Met de trein naar Londen; alle informatie op een rijtje!

Ben jij ook zo gek op de stad Londen? En wil je daarom het liefste elk jaar naar deze leuke stad toe gaan? Of wil je Londen juist voor de eerste keer bezoeken? Als je deze prachtige stad wilt bezoeken, heb je daar veel mogelijkheden voor. Dit geldt niet alleen qua verblijf en tijdsbesteding, maar ook voor vervoer. Je kunt namelijk op meerdere manieren naar Londen reizen, waaronder met de trein. In dit artikel vertellen wij je alles over met de trein naar Londen reizen.

Inhoudsopgave:

Hoe-werkt-de-trein-naar-londen

Met de trein naar Londen; hoe werkt dit precies?

Zoals je ongetwijfeld weet, is Engeland een eiland. Je vraagt je daardoor mogelijk af hoe je met de trein naar dit eiland toe kunt gaan. Nou, onder het water – het Kanaal – is een complete tunnel aangelegd. Je kunt met jouw auto de trein opgaan en vervolgens met deze trein naar Engeland toe gaan.

Je kunt echter ook met een ‘normale’ trein naar Engeland toe gaan. Dit betekent dat je in bijvoorbeeld Amsterdam opstapt. Je gaat op jouw zitplek zitten, je opent jouw boek of je sluit jouw ogen. Binnen een paar uur sta je vervolgens in de binnenstad van Londen. Hoe handig en gaaf is dat?

Met de trein naar Londen gaan is ideaal. Toch is het ook iets waar veel mensen nog niet al te bekend mee zijn. Vandaar dat wij besloten hebben om dít artikel te schrijven. In dit artikel vertellen wij je alles over het reizen naar Londen met de trein. Aan het einde van dit artikel geven wij je bovendien antwoorden op veelgestelde vragen. Veelgestelde vragen over het reizen met de trein naar Londen.

vervoersmiddelen-Londen

Met welke vervoersmiddelen kun je naar Londen toe gaan?

Ben je jouw tripje naar Londen aan het plannen? Dan moet je veel belangrijke knopen doorhakken. Zo moet je goed nadenken over het vervoersmiddel toe naar deze Engelse stad. Wij hebben de verschillende mogelijkheden hieronder voor je op een rijtje gezet.

Auto

Met de auto is het zeker mogelijk om naar Londen toe te gaan. Dit is om meerdere redenen niet ideaal:

 • Je zou eerst naar Calais toe moeten rijden met de auto. dit kost al snel een paar uurtjes van jouw tijd.
 • In Engeland moet je links rijden. Als je met de auto in Engeland uitkomt, moet je plots links gaan rijden. Als je dit nog nooit gedaan hebt, kan dit behoorlijk lastig zijn.
 • In Londen is nagenoeg geen parkeergelegenheid. Als je eenmaal met de auto in Londen aangekomen bent, moet je jouw auto ook nog zien te parkeren. Als je voor een hotel in de binnenstad hebt gekozen, kun je dat sowieso al vergeten. Bovendien moet je rekening houden met hoge parkeerkosten.
 • In Londen is het altijd druk op de weg. Wil je met de auto van de ene kant van Londen naar de andere kant van Londen toe rijden? Dan kun je hier probleemloos uren voor uittrekken. In deze stad staat het verkeer namelijk vaker vast dan dat het doorrijdt.

Vliegtuig

Het is uiteraard ook mogelijk om met het vliegtuig naar Londen te gaan. Dit brengt veel voordelen met zich mee, maar is ook om enkele redenen niet ideaal:

 • Een vlucht kan vertraging hebben. Mocht onverhoopt jouw vlucht naar Londen vertraging hebben, is dit onwijs vervelend. Zéker als je voor een korte stedentrip naar Londen toe wilde gaan.
 • Je kunt niet zomaar alles meenemen. In een vliegtuig heb je uiteraard ook nog met bagagerestricties te maken. Je kunt niet zomaar een grote koffer mee, waardoor je bijvoorbeeld goed na moet denken over jouw toiletspullen.
 • Het vliegen duurt al met al behoorlijk lang. In zijn totaliteit is het best tijdrovend om naar Londen toe te vliegen. Je moet eerst met de auto naar de luchthaven in Nederland, dan moet je uren op de luchthaven doorbrengen en dan kun je pas vliegen. Bovendien moet je in Londen ook nog door enkele controles heen.
 • Vanaf het vliegveld moet je naar de binnenstad toe. Het is een vrij groot voordeel dat Londen meerdere vliegvelden heeft. Geen enkele van deze vliegvelden is echter in de binnenstad gelegen. Dit betekent dat je – bijvoorbeeld met de metro – alsnog naar de binnenstad toe moet reizen.

Voordelen van met de trein naar Londen toe gaan

Al met al kunnen we het volgende concluderen: het is toch wel erg ideaal om met de trein naar Londen toe te gaan. Dat is onder meer aan de volgende voordelen te danken:

 • Het gaat relatief snel. Voor een trein naar Londen hoef je echt niet 2 uur van tevoren op het station te zijn. Nee, je kunt instappen en bijvoorbeeld 20 minuten later vertrekt de trein al.
 • Je geniet van veel gemak in de trein. De treinen die naar Londen rijden, zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt heerlijk zitten, maar je kunt ook even een stukje door de trein lopen. Mocht je daar behoefte aan hebben, is ook dit een belangrijk voordeel ten opzichte van het vliegtuig.
 • Je hebt meerdere mogelijkheden. Zoals je in dit artikel nog gaat lezen, kun je op meerdere manieren met de trein naar Londen toe gaan. Met dank aan deze mogelijkheden kun je altijd de ideale mogelijkheid voor jezelf uitkiezen. 
 • Het kost niet al te veel. Verhoudingsgewijs is het ook voordelig om met de trein naar Londen toe te reizen. Met welke kosten je ongeveer rekening kunt houden, bespreken we graag ook in dit artikel.
 • Je stapt in de binnenstad uit. vanuit bijvoorbeeld Amsterdam kun je rechtstrees met de trein naar de binnenstad van Londen toe gaan. Stap daar uit, loop naar je hotel toe en geniet direct van deze prachtige stad. 
 • Goed voor het milieu. Ben je begaan met het milieu? Door met de trein naar Londen toe te gaan, bespaar je een flinke CO2 uitstoot. Een vliegtuig stoot immers veel meer gassen uit dan een moderne trein.
Trein-Amsterdam-naar-Londen

Trein van Amsterdam naar Londen

Spreken de hierboven genoemde voordelen je wel aan? En wil je daarom zo snel mogelijk jouw treinreis naar Londen gaan boeken? Dan raden wij je aan om eens naar de trein van Amsterdam naar Londen te kijken.

Het is sinds enige tijd mogelijk om van Amsterdam naar Londen St. Pancras International te reizen. Als je in Londen aankomt, sta je dus echt in het midden van de stad direct. Bovendien betreft dit een rechtstreekse verbinding; de exacte reistijd is slechts 4 uur en 13 minuten.

 Bijkomend voordeel: voor al een paar tientjes kun je een enkele treinreis naar Londen boeken. Als je direct een retourtje wilt boeken, ben je nog geen 90 euro per persoon kwijt. Dat is behoorlijk voordelig, niet waar?

Je hebt overigens ook nog een andere optie. Je kunt namelijk ook met de trein naar Brussel rijden, waarna je vanuit Brussel met de trein naar Londen toe gaat. Deze reis duurt ongeveer 5 uur, maar kan in sommige gevallen wel iets goedkoper zijn. Maak dus voor jezelf een goede vergelijking.

Overigens is het volgende ook nog ideaal: deze trein rijdt echt elke dag. Je bent hierdoor ook niet gebonden aan bepaalde data, zoals mogelijk bij vluchttijden wel het geval is. Bij het plannen van jouw stedentrip naar Londen heb je hier dus geen rekening mee te houden.

Trein naar Londen vanaf Rotterdam

Zou je graag met de trein naar Londen toe willen? Woon je alleen niet in de buurt van Amsterdam? Geen probleem. Als je in de buurt van Rotterdam woont, hebben we goed nieuws voor je; je kunt ook een trein naar Londen vanaf Rotterdam nemen!

Dankzij de ligging van Rotterdam duurt deze treinreis zelfs een stuk korter. Binnen 3 uur en 29 minuten sta je al in de binnenstad van Londen. Dit betreft een rechtstreekse verbinding, waardoor je dus ook niet over hoeft te stappen.

Ook voor deze trein naar Londen hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Voor een paar tientjes kun je al een enkele treinreis vanuit Rotterdam boeken. Uiteraard is hierbij aan te raden om maar direct een retourtje te boeken. Weet je niet zeker wanneer je precies naar Londen toe gaat? Of wanneer je weer uit Londen naar huis komt? In dat geval kun je ook een flexibel ticket bestellen. Erg handig!

Wil je met de trein naar Londen vanaf Rotterdam? Dan moet je maximaal 30 minuten van tevoren bij de ticketcontrole zijn geweest. Als je ongeveer een uur van tevoren op Rotterdam Centraal bent, ben je dus ruim op tijd. Nadat je de ruim 3 uur in de trein hebt gezeten, stap je in de binnenstad van Londen uit. Wat wenst een vakantieganger nog meer?

Trein naar Londen onder water

Wil je graag met de trein naar Londen die onder water gaat? Dan kun je de zogeheten Eurotunnel le Shuttle boeken. Binnen een tijdsbestek van 35 minuten sta je in Engeland. Dit betekent echter wel het volgende:

 • Je moet eerst met de auto naar Calais rijden. Vanuit deze Franse plaats vertrekt de trein naar Engeland namelijk.
 • In Engeland moet je nog naar Londen toe gaan. Je kunt dit bijvoorbeeld met de auto doen; het is mogelijk om de auto op deze trein te zetten. Ja, dat is iets waar heel veel mensen voor kiezen.

Deze optie is over het algemeen wel behoorlijk voordelig te noemen. Je moet echter wel rekening houden met bijvoorbeeld de brandstofkosten. Een rechtstreekse trein naar Londen – bijvoorbeeld vanuit Amsterdam – is in veel gevallen handiger.

Goedkoop-reizen-naar-Londen-met-de-trein

Goedkoop reizen naar Londen met de trein

Goedkoop reizen naar Londen; dat doe je met de trein. Zoals bovengenoemde voorbeelden laten zien, is het met de trein naar Londen reizen absoluut niet prijzig. Voor maximaal 100 euro heb je al een retourtje met de trein.

Mogelijk vind je goedkopere vliegtickets. Dat kan kloppen, maar niks is zo aangenaam als reizen met de trein. Je hoeft niet al te lang van tevoren aanwezig te zijn, je kunt in de trein heerlijk zitten en je kunt lekker om je heen kijken. Wil je een boekje lezen, een serie kijken of even lekker slapen? Ook dat is uiterst comfortabel in de trein naar Londen.

Al met al is het met de trein reizen naar Londen behoorlijk voordelig. Wij hebben nog enkele tips voor je verzameld waarmee je nóg meer geld kunt besparen:

 • Boek de tickets zo vroeg mogelijk. Als je maanden van tevoren het ticket naar Londen al vastlegt, geniet je mogelijk van een lagere prijs.
 • Houd de aanbiedingen goed in de gaten. Regelmatig worden op de treinreizen naar Londen flinke kortingen gegeven. Als je van zo’n aanbieding kunt profiteren, betaal je nog minder geld.
 • Boek direct een retour. Als je een retour boekt, krijg je mogelijk nog een extra korting. Het boeken van een retour is bovendien een stuk handiger dan het boeken van twee losse tickets.

Een weekend naar Londen met de trein

Wil jij een weekend naar Londen toe gaan? Ook dan kun je prima de trein pakken. Je kunt bijvoorbeeld het volgende reisschema aanhouden:

 • Vrijdagochtend: op de vrijdagochtend kun je vanaf Amsterdam of Rotterdam vertrekken.
 • Vrijdagmiddag: aan het begin van de middag kom je al in Londen aan. In Londen is het bovendien een uurtje vroeger.
 • Vrijdag rest van de dag: de rest van de dag kun je heerlijk in Londen doorbrengen.
 • Zaterdag: de gehele zaterdag kun je ook in Londen doorbrengen.
 • Zondag: een groot gedeelte van de zondag kun je ook nog in Londen doorbrengen. Pas in de middag (of zelfs in de avond) vertrekt de trein weer naar Nederland.

Dit reisschema klinkt ideaal, niet waar? Je hebt behoorlijk veel tijd in de stad. Dit komt ook omdat je in de stad uitstapt en weer in de stad in de trein kunt stappen. Je hoeft hiervoor alleen maar naar het St. Pancras International toe te lopen. Mocht je hotel hier vrij ver bij vandaan zitten, kun je prima met de metro naar dit treinstation toe gaan.

> Hoe lang duurt het met de trein naar Londen?

Dit hangt af van de vertrekplaats. Vertrek je vanaf Amsterdam? Dan duurt de reis ongeveer 4 uur en 13 minuten. Vertrek je vanaf Rotterdam? Dan duurt de reis ongeveer 3 uur en 29 minuten. Maak je gebruik van de tunnel in het Kanaal? Dan loopt de reistijd behoorlijk hard op, ook omdat je eerst met de auto naar Calais toe moet gaan.

> Wat kost het om met de trein naar Londen te gaan?

Een enkele reis naar Londen met de trein boek je al voor een paar tientjes. Voor een retour Amsterdam-Londen of Rotterdam-Londen betaal je maximaal 100 euro per persoon. Vrij voordelig dus.

> Vanuit waar kan ik met de trein naar Londen reizen?

Je hebt hiervoor drie mogelijkheden:

 • Vanaf Calais: je kunt bij deze plaats met jouw auto de trein op. Handig als je jouw auto in Engeland nodig hebt. Met de auto in Londen rondrijden, is echter geen aanrader.
 • Vanaf Amsterdam: vanaf Amsterdam Centraal kun je elke dag de trein naar Londen pakken.
 • Vanaf Rotterdam: vanaf Rotterdam Centraal kun je elke dag de trein naar Londen pakken.

> Hoe vaak gaat de trein naar Londen?

Vanuit Amsterdam kun je 2 keer per dag de trein naar Londen pakken. De reistijd bedraagt in dat geval 4 uur en 13 minuten. Je kunt ook vanuit Rotterdam de trein pakken; ook deze trein gaat op de meeste dagen 2 keer.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven