij Rome ideaal als je kinderen hebt, je heb alle faciliteiten, een zwembad en animatie! 

Campingaanbieders in Rome

Vliegtickets Rome

Wil je graag met het vliegtuig naar Rome? Start je stedentrip naar Rome of uitgebreide vakantie vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Het voordeel is dat je snel op bestemming bent en niet urenlang in de auto hoeft te zitten. Kies met zorg uit met welke vliegmaatschappij je naar Rome wilt vliegen. Het kan ook geen kwaad om te bekijken wat de kosten zijn als je vanuit België of Duitsland gaat vliegen. Een retourticket hebt je dan al snel voor €40 euro!

Top 2 vliegtickets aanbiedingen

Museums in Rome

Rome telt vele museums die verhalen over het oude Rome weergeven. Neem als hoogtepunt het Vaticaan Museum. Daarnaast zijn onze aanraders het Capitolijnse museum en Palazzo Nuovo. Hier vindt je een uitgebreide collectie van archeologische opgravingen en beeldende kunst. Tevens mag een bezoek aan Villa Borghese park niet ontbreken, hier bevindt zich het Galleria Nazionale d’arte moderna e contemporanea.

Vaticaan Museum

Vaticaan Museum en Sixtijnse Kapel

Het Vaticaan Museum bestaat uit een zeven kilometer lange route langs kunst en beelden. Dit museum is ontstaan door de grote collectie van Paus Julius II tijdens de 16de eeuw. Ook waren er andere Pauzen die het belangrijk vonden dat iedereen de kunst en cultuur kon zien. Je ziet hier de grootste en indrukwekkendste schilderijen aan de muur hangen. Ook staan hier prachtige beelden en andere voorwerpen uit de geschiedenis. In de Sixtijnse kapel worden je zintuigen nog meer geprikkeld. De verbazingwekkende fresco’s van Michelangelo zorgen voor een overvloed aan kleur waar je uren naar kan blijven kijken. Ook bevinden zich hier muurschilderingen van Luca Signorelli, Pietro Perugino en Sandro Botticelli.

Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo – Engelenburcht

De Engelenburcht, ook wel Castel Sant’Angelo genoemd is nu der tijd een museum. Hij werd gebouwd van het jaar 135 tot 139. Het is ooit begonnen als mausoleum in opdracht van keizer Hadrianus. De brug Pons Aelius werd er bijgebouwd om het grafmonument te verbinden met Castel Sant’Angelo. De muren van de Engelenburcht is bekleed met marmer en er is een bronzen beeld van de keizer te zien. De burcht is altijd een veilige schuilplaats geweest tijdens oorlogen en gevechten. Het behoort tot het Vaticaanstad en is goed te combineren met een bezoek aan het Vaticaanse Musea of de Sint Pietersbasiliek.

Vakantie naar Rome

Rome is een prachtige stad die je een keer in je leven gezien moet hebben. De overblijfselen van het Romeinse rijk maken het een echte trekpleister waardoor er jaarlijks miljoenen toeristen komen. Het is hier levendig, je kan er heerlijke eten, drinken en shoppen in de grote winkelstraat. Je snapt denk ik wel dat een stedentrip naar Rome dan ook erg populair is. Echter zijn er ook vele hotels in Rome waar je jouw vakantie door kan brengen. Maar wil je toch nog een kampeergevoel hebben? Er zijn ook talloze campings rondom Rome waar je enkele weken kan vertoeven.

Blogs over Rome

De mooiste bezienswaardigheden in Rome

De mooiste bezienswaardigheden in Rome

De hoofdstad van Italië is wereldwijd beroemd vanwege zijn romeinse bezienswaardigheden. Rome is ontzettend groot en je hebt er ongelofelijk veel te ontdekken. Als je er voor een weekendje bent, is dat eigenlijk te kort. Verder in deze blog vertel

Lees verder »
Scroll naar boven