Vakantie in Zeeland: Bezienswaardigheden, camping, hotel, info & tips!

Zeeland is een heerlijke plek om een vakantie in eigen land te vieren. De provincie telt meer dan 650 kilometer aan kust waar je heerlijk uit kunt gaan waaien en mooie strandwandelingen kan gaan maken. Verder biedt Zeeland mooie plaatsen waar van alles te doen is. Zeeland is ook een zeer geschikte plaats om een weekend door te brengen. Er zijn verschillende schiereilanden die de provincie telt waar je jezelf makkelijk op kunt verplaatsen. Dit kan met de auto, maar ook zeker met de fiets. Op deze manier kan je Zeeland weer op een geheel nieuwe manier ontdekken en ondertussen genieten van het Nederlandse landschap.

Vakantie in Zeeland

Voor veel mensen klinkt een vakantie in Zeeland als muziek in de oren. Deze mensen weten dan ook vaak wat er allemaal te zien en te doen is. Gelukkig willen wij jou ook enthousiast maken voor een vakantie in Zeeland. Ga genieten van de prachtige duinlandschappen en mooie stranden of pak een terrasje in één van de gezellige plaatsen als Zoutelande of Domburg. Er is voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden in Zeeland

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Zeeland om jouw vakantieweken te vullen. Het voordeel van Nederland is dat het niet zo groot is en daarom kan je zeker binnen een provincie ook veel binnen een week zien. Zo kan je op de fiets veel (schier)eilanden bezoeken in de provincie en daarmee ook veel bezienswaardigheden in Zeeland bezichtigen. Hieronder vind je al een aantal plaatsen of bezienswaardigheden die zeker niet tijdens jouw vakantie naar Zeeland mogen ontbreken.

Middelburg

Middelburg

Middelburg zit vol met bezienswaardigheden en activiteiten. Het is de hoofdstad van de provincie Zeeland en heeft een historisch stadscentrum waar veel monumenten te zien zijn. Dit is allemaal goed wandelend te doen, maar als je toch voor de verandering een ander vervoermiddel zoekt kan je er ook voor kiezen om met paard en wagen door de stad te trekken. Bezichtig de vele mooie gebouwen (zoals kerken, het stadhuis en de Kuiperspoort) of breng een bezoek aan de Mini Mundi. Zeker als je met het gezin op pad bent is dit familiepark een aanrader.

Kasteel-Westhove

Kasteel Westhove

Dit eeuwenoude kasteel vind je op het schiereiland Walcheren (ook het eiland waar Middelburg op te vinden is). Het kasteel heeft eeuwenlang onderdak geboden aan graven en andere mensen van adel. Het kasteel is erg goed bewaard gebleven en daarom zeker een aanrader om te bezoeken. Je vindt het kasteel op zo’n 5 minuten rijden van het plaatsje Domburg en het leuke van alles is dat je tegenwoordig kunt logeren in dit kasteel. Het is namelijk een hostel geworden waar je dus jouw overnachtingen kunt boeken. Hiermee sla je dus gelijk twee vliegen in één klap, dus wacht niet langer en boek hier jouw overnachting.

Veere

Veere

Veere is een stad welke je ook op het schiereiland Walcheren vind. De stad telt ruim 1.600 inwoners, wat natuurlijk niet veel is voor een stad. Toch heeft Veere een rijke geschiedenis die je tegenwoordig nog steeds terugziet als je door de binnenstad heen struint. In de stad zelf hoef je ook zeker niet stil te zitten. Veere heeft een prachtig oud stadhuis en hier kan je ook gelijk de jachthaven van de stad zien. Het stadhuis is uniek aangezien het een toren heeft en vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

De-Deltawerken

De Deltawerken

De deltawerken zijn een enorm belangrijk onderdeel van ons land. Als je de geschiedenis van Nederland kent weet je ook dat er in 1953 de Watersnoodramp plaatsvond. Dit zorgde ervoor dat grote delen van het land onder water kwamen te staan en er stierven hierdoor in totaal 2.551 mensen. De Deltawerken zijn de verdediging van Nederland tegen de natuur (de zee). Vanaf het jaar 1958 is gebouwd aan de Deltawerken en in 1997 was met de Maeslantkering het laatste werk verricht voor dit gigantische project. Hierdoor is Nederland beschermd tegen het hoogwater wat anders zo het land in kon stromen.

Renesse

Renesse

Renesse is een drukbezochte badplaats en zeker als je van het strand houdt is dit dan ook de perfecte plaats om naartoe te trekken. Waar veel mensen vaak alleen voor het strand richting Renesse trekken is dit niet het enige wat er te doen is in de badplaats. Zo vind je hier in de buurt het slot Moermond welke uit de 13e eeuw stamt. Hier kan tegenwoordig een hapje gegeten worden, wat natuurlijk een erg unieke locatie is voor een restaurant. Verder zijn er veel activiteiten te doen in de streek op het gebied van duiken, kitesurfen of met een buggy over het strand crossen.

Zierikzee

Zierikzee

De stad Zierikzee vind je op het eiland Schouwen-Duivenland en telt zo’n 11.500 inwoners. De oorsprong van de stad gaat terug naar de Middeleeuwen en hierdoor heeft het dus een rijke historie. Als je al foto’s van de stad bekijkt zal je snel het gevoel krijgen dat je terug de tijd in gaat met oude ophaalbruggen, kleine woningen aan het water en vissersbootjes. De stad heeft drie stadspoorten welke nog in goede staat zijn. Verder telt Zierikzee vele monumenten en bezienswaardigheden welke makkelijk in een dag te bezichtigen zijn. Naast dat het een prachtige stad is om te bezoeken telt de stad ook veel musea. Wil je jouw kennis over verschillende onderwerpen dus omhoog brengen, dan is Zierikzee ook zeker een aanrader.

Hotel in Zeeland

De provincie Zeeland heeft zoals gezegd het voordeel dat het aan de kust ligt en het strand dus altijd om de hoek is. Het toerisme vanuit Nederland, maar ook andere landen (zoals Duitsland en België), ligt dus erg hoog. Hierdoor is het voor ondernemers aantrekkelijk om een hotel in Zeeland te beginnen, waardoor de keuze voor hotels alleen maar groter wordt. Er zijn een aantal hotels welke direct aan het strand gebouwd zijn, dus ideaal als je vanuit het hotel in direct naar het strand wil.

Camping in Zeeland

Zeeland is een ideale plaats om jouw vakantie te gaan vieren. Hierdoor kiezen mensen vaak voor een langer verblijf en om nu twee weken in een hotel te gaan zitten is niet de keus voor iedereen. Gelukkig zijn er ook veel campings te vinden in Zeeland waar jij met jouw tent, camper of caravan makkelijk jouw plek op kunt zetten. Vanuit de camping in Zeeland ben je zo op het strand, maar heb je ook de keus om één van de vele leuke plaatsen te gaan bezoeken.

Campingaanbieders in Zeeland

  1. Roompot -> Boek hier jouw vakantie!
  2. Landal -> Boek hier jouw vakantie!
  3. Bungalowspecials -> Boek hier jouw vakantie!
  4. Belvilla -> Boek hier jouw vakantie!
  5. Heerlijkehuisjes -> Boek hier jouw vakantie!

Museum in Zeeland

Een museum in Zeeland is zo gevonden. Door de hele provincie vind je diverse musea die verschillende onderwerpen uitlichten. Zo was Zeeland natuurlijk één van de grootste slachtoffers van de watersnoodramp, maar heeft het natuurlijk ook een rijke historie qua vissen, de oorlog en vergeet de geschiedenis van de provincie zelf ook niet. De keuze voor een museum in Zeeland is misschien toch wel het moeilijkst in Zierikzee, aangezien deze stad helemaal vol ermee zit.

Zeeuws Museum Middelburg

Zeeuws Museum Middelburg

In het Zeeuws Museum in Middelburg kom je meer te weten over de geschiedenis van Zeeland zelf (verrassend met zo’n naam). In het museum vind je verschillende permanente tentoonstellingen, maar zijn er ook wisselende tentoonstellingen die verschillend van aard zijn. Hier worden soms voorwerpen tentoongesteld en de volgende keer is er weer een regionale kunstenaar die zijn mooiste creaties mag showen aan het bezoekend publiek. Eén van de permanente tentoonstellingen is “Dit is Zeeland”. Deze collectie bestaat uit honderden stukken welke een verhaal over Zeeland zullen vertellen door de eeuwen heen. Hiermee leer je de Zeeuw als persoon en Zeeland als provincie een stuk beter kennen.

Watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum

Eén van de zwartste momenten uit de vorige eeuw (naast de oorlogen natuurlijk) is de Watersnoodramp in 1953. In totaal vonden hier 2.551 mensen hun dood en het is dan ook goed voor alle inwoners van Nederland om te weten wat er toen voorgevallen is en dat hier hedendaags (voor nu dan) een oplossing voor geboden is. Het Watersnoodmuseum vind je in Ouwerkerk en ligt in een zeedijk van het dorp. In het museum word je helemaal meegenomen naar de dag van de ramp en zie je hoe deze ramp zich voltrok en welke schade dit met zich meenam.

Maritiem Museum Zierikzee

Nadat we een aantal keer Zierikzee als echte museumstad hebben benoemd, moeten we natuurlijk ook een museum uit deze stad uitlichten. Aangezien Zeeland omringd wordt door water leek het Maritiem Museum zeker een goed idee, zodat iedereen meer te weten kan komen over de geschiedenis van schepen, scheepvaart, vissen en jachthavens. In de loop der jaren zijn boten natuurlijk enorm doorontwikkeld en de schepen die wij nu kennen hebben diverse functies. Zo zijn er grote vrachtcontainers welke goederen vervoeren, maar ook kleinere boten (zeil of motor) welke voor ons plezier dienen. In dit museum kom je meer te weten over deze ontwikkelingen in de loop der jaren.

Museum Veere

Het museum Veere is gelegen in één van de mooiste gebouwen van de stad, namelijk het stadhuis. In dit gerestaureerde stadhuis krijg je een inkijkje in het rijke verleden van de stad en kan je zien hoe de mensen eeuwen geleden leefden. Het museum heeft diverse pronkstukken (zoals zij deze zelf noemen) welke altijd in de collectie zullen blijven. Zo vind je hier de oorspronkelijke stadhuisbeelden, de Beker van Maximiliaan en wordt er dagelijks vanuit de toren muziek gespeeld vanaf het stadhuis carillon. Verder zijn hier net als in alle musea verschillende wisselende tentoonstellingen en het makkelijkste is om de website van het museum in de gaten te houden wanneer welke tentoonstelling te vinden is in het museum.

Activiteiten in Zeeland

In Zeeland is een enorme keus aan activiteiten. Het voordeel van Zeeland is dat het zowel een de kust ligt, maar ook veel natuur kent. Zo kunnen er allerlei sportieve activiteiten op het strand gedaan worden als (kite)surfen, buggy rijden op het strand en natuurlijk gewoon zwemmen in de zee. Wil je meer van de omgeving zien? Stap dan op de (race)fiets en trek de natuur in. Er zijn verschillende fietsroutes die je langs alle mooie plaatsen in de regio nemen.

Het weer in Zeeland

Het weer in Zeeland is qua temperatuur natuurlijk hetzelfde als de rest in Nederland. Toch kan het vaak wel iets frisser zijn aan de kust, dan dat het landinwaarts is maar deze verschillen zijn vaak niet groot. Als je vooraf een vakantie hebt geboekt is het natuurlijk niet te voorspellen wat het weer gaat doen, maar als je een dagje naar het strand wil, dan doe je er wel verstandig aan om het weer vooraf te controleren.  Er is niets vervelender dan in Zeeland aankomen na een lange rit om te genieten van de zon en dat het dan de hele dag bewolkt blijkt te zijn.

Blogs over Zeeland

De twee leukste activiteiten in Zeeland

Misschien wel de meest onbekende provincie van Nederland, Zeeland. Als je er nog nooit geweest bent zul je versteld staan wat deze provincie allemaal te bieden heeft. Zoals je waarschijnlijk weet, ligt deze provincie gelegen aan de Noordzee. In bijna

Lees verder »
Scroll naar boven