Wat te doen in Amsterdam: Museum, hotel, info & tips!

De hoofdstad van Nederland is een populaire toeristische trekpleister. Maar wat te doen in Amsterdam? Amsterdam staat bekend om zijn grachten, het Anne Frank huis, het Rijksmuseum en de rijke geschiedenis. Er zijn diverse musea die je kan bezoeken, maar maak ook zeker een boottocht over de grachten. Verder is Amsterdam de stad van de seks en drugs wat elk weekend vele buitenlanders trekt. Het is perfect voor een stedentrip, maar ook Nederlanders zelf kunnen hier genoeg beleven door de vele bezienswaardigheden in Amsterdam. Je kan een vakantie doorbrengen in een van de vele hotels en genieten van het bruisende uitgaansleven.

Wat te doen in Amsterdam

Veel mensen vragen zich af wat te doen in Amsterdam als ze voor werk, een cursus of een vriendenbezoekje in de stad zijn. Het goede nieuws is dat er zoveel te doen is in Amsterdam dat je altijd wel een bezigheid kunt vinden die bij je past. Er zijn veel interessante en mooie bezienswaardigheden in deze bruisende stad. Zo kun je tientallen musea bezoeken die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Er zijn elke dag optredens op het gebied van theater en muziek. Als je niet weet wat te doen in Amsterdam, dan kun je ook altijd één van de vele buurten bezoeken. Wandel een rondje door het Vondelpark, ga shoppen in de Kalverstraat of vind iets lekkers te eten in de buurt van het Leidsche Plein.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

De vele bezienswaardigheden in Amsterdam zijn erg populair onder de toeristen. Denk hierbij aan het Anne frank huis en het Koninklijk Paleis op de Dam. Er komen niet voor niks bussen volgeladen met toeristen naar Amsterdam. Tevens is het voor ons ook super leuk om de bezienswaardigheden in Amsterdam te bezoeken. Je leert je eigen land kennen en de geschiedenis ervan. Lees hier alles over de bezienswaardigheden in Amsterdam.

Anne Frank huis

Anne Frank huis

Wereldwijd is Anne Frank beroemd geworden door haar dagboek. Hierin schreef ze tijdens de Tweede Wereldoorlog alles over wat ze meemaakte. Het dagboek is vertaald in maarliefst 65 talen en gered door Miep Gies. Het Achterhuis wordt door haar nu veel bezocht door de toeristen. Het is in originele staat teruggebracht met de originele meubels en andere objecten. Ook kan je de echte plaatjes zien die Anne op haar muur plakte, evenals de groeistrepen van haar en zus Margot. Het hoogtepunt is uiteraard de boekenkast en het dagboek zelf die achter glas ligt. Ook is er een tentoonstelling waarin je alles te weten komt over de familie Frank.

Paleis op de Dam

Het Koninklijk Paleis op de Dam

Het Koninklijk Paleis op de Dam was ontworpen als stadhuis voor de bestuurlijke en rechterlijke macht. In 1655 was het paleis af en werd het ook daadwerkelijk gebruikt tot 1808 als stadhuis. Hierna werd het stadhuis een Napoleontische keizerrijk voor het derde keizerlijk paleis. Nu der tijd wordt het Koninklijk Paleis gebruikt voor officiële staatsbezoeken en worden er diverse tentoonstellingen opgesteld. Het publiek kan het paleis dan bewonderen en de diverse invloeden uit de Gouden Eeuw bekijken. Ook krijg je de kans om de marmeren Burgerzaal te zien en er doorheen te lopen.

Oude kerk Amsterdam

De Oude Kerk

In de veertiende eeuw werd ter ere van Sint-Nicolaas de Oude Kerk gebouwd. Het is het oudste gebouw van Amsterdam wat nog overeind staat. Er werd maar liefst vijf eeuwen lang gebouwd aan de Oude Kerk. Het is een bakstenen gotische gebouw die overal bovenuit steekt. In de kerk bevinden zich graven van onder meer zeeheld Jacob van Heemskerck en de eerste vrouw van Rembrandt. De Oude Kerk is een protestantse kerk, maar voorheen was het katholiek. Je kan de kerk afhuren voor evenementen, voor de rest van het jaar dient het als protestantse kerk die je tegen betaling kan bezoeken.

Rondvaart bezienswaardigheden Amsterdam

Rondvaart

Een mooie manier om Amsterdam te ontdekken is met de rondvaartboot door de grachten. Je kan in alle rust genieten van de schoonheid van Amsterdam zonder gestoord te worden door fietsers, auto’s of andere toeristen. Je komt onder andere langs de grachtengevels, de Magere Brug, het VOC schip en de gracht met zeven bruggen. Daarnaast kom je altijd wel mooie woonboten tegen en prachtige gebouwen. Ook is het een aanrader om s’avonds een rondvaart te maken. Dan is alles mooi verlicht en het geeft een romantische sfeer. Er zijn meerdere organisaties die de tours verzorgen, echter laten ze allemaal hetzelfde zien.

Beurs van Berlage Amsterdam

Beurs van Berlage

Als je de Beurs van Berlage gaat bezoeken moet je beginnen bij de Beursplein. Hier dienen merkwaardige objecten dienst als gaslantaarns. Ook kan je vanaf hier de toren van de Beurs van Berlage goed zien. Het beursgebouw zelf wordt sinds de vorige eeuw niet meer gebruikt als beursgebouw. Het is een evenementenhal met kantoren en er worden tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Ook zijn er wel eens optredens of concerten van bekende artiesten. Je kan het gebouw alleen bezoeken tijdens georganiseerde rondleidingen en dan kan je de toren ook beklimmen.

Hotel in Amsterdam

In Amsterdam stikt het van de luxe en bijzondere hotels. De een heeft een indrukwekkende rooftop en de ander een prachtig uitzicht over de haven. Een hotel in Amsterdam is dus niet moeilijk te vinden, de keus ligt alleen bij jou waar je wilt verblijven. Kies voor een hotel met een prachtig uitzicht en geniet van wat Amsterdam jouw te bieden heeft. Veel hotels liggen in het centrum van Amsterdam waardoor je in no time in de winkelstraat bent.

Stedentrip naar Amsterdam

De stad Amsterdam is ook zeer geschikt voor een stedentrip. Je vermaakt je hier zeker een weekendje met je geliefde of vrienden. Tijdens je stedentrip in Amsterdam kan je de vele bezienswaardigheden bezoeken. Ook is een boottocht over de grachten zeker een aanrader. Je hoeft dan niet door de menigte te lopen en ziet alles vanuit een ander perspectief. Bereid jouw stedentrip naar Amsterdam goed voor met onze tips die we hier delen!

Stedentrip aanbieders Amsterdam

Museum in Amsterdam

Amsterdam staat bekend om de vele museums die wereldwijd bekend zijn. Iedereen kent het Rijksmuseum met de Nachtwacht of het Van Gogh Museum met de grootste collectie schilderijen. Daarnaast zijn er nog vele andere museum in Amsterdam die interessant zijn om te bezoeken. Zowel kleine als hele grote musea, Amsterdam staat er vol mee!

Het Rijksmuseum

Rijksmuseum

Het grootste en belangrijkste museum van Nederland is het Rijksmuseum. De collectie bevat meer dan 1 miljoen objecten verdeeld over 200 zalen. Je ziet hier ook beroemde kunstwerken van Rembrandt, waaronder de Nachtwacht. De meeste toeristen komen daar speciaal voor naar het Rijksmuseum. Daarnaast kan je collecties zien van Italiaanse meesters en er zelfs Aziatische kunst waar een apart kamer voor is ingericht. Toch bestaat de grote collectie grotendeels uit voorwerpen van 17de eeuwse meesters uit Nederland. Typische Nederlands is toch wel Delfts Blauw waar een indrukwekkende collectie van tentoongesteld is.

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Madame Tussauds staat wereldwijd in diverse hoofdsteden. In Amsterdam heeft Madame Tussauds een prachtige locatie aan de Dam waardoor het veel mensen trekt. Hier kan je wassen beelden bekijken van beroemde mensen. Hier is dat Anne Frank, Van Gogh,  het koningshuis en andere iconische gezichten. Het lijkt net alsof ze er in levende lijven staan wat het zo populair maakt. Madame Tussauds staat voor een unieke belevenis die je hier zeker weten krijgt. Elke jaar komen er weer nieuwe gezichten bij en gaan er sommige weg waardoor het nooit hetzelfde is.

Van Gogh Museum

Van Gogh museum

De grootste collectie Van Gogh schilderijen is te zien in het populaire Van Gogh Museum. Het werk is in chronologische volgorde tentoongesteld op basis van woonplaats. Je begint in Nederland met het bekende werk De Aardappeleters. Hierna ging hij naar Parijs om bij zijn jongere broer te wonen. Hier begon zijn unieke stijl en schilderde hij zichzelf omdat modellen te duur waren. Na een grote ruzie en een afgesneden oor belandde hij in de psychiatrische inrichting. Nadat hij daar weg mocht heeft hij nog enkele schilderijen gemaakt, maar nog geen tien weken later schoot hij zichzelf door zijn borst. Alle bekende en minder bekende werken zijn in dit mooie museum te aanschouwen.  

Vakantie in Amsterdam

Een vakantie in Amsterdam is een uitstekende keus, maar wat te doen in Amsterdam? Je kan er een culturele vakantie van maken of een leuke stedentrip in Amsterdam. Eén ding is zeker! Je ontkomt niet aan de mooie Amsterdamse grachten, de diverse bezienswaardigheden in Amsterdam en de interessante cultuur. Deze echte wereldstad is een must see die je van je bucketlist moet afstrepen! Maak aan de hand van onze tips een mooi lijstje zodat je voorbereid aan je vakantie in Amsterdam kan beginnen.

Blogs over Amsterdam

Canal houses on the Brouwersgracht in Amsterdam in vintage tonin

Ervaar Amsterdam te water met een salonboot.

Op zoek naar een uniek uitje? Of je nu iets zoekt voor je gezinsvakantie, je bedrijfsuitje of je huwelijksfeest: een rondvaart op de Amsterdamse grachten mag niet ontbreken. Geniet van het geweldige uitzicht vanaf het water op de rijke historie

Lees verder »
Hotel Amsterdam

Een goed hotel in Amsterdam is goud waard!

Amsterdam staat op de bucketlist van bijna elke wereldburger die een bezoekje kan betalen. Niet iedereen heeft dezelfde redenen om deze geweldige stad te bezoeken. Sommige mensen gaan vooral om te winkelen in de extravagante boetiekjes en speciaalzaken. Anderen komen

Lees verder »
Scroll naar boven