Vakantie in Estland: Rondreis, vliegtickets, tips & info

De Baltische staat Estland telt ruim 1,2 miljoen inwoners en is gelegen in het noordoosten van Europa. Estland kent met Rusland en Letland slechts twee buurlanden. Het land is ook gelijk de kleinste Baltische staat, aangezien Litouwen en Letland groter zijn. Sinds 2011 kan er in Estland met de euro worden betaald. Het land is dan ook lid van de Europese Unie en de NAVO. De hoofdstad Tallinn is de bekendste en grootste stad van Estland. Andere grote steden zijn Tartu, Narva en Pärnu, leuke bestemmingen voor tijdens je vakantie in Estland. In de laatstgenoemde stad kan je jaarlijks diverse muziekfestivals bezoeken. In 2012 werd het Eurovision Songfestival georganiseerd in Estland, aangezien het land een jaar eerder het songfestival won.

Bestemmingen in Estland

Tallinn
Tartu
Narva
Pärnu

Reisaanbieders Estland

Bezienswaardigheden in Estland

Tallinn Estland

Tallinn

De hoofdstad Tallinn telt meer dan 440.000 inwoners en is verreweg de grootste stad van het land. Ruim een derde van de totale bevolking van Estland is woonachtig in de hoofdstad. De oude binnenstad van Tallinn is de toeristische trekpleister van de stad. De oude wijk kent de naam ‘Vanalinn’ en maakt onderdeel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De binnenstad staat vol met oude panden en is omringd door een stadsmuur. Je kan ook het Kadriorg loss bezoeken. Het paleis werd in 1718 gebouwd voor niemand minder dan Peter de Grote. Nabij het paleis zijn ook enkele musea gevestigd, waaronder het interessante Mikkel Museum. In Tallinn kan je ook geweldig shoppen of een hapje gaan eten in één van de restaurants.

Tartu

Tartu

Tartu telt bijna 100.000 inwoners en kan gezien worden als de culturele hoofdstad van Estland. De stad staat bekend om zijn vele musea en interessante bezienswaardigheden. Tartu is de hoofdstad van de provincie Tartumaa en beschikt over een eeuwenoude universiteit. De stad kreeg dan ook het predicaat ‘UNESCO City of Literature’. Sinds 1990 heeft Tartu een stedenband met de Nederlandse stad Deventer. Enkele bekende musea in Tartu zijn het Museum van Geology, Etnografisch Museum, Museum van de stadsgeschiedenis en het Dierkunde Museum. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Rustzoekers hebben de keuze uit diverse stadsparken, waaronder het Nationale Park Lahemaa. Tartu beschikt eveneens over veel barretjes, cafés en restaurants.

Narva

Narva

Narva is één van de grootste steden van Estland en telt ruim 55.000 inwoners. Deze stad staat bekend als een industriestad en kent voornamelijk Russische inwoners en vrijwel iedereen spreekt dan ook de Russische taal. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat er voornamelijk veel toeristen uit Rusland naar de stad afreizen. Het Stedelijk Museum is de toeristentrekker van Narva. Het museum beschikt over een bijzonder waardevolle tentoonstelling met kunstobjecten uit de 17e eeuw. Je kan ook het Stadhuis van Narva bezoeken. Het gebouw wist de Tweede Wereldoorlog te overleven. Een andere prachtige bezienswaardigheid is de Kathedraal van de Wederopstanding. De kathedraal speelde een belangrijke rol in het leven van de fabrieksarbeiders in Narva.

Parnü

Pärnu

De stad Pärnu is gelegen aan de Golf van Riga en telt 40.000 inwoners. Pärnu staat voornamelijk bekend als de ‘Zomerhoofdstad van Estland’. Het is namelijk een populaire vakantiebestemming onder jongeren. Er worden jaarlijks ontzettend veel muziekfestivals georganiseerd in de stad. Diverse wereldberoemde dj’s reizen jaarlijks naar de stad af, waaronder Martin Garrix en Lost Frequencies. Daarnaast kan je in Pärnu één van de oudste badhuizen van Europa bezoeken. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Kerk van St. Catharina. De kerk werd in 1768 gebouwd in opdracht van de keizerin Catharina II. De inrichting is werkelijk fantastisch, het is één groot kunstwerk. Cultuurliefhebbers kunnen een tentoonstelling bewonderen in het Museum van Pärnu.

Blogs over Estland

Veelgestelde vragen over Estland

De hoofdstad van Estland is Tallin. Een prachtige middeleeuwse stad die zeer geschikt is voor een stedentrip.

De gemiddelde vlucht naar Estland duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten.

Sinds 1 januari 2011 is de Euro het betaalmiddel in Estland. Daarvoor betaalde ze met de Estische kroon.

De officiële taal in Estland is Estisch. Ook wordt er veel Russisch gepraat.

In Januari 2020 had Estland 1.328.976 miljoen inwoners. 445.338 inwoners daarvan wonen in de hoofdstad Tallinn.

Je kan het beste in de maanden Juni, Juli en Augustus naar Estland reizen. Je hebt dan prima weer en het is langer licht.

Scroll naar top