Vakantie in Slowakije: Bezienswaardigheden, camping, rondreis, tips & info

Het centraal-Europese land Slowakije werd begin 1993 onafhankelijk na het uiteenvallen van Tsjechoslowakije. Het jonge land is een unieke vakantiebestemming voor de avonturiers. Het veelzijdige landschap, de prachtige steden en de unieke bezienswaardigheden zorgen voor een fijne vakantietijd. Slowakije telt rond de vijf miljoen inwoners en is zowel in de zomer als de winterperiode een aanrader. Je kan in Slowakije namelijk wandelen, fietsen en zelfs wintersporten. Daarnaast is het ook geschikt land voor de fanatieke sporters die van raften en klimmen houden. Er worden bij de reisorganisaties tevens rondreizen door het land aangeboden. Wij raden je sowieso aan om één van de grotere steden te bezoeken, waaronder de hoofdstad Bratislava.

Bestemmingen in Slowakije

Bratislava
Kosice
Zilina
Presov

Reisaanbieders Slowakije

Bezienswaardigheden in Slowakije

Bratislava Slowakije

Bratislava

De Slowaakse hoofdstad Bratislava is verreweg de bekendste vakantiebestemming in het land. De stad telt meer dan 430.000 inwoners en is gelegen aan de Donau. Bratislava ligt op een uur rijden van Wenen. De stad beschikt over een eigen internationale luchthaven. Je kan met de taxi, bus of een huurauto eenvoudig naar de stad afreizen vanaf het vliegveld. Het eeuwenoude stadscentrum is al een verademing, maar er zijn ook voldoende moderne invloeden terug te vinden. De bekendste bezienswaardigheid in Bratislava is het Grassalkovichov Palác. Het presidentiële paleis bestaat al sinds 1760 en is opengesteld voor het publiek. Gezinnen met kinderen kunnen een bezoekje brengen aan Dinopark. De dierentuin beschikt over honderden dieren en een 3D-bioscoop.

Košice Slowakije

Košice

Košice is de tweede stad van Slowakije en telt rond de kwart miljoen inwoners. De stad staat bekend om zijn geweldige en natuurrijke ligging. Het historische centrum staat vol met imposante klassieke gebouwen en kerktorens. In 2013 was Košice zelf de culturele hoofdstad van ons continent. De Slowaakse stad ligt vlakbij de grens met Hongarije, Oekraïne en Polen. De gemiddelde leeftijd ligt relatief laag in Košice en dat komt grotendeels door de universiteit. De bekendste bezienswaardigheid is de gotische St. Elisabeth Kathedraal. De kerk werd in 1230 geopend en ook de gelijk de grootste kerk van het land. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen in de Urbanova Veza klokkentoren uit de 14e eeuw.

Žilina Slowakije

Žilina

De Slowaakse stad Žilina is de vijfde stad van het land en telt rond de 85.000 inwoners. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Žilina is de geboortestad van de wereldberoemde wielrenner Peter Sagan en de bekende neuroloog Victor Tausk. De historie van de stad gaat terug tot in de bronstijd. Je kan vanzelfsprekend ook genieten van het prachtige stadscentrum. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Sint-Stefanskerk. De bouw van de kerk begon in 1200 en je kan nog altijd de fresco’s uit die tijd bewonderen. In de Považská galéria is het mogelijk om meerdere exposities te bezoeken. Het theater dateert uit de Tweede Wereldoorlog en is al een bezienswaardigheid op zichzelf.

Prešov Slowakije

Prešov

De handelsstad Prešov bestaat al sinds 1299 en telt ongeveer 92.000 inwoners. De eeuwenoude Slowaakse stad is gelegen aan de Tatra bergen en is een populaire tussenstop tijdens een rondreis door Slowakije. Prešov is de derde stad van het Europese land en beschikt over een historisch stadscentrum. Daarnaast staat Prešov bekend als de zoutstad van Slowakije, aangezien zoutwinning een belangrijke rol speelde in de stadshistorie. De bekendste bezienswaardigheid is de Hoofdstraat, hoewel het eigenlijk een plein is. Je kan op het plein diverse historische gebouwen bewonderen, waaronder de St. Nicolaaskerk uit 1515. Het prachtige Rákóczipaleis is ook gevestigd aan de Hoofdstraat en is tevens een museum. Voetballiefhebbers kunnen het Stadion Tatran bezoeken van de lokale voetbalclub 1. FC Tatran Prešov.

Blogs over Slowakije

Veelgestelde vragen over Slowakije

Scroll naar top