Bezienswaardigheden Parijs; de 20 leukste bezienswaardigheden!

De stad van de liefde. De stad van de prachtige gebouwen en de eindeloze winkelstraten. En de stad van de prachtige rivier de Seine. Op tal van manieren kan de fraaie stad Parijs omschreven worden. Een stad waarin bovendien het nodige te doen, te zien en te beleven is. Maar, wat zijn nou de leukste bezienswaardigheden in deze miljoenenstad? En welke bezienswaardigheden mag je tijdens jouw stedentrip in Parijs niet overslaan? In dit artikel vind je de 20 leukste bezienswaardigheden van Parijs, een geweldige stad!

Inhoudsopgave:

De-Eiffeltoren-Parijs

De Eiffeltoren

Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden in heel Europa; dat is zonder twijfel de Eiffeltoren. Deze prachtige toren werd al in 1887 gebouwd en is om meerdere redenen uniek:

  • De vormgeving van de toren is echt magnifiek
  • Je kunt de toren beklimmen; op vier niveaus bevinden zich platforms waar liften naar toe gaan
  • De toren torent ver boven de rest van Parijs uit; hij is maar liefst 324 meter hoog
  • De omgeving rondom de toren is ook prachtig, onder andere de tuinen rondom de Eiffeltoren zijn een geliefde plek voor Parijzenaren

Tijdens een bezoekje aan Parijs mag een bezoekje aan de Eiffeltoren dus niet ontbreken. Wil je de Eiffeltoren graag op gaan? Dan is het advies om vooraf al tickets te boeken. Je bent namelijk niet de enige die van het prachtige uitzicht wilt genieten. door vooraf tickets te boeken, weet je veel tijd te besparen in Parijs. Tijd die je vervolgens aan één van de 19 andere bezienswaardigheden kunt besteden.

Arc de Triomphe

Eén van de mooiste straten van heel Parijs is de Champs-Élysées. Dit is te danken aan de straat zelf, maar ook aan de bijbehorende triomfboog. Deze triomfboog, Arc de Triomphe genaamd, is echt een waanzinnig gaaf gebouw.

Met de bouw van deze triomfboog werd al in 1806 gestart; de boog werd gebouw vanwege de overwinning van Napoleon bij Austerlitz. Pas in 1836 werd de bouw pas voltooid; vanaf dat moment is de Arc de Triomphe één van de mooiste gebouwen gebleven.

De boog zelf is overigens 50 meter hoog. Mocht je interesse hebben, is het mogelijk om de boog te beklimmen. Vanaf de triomfboog geniet je van een fraai uitzicht over onder andere de Champs-Élysées. Overigens is de triomfboog op een grote rotonde gevestigd; maar liefst 7 straten komen bij de Arc de Triomphe uit. Zodoende vormt deze triomfboog letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de stad Parijs.

Bezienswaardigheden-Parijs-Louvre

Louvre

Ben je een fervente liefhebber van musea? Dan kan een bezoekje aan het Louvre niet ontbreken. Dit museum is namelijk het bekendste kunstmuseum ter wereld en herbergt onder andere de Mona Lisa!

Niet alleen van de binnenkant is dit museum prachtig, maar ook van de buitenzijde. Zo vind je rondom dit museum allerlei prachtige tuinen. Overigens is dit museum ook voor niet-kunstliefhebbers een ware aanrader. Je verwondert je in dit museum ongetwijfeld aan de pracht en praal. Aan de prachtige kunst. Aan de aankleding van het museum. En aan de gehele entourage in dit museum. 

Wil je een bezoekje aan het Louvre brengen? Zorg er dan wel voor dat je vooraf al tickets boekt; jaarlijks trekken zo’n 9 miljoen toeristen naar dit museum toe, waardoor de wachtrijen behoorlijk lang kunnen zijn. Door al online een ticket te boeken, bespaar je jezelf veel wachttijd.

Notre-Dame

Enkele jaren geleden was de Notre-Dame ongewild wereldnieuws; deze prachtige kathedraal stond namelijk in de brand. Gelukkig is men direct gestart met het opbouwen van de kathedraal, maar spijtig genoeg is de kathedraal hierdoor wel voor bezoekers gesloten.

Desalniettemin is het aan te raden om naar deze prachtige kathedraal toe te gaan. De kathedraal ziet er onwijs gaaf uit, heeft een prachtige ligging en is één van de populairste bezienswaardigheden in heel Parijs. Houd er dus wel goed rekening mee dat deze kathedraal tot en met 2024 gesloten is voor bezoekers.

Seine

Kan een rivier een bezienswaardigheid zijn? Ja, in onze ogen kan dit in Parijs zeker. De Seine is namelijk dé rivier die door de stad Parijs heen stroomt. Deze rivier biedt hierdoor veel mogelijkheden om de stad Parijs te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige rondvaart over deze rivier heen maken. Hierbij kom je onder andere langs de Eiffeltoren en de Notre-Dame.

Tijdens een boottocht over de Seine verwonder je je ook aan de vele bruggen. Zonder dat je het wellicht doorhebt, vind je in Parijs echt tientallen fraaie bruggen. Als je je op het water bevindt, kun je echt optimaal genieten van de pracht en praal van deze bruggen. Een boottocht over de Seine is wat ons betreft zéker aan te raden!

Champs-Élysées

Champs-Élysées

Ga je een bezoekje brengen aan de Arc de Triomphe? Dan is het aan te raden om ook direct over de Champs-Élysées heen te wandelen. Dit is de bekendste, grootste en meest bijzondere straat van Parijs. Deze straat leidt naar de Arc de Triomphe, heeft een prachtige uitstraling én wordt vergezeld door tal van fraaie gebouwen.

Ben je een liefhebber van shoppen? Dan is de Champs-Élysées ook een ware aanrader voor je. In deze straat vind je prachtige winkels van de bekendste merken ter wereld. Heerlijk om hier even te shoppen en om ondertussen te genieten van alle prachtige architectuur.

Musée-d’Orsay-Parijs

Musée d’Orsay

Eerder in deze top 20 van leukste bezienswaardigheden in Parijs heb je al informatie over een museum kunnen vinden. Niet alleen het Louvre is in Parijs populair, maar ook het Musée d’Orsay. Volgens veel mensen is dit museum zelfs te vergelijken met het Louvre, maar dan iets kleiner.

In dit museum vind je prachtige kunstwerken van de bekendste schilders. Doeken van onder andere van Gogh, Renoir en Monet hangen in dit onwijs fraaie museum. Als je door dit museum heenloopt, word je overigens ook door ‘de tijd heen meegenomen’. Alle doeken in dit museum hangen namelijk op chronologische volgorde!

Catacombes-de-Paris

Catacombes de Paris

Boven de grond is Parijs, maar onder de grond is Parijs ook indrukwekkend. Dit is onder andere aan de Catacombes de Paris te danken. Dit is een verzameling van begraafplaatsen die zich ónder de grond bevinden. Deze bevinden zich maar liefst 25 meter onder de grond van Parijs.

In de afgelopen jaren zijn deze catacomben erg populair geworden. Iets wat aan de unieke vormgeving van deze catacomben te danken is, maar ook aan de verschillende kunstwerken. Men heeft er namelijk voor gekozen om van onder andere beenderen en schedels prachtige kunstwerken te maken. Een bezoek aan deze catacomben is zeker aan te raden, maar houd wel rekening met de lugubere en macabere uitstraling.

Sacré-Coeur-Bezienswaardigheden-Parijs

Sacré-Coeur

De stad Parijs staat bomvol met prachtige bouwwerken. De Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Arc de Triomphe zijn daar stuk voor stuk voorbeelden van. Iets wat echter ook voor de Sacré-Coeur geldt. Dit bouwwerk, een basiliek, ziet er subliem uit én heeft een prachtige ligging. Deze witte basiliek is namelijk gebouwd op de Montmartre heuvel; vanaf deze basiliek heb je dan ook een fraai uitzicht over de stad.

Leuk detail: vanaf de Sacré-Coeur geniet je van het op één na hoogste uitzicht van Parijs. Heb je enig idee wat het hoogste uitzicht punt is? Juist; de Eiffeltoren.

Montmartre-Parijs

Montmartre

In de stad Parijs vind je heel veel verschillende wijken, culturen en stijlen terug. Binnen het aanbod van wijken is de wijk Montmartre oprecht uniek te noemen. Dit is namelijk dé schilderswijk van Parijs; onder andere Van Gogh en Picasso hebben vroeger in deze wijk gewoond.

Ook nu is deze wijk nog erg populair. Niet alleen onder kunstenaars, maar ook onder toeristen. Veel toeristen kiezen ervoor om op hun gemakje door deze wijk heen te lopen. Iets wat wij je ook zeker aan kunnen raden!

Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is het bekendste kunstcentrum in Parijs. In dit centrum vind je allerlei kunstwerken uit de moderne tijd; dat is de tijd die vanaf 1905 tot het heden loopt. Dit centrum is niet alleen van binnen prachtig, maar ook van buiten. Van buiten is het net een oude fabriek; je zou dit echt even met eigen ogen moeten aanschouwen!

Jardin-du-Luxembourg-Parijs

Jardin du Luxembourg

Wil jij tijdens jouw stedentrip in Parijs graag even tot rust komen? Dan is een bezoek aan het Jardin du Luxembourg aan te raden; dit is het grootste stadspark van heel Parijs. Bovendien is dit, volgens veel toeristen, het mooiste stadspark van deze indrukwekkende stad.

Wat je in dit stadspark aantreft? Brede lanen, prachtige bloemen, uitgestrekte grasvelden, veel bankjes, veel terrassen én maar liefst 105 standbeelden. Als je in dit stadspark bent, zou je eigenlijk ook even naar de Medici fontein toe moeten gaan. Een fontein die al in 1630 gebouwd is.

Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle

De Franse koninklijke familie had in het verleden een eigen hofkapel in Parijs; de Sainte-Chapelle. Deze kapel is op dit moment vrij toegankelijk voor toeristen. Een ware aanrader volgens ons, aangezien deze kapel écht uniek is. Iets wat onder andere te danken is aan de 15 meter hoge glas-in-loodramen. Een lust voor het oog, zowel de ramen als de gehele kapel.

Opéra Garnier

Prachtige bouwwerken vind je in Parijs in allerlei soorten en maten. Zo is het ook het Opéra Garnier een prachtig bouwwerk; zowel van de binnenkant als van de buitenkant. Dit prachtige operagebouw werd al in 1875 geopend en is rijkelijk versierd. In het interieur van dit operagebouw vind je eigenlijk alleen maar bladgoud, marmer en indrukwekkende plafondschilderingen. Zeker een aanrader dus om even te bekijken tijdens jouw verblijf in Parijs.

Musée-Rodin-Bezienswaardigheden-Parijs

Musée Rodin

Voor kunstliefhebbers is het Musée Rodin een ware aanrader. In dit museum zijn schilderijen en beeldhouwwerken van de Franse kunstenaar Rodin te vinden. Dit geldt echter ook voor de tuinen van dit museum; in de tuinen van dit museum vind je ook allerlei beeldhouwwerken van Rodin terug. Sowieso is het een aanrader om even door de prachtige tuinen van dit museum heen te wandelen.

Musée de l’Orangerie

Heb je wel eens van het schilderij ‘Waterlelies’ van Monet gehoord? Grote kans van wel; dit is één van de bekendste schilderijen ter wereld. Als je dit schilderij wilt bekijken, kun je naar het Musée de l’Orangerie toe gaan. Een prachtig museum dat zich bevindt in één van de tuinen van het Louvre museum. Een bezoek aan het Louvre en aan dit museum kun je dus perfect met elkaar combineren.

Montparnasse

Montparnasse

Wil je van een prachtig uitzicht over Parijs genieten? Dan kun je naar de Sacré-Coeur of de Eiffeltoren toegaan. Je kunt echter ook naar de Montparnasse toegaan; dit is een 210 meter hoge wolkenkrabber in de stad Parijs. Deze wolkenkrabber bestaat uit 58 verdiepingen, waarvan de bovenste verdiepingen te bezoeken zijn. Vanaf deze verdiepingen geniet je van een fenomenaal uitzicht over Parijs.

Versailles-Bezienswaardigheden-Parijs

Versailles

Toegegeven; het paleis Versailles ligt niet in Parijs, maar toch willen wij dit paleis in deze lijst opnemen. Waarom? Omdat het Versailles één van de mooiste paleizen ter wereld is. Dit paleis bevindt zich op zo’n 20 kilometer afstand vanaf Parijs en is het bezoeken méér dan waard. Het paleis is prachtig, de tuinen zijn prachtig, de fonteinen in de tuinen zijn prachtig en de beeldhouwwerken in de tuinen zijn ook prachtig. Eigenlijk is het in en rondom dit paleis één en al pracht en praal.

Musée-Picasso-Parijs

Musée Picasso

Als je een liefhebber van Picasso bent, mag een bezoekje aan dit museum niet ontbreken. In dit museum vind je allerlei kunstwerken van Picasso; onder andere schilderijen, collages, tekeningen, schetsen en sculpturen. Het Musée Picasso in Parijs herbergt zelfs de grootste collectie ter wereld van kunstwerken van Picasso. Leuk en indrukwekkend om naar te kijken.

Place de La Concorde

Deze lijst met 20 leukste bezienswaardigheden in Parijs sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met één van de mooiste pleinen van heel Parijs. Dit plein is niet alleen prachtig, maar kent ook een rijke historie. Zo werd vroeger een guillotine op dit plein geplaatst. Ook tijdens de Franse Revolutie heeft dit plein een belangrijke rol gespeeld. Hedendaags is dit plein onwijs fraai, onder nadere dankzij de grote fontein. Bovendien vind je op elke hoek van dit plein een fraai standbeeld; deze standbeelden staan hedendaags symbool voor de grootste steden van Frankrijk.

> Wat mag je zeker niet missen in Parijs?

De Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre-Dame, het Louvre, de Champs-Élysées, de Sacré-Coeur en de Seine zijn bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Dit zijn eigenlijk de populairste bezienswaardigheden in heel Parijs en dat is uiteraard niet zonder reden. Ook de overige bezienswaardigheden uit deze top 20 van leukste bezienswaardigheden in Parijs zijn méér dan de moeite waard.

> Wat zijn gratis bezienswaardigheden in Parijs?

Het leuke is dat je veel bezienswaardigheden gratis kunt bezoeken. Je kunt immers gratis over de Champs-Élysées heenlopen, je kunt gratis naar de Arc de Triomphe kijken en je kunt gratis naar de Eiffeltoren kijken. Mocht je bijvoorbeeld de Eiffeltoren willen beklimmen, moet je uiteraard wel betalen. Dit geldt ook voor de vele musea in Parijs.

autohuur Frankrijk

> Welke bezienswaardigheden kun je op zondag bezoeken in Parijs?

Parijs is een wereldstad en heeft veel baat bij het toerisme. Mede daarom zijn veel bezienswaardigheden ook ‘gewoon’ in het weekend geopend. Wel moet je er rekening mee houden dat veel winkels op zondag in Parijs gesloten zijn. Dit geldt echter niet voor de grotere winkelketens die winkels op bijvoorbeeld de Champs-Élysées hebben. Veel van die winkels zijn wel gewoon op zondag geopend.

> Wat maakt de bezienswaardigheden in Parijs zo bijzonder?

De diversiteit, de historie en de algehele entourage in Parijs zijn uniek te noemen. Bovendien zijn veel gebouwen wereldwijd bekend; dit geldt onder andere voor de Eiffeltoren. 

Daarnaast is de gehele sfeer in deze miljoenenstad uniek. Dit komt onder andere door de prachtige gebouwen, maar ook door de hoeveelheid toeristen. Ondanks dat er miljoenen toeristen naar Parijs toe gaan, heeft deze stad zijn authentieke, Franse uitstraling behouden. Die combinatie is vrij uniek en maakt Parijs ook zo bijzonder.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven