De twee leukste activiteiten in Zeeland

Misschien wel de meest onbekende provincie van Nederland, Zeeland. Als je er nog nooit geweest bent zul je versteld staan wat deze provincie allemaal te bieden heeft. Zoals je waarschijnlijk weet, ligt deze provincie gelegen aan de Noordzee. In bijna elk dorp zie je punten hoe hoog het water daar ooit gestaan heeft. Maar het heeft nog veel meer te bieden en ga jij daar heen op vakantie naar Hof van Zeeland dan is het slim om dit te weten.

Inhoudsopgave:

Zeehonden spotten aan de kust

In Griekenland vind je schildpadden, in Egypte dolfijnen en in Zeeland vind je zeehonden. Een absoluut hoogtepunt tijdens jouw vakantie is het spotten van zeehonden. Deze nieuwsgierige en speelse zeewezens vertoeven voornamelijk op de zandbanken en eilanden van de Voordelta, een uitgestrekt natuurgebied in de monding van de Oosterschelde. Hier, op deze ongerepte plekken, kun je de zeehonden bewonderen in hun natuurlijke habitat. Maar hoe kom je daar?

Gelukkig zijn er verschillende georganiseerde boottochten beschikbaar die je meenemen op een onvergetelijk avontuur om deze vriendelijke dieren van dichtbij te kunnen bewonderen. Vanuit plaatsen zoals Zierikzee, Bruinisse en Renesse vertrekken er regelmatig excursies die je naar de zandbanken brengen waar de zeehonden graag vertoeven. Tijdens de boottocht krijg je niet alleen de kans om de zeehonden te zien zonnebaden, maar ook om hun karakteristieke kopjes boven het wateroppervlak te zien uitsteken en hun zachte geblaf te horen. Een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

De reden waarom Zeeland nog bestaat

Iets waar Nederlanders misschien wel het beste in zijn is het maken van dijken. Er is geen vakantie in Zeeland geweest als er geen deltawerken zijn. Deze indrukwekkende waterbouwkundige meesterwerken zijn ontworpen om Nederland te beschermen tegen overstromingen en maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. De bouw van de deltawerken begon in de jaren 1950, na de verwoestende watersnoodramp van 1953, waarbij grote delen van deze provincie en andere kustgebieden werden getroffen door overstromingen en duizenden mensen het leven lieten. 

Naast het beschermen tegen de zee hebben de Deltawerken nog veel meer te bieden. Deze indrukwekkende waterbouwkundige constructies verbinden niet alleen de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden met elkaar en met het vasteland, maar dragen ook bij aan een betere bereikbaarheid van de regio. Door de Deltawerken kunnen mensen gemakkelijker reizen en het verkeer vlotter door de provincies bewegen. Wanneer je echt een Nederlander bent moet je dit ooit gezien hebben.

De beste locatie in Zeeland

Als je een vakantie vol activiteiten plant, dan is een strategisch gelegen accommodatie van groot belang. Je kunt een huisje huren in Zeeland bij Hof van Zeeland. Gelegen in het centraalste punt, zo kun je gemakkelijk toegang krijgen tot alle hoogtepunten van de provincie. Vanuit dit park ben je binnen korte tijd op het strand voor een dagje zonnebaden en watersporten. Ook de schattige dorpjes en historische steden zijn gemakkelijk te bereiken voor een middagje sightseeing.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven