De 10 populairste bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam is het kloppende hart van Nederland. De hoofdstad staat bekend als de stad waar alles mogelijk is en iedereen zichzelf kan zijn. Het is dan ook niet zo gek dat Amsterdam zo ongekend populair is onder de toeristen. Niet alleen Britten en Amerikanen reizen af naar Amsterdam, de stad geniet ook veel binnenlandse toerisme. De stad kent een rijke historie en beschikt over een prachtige grachtengordel en natuurlijk ook de bijbehorende grachtenpanden. Je kan in Amsterdam veel activiteiten ondernemen en musea bezoeken. De bekendste musea van Nederland zijn in de stad gevestigd. Amsterdam is geschikt voor zowel een dagje uit als een gezellig weekendje weg. Bekijk hieronder de 10 populairste bezienswaardigheden in Amsterdam.

Inhoudsopgave:

Rondvaart bezienswaardigheden Amsterdam

1. Rondvaart door de grachten

De Amsterdamse grachtengordel is een lust voor het oog. Je kan dan ook een kaartje kopen voor een vermakelijke en leerzame rondvaart door de grachten van Amsterdam. Gedurende de boottocht zal je langs de bekendste grachtenpanden komen en zal een gids je er van alles over vertellen. Zelfs de bruggen in Amsterdam hebben nog een bijzonder verhaal. Daarnaast is een tochtje in een rondvaartboot ook niet zo duur, ongeveer 10 tot 15 euro per persoon.

Anne Frank huis

2. Stap in de huid van Anne Frank

De Tweede Wereldoorlog had een enorme impact op Nederland en ook zeker Amsterdam. Een van de bekendste verhalen uit die tijd is van Anne Frank. Het meisje heeft in een huis aan de gracht van Amsterdam ondergedoken gezeten en schrijf daar een dagboek. Het Anne Frank Huis is tegenwoordig een museum. Je kan het huis bezichtigen en bekijken waar het meisje al die jaren heeft doorgebracht. Het Anne Frank Huis is al ruim 60 jaar geopend en is bijzonder leerzaam.

Het Rijksmuseum

3. Het Rijksmuseum in Amsterdam

Het bekendste museum van Nederland is zonder enige twijfel het Rijksmuseum. In het gigantische museum kan je door meer dan 200 verschillende zalen lopen en genieten van de beste kunstwerken uit de 18e eeuw. De vaste collectie bestaat uit 8000 topstukken. Je komt stukken tegen van Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Karel Appel, Jan Willem Pieneman, Frans Hals en natuurlijk Vincent van Gogh. Het bekendste schilderij in het assortiment is ‘de Nachtwacht’. Je kan ook even gaan ontspannen in de Rijksmuseum Tuinen en een hapje eten in het Rijks restaurant.

de Wallen

4. Wandelen over de Wallen

In Amsterdam zijn er ook veel toeristen die even een wandeling gaan maken over de Wallen. Het is het oudste deel van de stad, maar dat is beslist niet de reden waarom het stadsdeel zo populair is. Nabij de Zeedijk en de Warmoesstraat zijn veel prostituees te vinden die zichzelf achter het raam aanbieden. De rode lampen en de kamertjes typeren dan ook de Amsterdamse Wallen.

Het Rembrandthuis

5. Het Rembrandthuis in Amsterdam

Het Rembrandthuis is één van de 10 populairste bezienswaardigheden in Amsterdam. Het huis was tussen 1639 en 1658 ook daadwerkelijk het woonadres van de wereldberoemde kunstenaar. Rembrandt van Rijn kocht het huis in 1639 en begon in datzelfde jaar aan het topstuk De Nachtwacht. Echter ging Rembrandt failliet en moest hij in 1658 halsoverkop het pand verlaten. Nu kan jij het Rembrandthuis zelf bezoeken en met eigen ogen zien waar hij zijn topstukken maakte.

Vondelpark

6. Het rustgevende Vondelpark

Het Vondelpark is een geweldige plek om tot rust te komen. Het stadspark is populair onder de toeristen en de lokale inwoners. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen het Vondelpark. Dit komt ook grotendeels omdat er voorstellingen worden georganiseerd. Normaliter geven bekende Nederlandse artiesten een concert in het park. De naam van het stadspark verwijst naar de beroemde dichter Joost van den Vondel.

Artis

7. Artis: de oudste dierentuin van Nederland

De dierentuin Artis is een aanrader voor het hele gezin. De dierentuin is gevestigd in de binnenstad van Amsterdam en bestaat al bijna 200 jaar. Je komt in het park dan ook diverse historische gebouwen tegen. Het leuke is dat de dierentuin zijn oude charmes wist te behouden. Je komt alle soorten dieren tegen, van klein tot groot. Je kan jezelf eenvoudig een hele dag vermaken in de dierentuin. Bezoekers die slecht ter been zijn kunnen een rolstoel lenen bij de ingang.

Paleis op de Dam

8. Paleis op de Dam

Het Paleis op de Dam werd in 1655 geopend en was in eerste instantie een stadhuis voor de gemeente Amsterdam. Echter veranderde er het één en ander in 1808, het werd een keizerlijk paleis. Koning Willem Alexander is zelf niet woonachtig in het Paleis op de Dam, het gebouw is uitsluitend in gebruik voor staatsbezoeken. Hierdoor kan je op de meeste dagen in het jaar een bezoekje brengen aan het paleis. In sommige gevallen kan je zelfs een tentoonstelling bezoeken in het paleis. Check wel voorafgaand aan jouw bezoek of het paleis geopend is voor het publiek.

Rembrandtplein

9. Uitgaan op het Leidseplein of Rembrandtplein

In Amsterdam kan je natuurlijk fantastisch uitgaan. Je kan op het Leidseplein en op het Rembrandtplein dan ook veel discotheken, clubs en kroegen vinden. Als feesten niet helemaal jouw ding is, geen probleem. De pleinen beschikken ook over restaurantjes, terrassen, bioscopen en theaters. Er is dus altijd wel iets leuks te doen. In de wintermaanden kan je op het Leidseplein zelfs gaan schaatsen en genieten van een warme chocomelk.

NEMO

10. Ga met de kinderen naar NEMO

NEMO is één van de leukste musea in Amsterdam. Het museum kent de wetenschap als thema en is gericht op kinderen. De bezoekers kunnen spelenderwijs veel leren over de wetenschap. De thema’s veranderen regelmatig en er zijn uitdagende opdrachten. Het is naar onze mening echt een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Het behoort dan ook zeker tot 1 van de 10 populairste bezienswaardigheden in Amsterdam.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven