Ontspannen met de trein naar Parijs

De hoofdstad van Frankrijk heeft veel te bieden voor reizigers. Parijs staat wereldwijd bekend om de uitbundige kunst en cultuur, het heerlijke eten en de grote variatie aan bezienswaardigheden. Er zijn tientallen redenen om Parijs te bezoeken, van stedentrips tot vakanties en speciale reizen gericht op kunst, werk of een bezoek aan Disneyland. Er zijn ook veel manieren om naar deze stad te komen. Door de goede verbinding gaan steeds meer Nederlandse reizigers met de trein naar Parijs.

Inhoudsopgave:

beste-manier-om-naar-Parijs-te-reizen

De trein is de beste manier om naar Parijs te reizen

Door de gunstige ligging ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Nederland, zijn er veel verschillende mogelijkheden om naar Parijs te reizen. Als je snel, ontspannen en milieubewust wilt reizen, dan is de trein de beste optie om naar Parijs te komen. Reizen per trein heeft veel voordelen. Ten eerste is het de minst vervuilende manier van reizen. Daarnaast is de trein van Amsterdam naar Parijs ook de snelste methode, zeker als je voor de Thalys kiest. Vliegen is vaak duurder en doordat je twee uur van tevoren op het vliegveld moet zijn ben je ook niet sneller. Met de auto of bus ben je veel langer onderweg.

Extra voordelen van de trein

Een treinreis is onwijs comfortabel. In de trein kun je opstaan wanneer je wilt. Er is altijd een toilet aanwezig en een bistro waar je iets kunt eten en/of drinken. Als je met de trein naar Parijs reist dan kun je onderweg ongestoord werken, een boek lezen of van het voorbijglijdende landschap genieten terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Een laatste voordeel van een treinreis naar Parijs is de prijs. Als je op tijd boekt, dan is het vaak één van de goedkoopste opties.

Goedkoop met de trein naar Disneyland Parijs

Je kunt al voor €35 met de trein naar Disneyland Parijs. Er zijn twee verbindingen per dag met de Thalys. Deze treinen doen er 3 uur en 40 minuten over vanuit Amsterdam. Een andere mogelijkheid is om via Brussel te reizen en van daaruit de TGV naar Disneyland Parijs te nemen. Dat duurt iets langer. Beide treinen brengen je direct naar de poort van Disneyland Resort. In dit enorme pretpark ontmoet je jouw favoriete Disney karakters en kun je dagenlang genieten van de geweldige attracties. Als je tijd over hebt kun je een uitstapje met de trein naar Disneyland Parijs gemakkelijk verbinden met een bezoek aan de stad zelf.

Met de trein naar Parc Astérix

Parc Asterix is een ander pretpark in de buurt van Parijs. Het ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van Parijs en is daardoor goed bereikbaar vanaf Gare du Nord, het station waar je aankomt als je met de trein naar Parijs gaat. In Parc Asterix kun je genieten van allerlei dolle attracties zoals de houten achtbaan Tonnerre de Zeus. De nieuwste publiekstrekker is Village Gaulois, een heel dorp dat is gebouwd zoals het dorp waar Asterix en Obelix wonen.

Extra lage kosten voor kinderen in de trein naar Parijs

In de Thalys mogen kinderen tot vier jaar gratis mee. Ze moeten klein genoeg zijn om op je schoot te reizen, hoewel hier geen punt van wordt gemaakt als de trein niet vol is. Kinderen tot elf jaar krijgen flinke korting. Hun kaartjes kosten €15 voor een enkele reis in standaard tarief, €20 in comfort en €30 in premium. Daardoor is het extra aantrekkelijk om met de hele familie voor een stedentrip naar Parijs of een bezoek aan Disneyland te gaan met de trein. De meeste andere vervoersmiddelen hebben geen korting voor kinderen ouder dan een paar jaar.

Andere bezienswaardigheden in Parijs

Naast Disneyland is er natuurlijk nog veel meer te doen in Parijs. We hebben allemaal gehoord van de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame en de Arc de Triomf. Er zijn nog veel meer magische plekjes in deze stad. Als je houdt van cultuur en kunst dan kun je gemakkelijk een aantal weken doorbrengen in de kleine straatjes en levendige pleinen. Overal zijn straatartiesten te vinden die voor vermaak zorgen en het eten is om van te smullen. Hieronder vind je een aantal minder bekende plekken die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip of vakantie met de trein in Parijs.

Het prachtige stadspark Le Viaduc des Arts

Als je met de trein naar Parijs bent gekomen is het unieke stadspark Le Viaduc des Arts een bezoekje waard. Het spoor tussen de stations Bastille en Vincennes liep van 1859 tot 1969 door dit park. Daarna werd een ander spoor aangelegd en sinds 1995 doet het 4.5 kilometer lange gebied dienst als ‘promenade plantée.’ In de gerestaureerde bogen van de vroegere spoorbruggen vindt je leuke winkeltjes en ateliers van lokale kunstenaars. Je kunt hier heerlijk rondstruinen en de sfeer opsnuiven. Ondertussen geniet je van de relatieve rust van het park en komt bij van de drukte van de stad.

De Schilderswijk Montmartre

De naam van deze wijk stamt van de ligging op een 130 meter hoge heuvel. Bovenop de heuvel staat een prachtige kerk die wordt omringd door gezellige kleine straatjes. Dit district is bekend om de vele kunstenaars die hier op straat werken. Je kunt je portret laten schilderen, of een kunstzinnige afbeelding van de omgeving kopen die net afgemaakt is. Er zijn hier ook veel ateliers van bekende en minder bekende kunstenaars. Een aantal van deze werkplekken zijn open voor bezoek. Daarnaast vind je hier tientallen leuke winkeltjes, chocolatiers, restaurantjes en kroegen. Er is zelf een wijngaard.

Piscine Josephine Baker

Josephine Baker was een zeer geliefde Jazz artieste en mensenrechten activiste die in Parijs kwam wonen uit liefde voor de stad. Aan de oever van de Seine – deels op het water van de rivier – bevindt zich een zwembad dat naar haar vernoemd is. Het zwembad heeft een unieke stijl doordat het lijkt alsof je in de Seine zelf zwemt. De plek is vooral populair in de zomer wanneer veel mensen er verkoeling zoeken en het zonneterras gebruiken om hun huid te bruinen. Het dak kan echter ook sluiten bij regen of kou.

Le Marais

Als je houdt van markante mensen en buurten, dan mag je een bezoekje aan de buurt Le Marais niet missen. Vroeger was deze wijk gereserveerd voor de aristocratie, maar tegenwoordig vind je hier een grote verzameling restaurants. Je kunt er gerechten proeven die stammen uit landen van over de hele wereld. Vooral het midden-oosten is goed vertegenwoordigd, maar ook een traditionele Franse Bistro is makkelijk gevonden. Deze restaurants worden afgewisseld met charmante musea, haute-couture modewinkels, elegante parken, kroegen en discotheken. Laat je verrassen door de vele leuke plekjes in deze wijk.

trein-Parijs-inclusief-hotel

Met de trein naar Parijs inclusief hotel

Je kunt aardig wat geld besparen door in één keer een hotel en een treinreis te boeken. Veel reisorganisaties hebben speciale aanbiedingen voor deze combinatie. Zo kun je gemakkelijk een stedentrip of een weekendje weg organiseren en ben je ervan verzekerd dat de reis en je verblijf goed geregeld zijn. Het voordeel van dergelijke combinaties is dat er meestal goed is nagedacht over de ligging van de hotels. Deze bevinden zich dicht bij een metrostation dat een directe verbinding heeft met Gare du Nord waar je aankomt als je met de trein naar Parijs gaat.

> Wat zijn de kosten om met de trein naar Parijs te gaan?

De kosten van een treinreis naar Parijs zijn afhankelijk van de dag(en) waarop je reist en hoe lang van tevoren je boekt. Als je lang van tevoren boekt en een aanbieding vindt, dan kun je al vanaf €25 met de trein naar Parijs. Zonder speciale aanbieding kost een kaartje ongeveer €35. Dat geldt zowel voor de Thalys als voor andere treinen. Als je echter je kaartjes pas een dag van tevoren koopt, dan kunnen ze ook zomaar meer dan honderd euro kosten in de Thalys. Andere treinen zijn vaak wat goedkoper. Dan moet je meestal wel overstappen en ben je wat langer onderweg.

Enkele reis of retour

Normale treinkaartjes naar Parijs worden niet goedkoper als je een retourtje boekt. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat de terugreis goedkoper uitvalt omdat het nog wat verder weg ligt en de kaartjes nog voordeliger zijn. Als je met de trein naar Parijs en retour gaat kun je echter vaak wel speciale aanbiedingen vinden voor je reis. Daarmee kun je eventueel kosten besparen. Zo’n aanbieding kan gaan over enkel de treinreis, of ook een ander aspect van je reis goedkoper maken.

> Waar koop je tickets voor de trein naar Parijs?

Je kunt de kaartjes voor je treinreis kopen bij de NS. De gemakkelijkste manier om dat te doen is via de website van NS internationaal. Daar kun je een overzichtelijk overzicht opvragen van de prijzen en de tijden waarop de trein rijdt. Hier vindt je kaartjes voor een treinreis van Amsterdam – of elk ander station in Nederland – naar Parijs. Je kunt op deze website betalen met een creditcard, PayPal, of Ideal. Als je liever met een medewerker praat, of met contant geld wilt betalen, dan kun je de kaartjes kopen op één van de grotere NS stations.

Andere mogelijkheden voor het boeken van een treinreis naar Parijs

Je kunt ook treinkaartjes kopen via andere websites die reizen organiseren. Voorbeelden hiervan zijn Omio en The Trainline. Zij trekken vaak aandacht met gunstige aanbiedingen, maar deze zijn meestal niet beschikbaar op de dag waarop jij wilt reizen. Het bijkomende nadeel van dergelijke websites is dat zij normaal gezien minder flexibele voorwaarden hanteren dan de NS. Als je dus je treinreis naar Parijs wilt annuleren of wijzigen, dan ben je waarschijnlijk je geld kwijt, terwijl je bij de NS het grootste gedeelte vergoed krijgt – als je meer dan een dag of twee van tevoren annuleert of wijzigt.

> Vanuit waar kun je de trein naar Parijs pakken?

Met de Thalys kun je vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Breda en Eindhoven direct met de trein naar Parijs reizen. Als je andere treinen nodig hebt om naar één van deze stations te komen, dan kun je die bij de NS op hetzelfde kaartje boeken. De Eurostar biedt treinverbindingen aan vanuit Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Brussel Zuid naar Parijs en Londen. Als je niet met een hogesnelheidslijn, maar met de normale IC-treinen naar Parijs wilt reizen, dan kun je overal in Nederland of België beginnen. Je wilt in dat geval de snelste verbinding zoeken naar Antwerpen of Brussel en van daaruit verder reizen.

> Hoe lang duurt de treinreis naar Parijs?

De treinreis met de Thalys van Amsterdam naar Parijs duurt slechts drie uur en 18 minuten. Deze hogesnelheidslijn verbindt de grote steden in Nederland via een paar stops in België en het noorden van Frankrijk met Parijs. Vanuit Rotterdam, Breda en Eindhoven is de reistijd nog minder (ongeveer twee en een half uur). Er zijn ook andere treinverbindingen naar Parijs. De Eurostar is ook super snel. Met deze trein reis je in iets meer dan vier van Amsterdam of Rotterdam naar Parijs. Als je met gewone intercity verbindingen gaat, dan moet je een paar keer overstappen en ben je al snel zes tot acht uur onderweg.

> Waar kom je aan in Parijs met de trein?

De Thalys en de Eurostar komen allebei aan op Paris Gare du Nord – of kortweg Paris Nord. Dit enorme station in het noorden van Parijs verbindt treinen met bussen, metro en tram. Vanaf hier kun je gemakkelijk verder reizen naar je hotel in Parijs of je verblijfplaats in de regio. Doordat het station zo groot is, is het wel verstandig om op een half uur overstaptijd te rekenen. Soms moet je een behoorlijk stuk lopen om van het ene naar het andere transportmiddel te komen. Dat is vooral belangrijk op de terugweg, want je wilt de trein van Parijs naar Amsterdam (of een andere bestemming) natuurlijk niet missen.

Op de fiets door Parijs

Fietsen worden steeds populairder in Parijs. Toeristen kunnen op meer dan 750 plekken in de stad fietsen huren. Je betaalt hiervoor via een website of app en kunt je fiets bij elk willekeurig depot weer achterlaten. Huurfietsen zijn voor de korte duur meestal goedkoper dan de metro. Het bijkomende voordeel van fietsen in Parijs is dat je veel van de elegante stad ziet. Op de fiets kom je automatisch langs leuke parken, romantische bruggen en gezellige terrasjes. En: Als je met de trein naar Parijs gaat en vervolgens een fiets gebruikt ben je zeker van een milieuvriendelijke reis.

weekendje-weg-met-de-trein-naar-Parijs

Een heerlijk weekendje weg met de trein naar Parijs

Als je er even tussenuit wilt, dan kun je met de trein naar Parijs gaan voor een weekend of een weekje genieten in deze metropool. In Parijs is altijd iets te doen en/of beleven. Of je nou komt voor de kunst, het eten, of Disneyland, je zult je geen moment vervelen. De trein naar Parijs biedt een goedkope, snelle en milieubewuste manier om je vakantie te beginnen en eindigen. Laat je gedachten de vrije loop terwijl je geniet van een paar uur rust. In de trein hoef je nergens aan te denken, waardoor je fris aankomt op je bestemming.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven