Stedentrip in Parijs: Bezienswaardigheden, hotels, info & tips!

Iedereen kent Parijs natuurlijk als één van de meest romantische steden van de wereld. Het is dan ook niet voor niets dat dit de stad van de liefde wordt genoemd. Maar niet getreurd hoor singles onder ons, Parijs is ook een hele mooie stad om te bezoeken als je geen relatie hebt of verliefd bent. De hoofdstad van Frankrijk is ingericht op toerisme, biedt veel bezienswaardigheden, leuke eet- en drinktentjes en is perfect voor een stedentrip naar Parijs. Natuurlijk kent iedereen het meest iconische bouwwerk van de stad wel: de Eiffeltoren, maar wat heeft Parijs allemaal nog meer in petto voor jou?

Stedentrip in Parijs

Een stedentrip naar Parijs is één van de hoogst aangeschreven weekendjes weg van Europa. Er is enorm veel te doen in de stad en daarom komen mensen hier ook vaker terug. Wil jij ook te weten komen wat een stedentrip naar Parijs jou allemaal te bieden heeft? Lees dan zeker dit hele bericht door, want wij zullen ins en outs van de stad voor jou op gaan sommen, van bezienswaardigheden tot goede musea.

Stedentrip aanbieders Parijs

  1. TUI  -> Bekijk aanbiedingen!
  2. Prijsvrij -> Bekijk aanbiedingen!
  3. Vakantiediscounter -> Bekijk de deals!
  4. De Jong Intra -> Bekijk aanbiedingen!

Bezienswaardigheden in Parijs

De bezienswaardigheden in Parijs zijn er te veel om op te noemen. Door de hele stad vind je een groot aanbod van mooie plekken om te bezichtigen en in het centrum is het, net zoals in vrijwel elke stad, overvol van mooie plekjes. Zoals hierboven al genoemd is de Eiffeltoren natuurlijk de bekendste van de stad, maar wat zijn nu al die andere mooie bezienswaardigheden in Parijs?

De-Notre-Dame-van-Parijs

De Notre-Dame van Parijs

De Notre-Dame klinkt natuurlijk erg mooi, maar in Nederland hebben wij ook veel kerken die deze naam dragen. In het Nederlands vertaald is dit namelijk ‘Onze-Lieve-Vrouwekathedraal’. Het bouwwerk is gebouwd tussen 1163 en 1345 en heeft de vroeg gotische stijl. Deze prachtige kathedraal stond in 2019 nog vol in de aandacht vanwege een brand die uitbrak tijdens herstelwerkzaamheden op het dak. Hierdoor stortte de centrale torenspits en het dak in, maar door giften over de hele wereld kon de kathedraal weer hersteld worden. Jaarlijks trekt de Notre-Dame miljoenen bezoekers en als jij van een afstand al het bouwwerk kunt aanschouwen zal je ook begrijpen waarom.

Disneyland-Parijs

Disneyland Parijs

Zeker als je met kinderen richting Parijs gaat is dit een plaats waar je minimaal een dagje naartoe zal moeten gaan. Disneyland Parijs is één van de grootste pretparken van Europa en met alle unieke karakters en gebouwen is dit een hele beleving voor jouw kinderen. Het hele park bestaat uit twee themaparken, Disneyland Park en Walt Disney Studios, zes hotels, een golfbaan, natuur resorts en een uitgaansgebied (Disney Village). In het Disneypark word je meegenomen in het sprookje wat Disney is. In de Walt Disney Studios word je meer meegenomen in de films die ze maken, maar ook hier vind je erg gave attracties.

De-Eiffeltoren

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren zal natuurlijk niet ontbreken bij de bezienswaardigheden van Parijs. Het is vast en zeker het meest iconische bouwwerk van de stad en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers die allemaal de vele treden willen beklimmen. De Eiffeltoren werd in 1887 tot 1889 gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. In het begin was de Franse bevolking het niet eens met de bouw van de Eiffeltoren, omdat ze het vooral een grote metalen onding vonden. Tijdens de tentoonstelling bleek echter dat de ijzeren toren enorm populair was en ook na de tentoonstelling bleef deze populair. Door de populariteit werd besloten om de Eiffeltoren te laten staan, want eigenlijk zou deze na twintig jaar weer afgebroken worden. Gelukkig hebben ze dit niet gedaan.

Arc-de-Triomphe

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe of ook wel de Triomfboog is te vinden op de Place Charles de Gaulle. Dit is één van de drukste verkeerspleinen van Parijs, want hier komen twee rijbanen samen. Door deze drukte is de Arc de Triomphe één van de bekendste gebouwen in Parijs. Napoleon begon de bouw van de boog in 1806 na de overwinning bij Austerlitz. De soldaten zouden dan bij thuiskomst onder de boog door kunnen marcheren. De bouw werd een aantal keer stilgelegd en uiteindelijk is deze in 1836 afgemaakt. Het is mogelijk om de Arc de Triomphe te beklimmen en daarna te genieten van een prachtig uitzicht. De boog is namelijk 50 meter hoog, waardoor je een goed uitzicht hebt vanaf de top.

Kasteel-van-Versailles

Kasteel van Versailles

Dit kasteel ligt niet echt in Parijs, maar in de Franse stad Versailles (zoals de naam verklapt). Toch wil ik deze hier wel vernoemen aangezien de stad op zo’n twintig kilometer afstand ligt van Parijs en het werkelijk een schitterend kasteel is die een bezoek zeker waard is. Het kasteel is sinds 1972 een nationaal museum en sinds 1979 staat deze bezienswaardigheid ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het kasteel zelf kan je al meerdere keren verdwalen, maar op het gigantische terrein wat om dit kasteel ligt kan dit ook zeker. Je vindt hier de grote Franse tuin, verschillende stallen, een tuinhuis en nog veel meer.

Avenue-des-Champs-Élysées

Avenue des Champs-Élysées

Waarschijnlijk één van de bekendste straten van Parijs en de wereld, de Champs-Élysées. Hier vind je de meest luxe winkels, cafés en bioscopen. Het is voor bekende merken een must om ook hier gezien te worden, want als je hier geen winkel hebt hoor je er echt niet bij, zeker niet in de modewereld. Met een gemiddelde huurprijs van €900.000 per 100m2 in het jaar is het ook zeker niet interessant voor de kleine ondernemers onder ons. Vanaf de Arc de Triomphe kan je zo deze bekende straat inlopen en als je de klim naar de top van de boog maakt krijg je een mooi overzicht van deze straat.

Hotel in Parijs

Met zoveel toerisme wat naar de stad toe trekt zijn er natuurlijk voldoende hotels te vinden. Als je een mooi budget hebt kan je zeker meer naar het centrum trekken voor jouw hotelovernachting, maar gelukkig zijn er hotels voor een kleiner budget. Je gaat dan iets verder uit het centrum zitten waar je meer betaalbare hotels hebt. De kamers zijn net goed, alleen je betaalt natuurlijk ook voor de locatie bij een hotel in Parijs.

Camping in Parijs

Als je geen zin hebt om heel de dag in de drukte van de Franse hoofdstad te zitten kan je er ook nog voor kiezen om op een camping rondom of in Parijs te gaan kamperen. Deze plekken bieden vaak veel meer rust dan je in de rest van de stad zult vinden. Het is natuurlijk een wereldstad wat ervoor zorgt dat het altijd in beweging is. Zeker met kinderen is dit een aanrader.

Camping aanbieders Parijs

  1. AllCamps -> Bekijk aanbiedingen
  2. Roompot -> Bekijk aanbiedingen
  3. Vacanceselect -> Bekijk aanbiedingen

Vliegtickets naar Parijs

Parijs ligt niet ver van Nederland vandaan en je kunt hier in zo’n uurtje of vier à vijf naartoe rijden. Natuurlijk heeft niet iedereen een auto en gelukkig voor deze mensen kan je ook het vliegtuig pakken naar de stad van de liefde. Binnen een uur en vijftien minuten vlieg je van Amsterdam naar Parijs en kan jij gaan genieten van de heerlijke croissants en mooie wijnen.

Top 2 vliegtickets aanbiedingen

  1. Vliegwinkel -> Bekijk vluchten!
  2. Budgetair -> Bekijk vluchten!

Museum in Parijs

Naast de vele bezienswaardigheden die Parijs rijk is heeft de stad ook een enorm aanbod van musea. De keuze voor een museum in Parijs word je daarom wel moeilijk gemaakt. Wij zullen hieronder al een aantal musea uitlichten, zodat je een beeld krijgt wat je kunt gaan zien en wat je kunt verwachten van de musea in Parijs. We zullen aftrappen met het bekendste museum in Parijs wat ook gelijk een bezienswaardigheid is.

Het-Louvre

Het Louvre

Misschien zal je al gedacht hebben bij de bezienswaardigheden, waarom staat het Louvre er niet bij? Deze hebben we expres bewaard, zodat we deze bij de musea kunnen doen aangezien het één van de best bezochte musea ter wereld is. Het Louvre is waarschijnlijk het meest bekend om de prachtige ingang. Dit is de driehoek midden op het plein en deze biedt de toegang tot één van de mooiste musea ter wereld. Het bekendste kunstwerk wat je hier zult vinden is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Naast dit prachtige kunstwerk vind je nog veel meer mooie kunst in de collectie van het Louvre.

Musée-Rodin

Musée Rodin

Als je geïnteresseerd bent in beeldhouwen en schilderwerk van de Fransman Auguste Rodin, dan is dit museum op jouw lijf geschreven. Dit is de oude woning van de kunstenaar zelf en heeft de benaming ‘Hotel Biron’. In 1919 overleed de kunstenaar en sinds 1919 is de villa als museum te bezichtigen. De kunstcollectie die te zien is bevatten werken van Rodin zelf, Vincent van Gogh en Renoir. Verder is er ook een beeldenpark bij de villa te bezoeken met oude werken van Rodin. Het museum maakt deel uit van de nationale museumgroep die in Parijs is opgericht.

Musée-Picasso

Musée Picasso

Eén van de bekendste kunstenaars die de wereld kent is toch wel Pablo Picasso. In hotel Hotel Salé in Parijs hebben ze hiervoor het Picasso Museum gevestigd. In 1985 opende het Picasso Museum zijn deuren, maar werd er in 2010 besloten om te gaan restaureren. In 2014 opende het museum opnieuw zijn deuren en is het weer open voor publiek. Op de derde verdieping van het gebouw kan je de persoonlijke kunstcollectie van Picasso vinden. Kunstenaars wisselden namelijk vaak kunstwerken uit met elkaar en hier kan je dus zien welke kunstwerken daarvan over zijn gebleven.

Vakantie in Parijs

Een stedentrip naar Parijs kan je maken als je bijvoorbeeld met vakantie naar Parijs of Frankrijk gaat. De stad leent zich enorm goed om in één of meerdere dagen te bezichtigen. Je kunt hier vaak genieten van heerlijke lente- of zomerdagen. De terrassen zitten dan goed vol en de hele stad komt tot leven. Ga lekker te voet door de stad om alle bezienswaardigheden te ontdekken, want zeker in het centrum is het episch centrum van mooie bouwwerken en interessante musea.

Het weer in Parijs

Het weer in Parijs is vaak wel te vergelijken met het weer dat wij in Nederland hebben. Parijs kent namelijk hetzelfde klimaat als dat wij in Nederland hebben: een gematigd zeeklimaat. Zij hebben dus net als wij gematigde winters en niet al te hete zomers. Toch ligt het al wel iets meer naar het zuiden en is het dus vaak qua temperatuur wel een stuk aangenamer dan in ons koude kikkerlandje. Zeker als je last minute het idee krijgt om richting Parijs te gaan, kan je vooraf even het weer controleren om te kijken wat het dat weekend doet. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Blogs over Parijs

met-de-trein-naar-Parijs

Ontspannen met de trein naar Parijs

De hoofdstad van Frankrijk heeft veel te bieden voor reizigers. Parijs staat wereldwijd bekend om de uitbundige kunst en cultuur, het heerlijke eten en de grote variatie aan bezienswaardigheden. Er zijn tientallen redenen om Parijs te bezoeken, van stedentrips tot

Lees verder »
Scroll naar boven