Bezienswaardigheden in Marseille: Hotel, camping, info & tips!

Marseille is werkelijk een prachtige stad in Frankrijk om te bezoeken, maar dit wordt nog niet door veel toeristen op de wereld gezien. Tegenwoordig is er wel een hogesnelheidslijn vanuit Parijs naar Marseille aangelegd en meren er steeds meer cruiseschepen aan bij de stad wat ervoor gezorgd heeft dat de stad wat meer bezocht wordt door toeristen, maar er heerst nog steeds geen topdrukte in de stad. Dit maakt het voor de toeristen die wel naar de stad trekken een stuk aantrekkelijker. Zo heb je geen last van topdrukte die je in veel andere grote Franse steden als Parijs en Nice wel kunt hebben. Marseille heeft veel te bieden dus kijk zeker ook eens naar de bezienswaardigheden in deze stad.

Bezienswaardigheden in Marseille

Zoals gezegd zijn er veel bezienswaardigheden in Marseille. Deze kan je te voet gaan bezoeken, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden om jezelf door de stad te verplaatsen. Zo kan je kiezen voor de L’ Open Tour. Dit is een hop on hop off bus, zoals je deze ook kent uit andere grote steden als Parijs, Londen en Amsterdam. Ook kan je kiezen om op de fiets met een gids door de stad heen te crossen. Op deze manier word je langs veel bezienswaardigheden in Marseille genomen in een drie uur durende tour.

Notre-Dame-de-la-Garde

Notre-Dame de la Garde

De Notre-Dame de la Garde is een prachtig bouwwerk welke gelegen is op het hoogste punt van Marseille. De bouw startte in 1853 en was in 1864 afgerond. De toren van de basiliek is 60 meter hoog en hier bovenop staat nog een gigantisch standbeeld van de Heilige Maria. Als je in de oude haven van de stad loopt kan je de basiliek en dit standbeeld ook zien en dit is werkelijk een schitterend aanzicht. Het is één van de grootste toeristische trekpleisters van de stad, maar ook de lokale bevolking gaat hier nog altijd naartoe om de bedevaarten te bezoeken.

Massif-des-Calanques

Massif des Calanques

Als je van natuurgebieden houdt dan is het Massif des Calanques zeker een aanrader. Dit nationale park vind je tussen Marseille en La Ciotat en ligt aan de Middellandse Zee. Elk jaar trekken zo’n twee miljoen toeristen naar het gebied om te genieten van de natuur en de prachtige uitzichten. Een calanque is een vallei welke door de kracht van de rivier is uitgesleten en door de stijging van de zeespiegel onder wat is komen staan. Dit geeft vanaf de toppen van de vele kliffen die je hier vindt een prachtig uitzicht over deze valleien.

Palais-Longchamp-&-Longchamp-Park

Palais Longchamp & Longchamp Park

Palais Longchamp is een monument welke je in het 4e arrondissement van Marseille vindt. Het is een prachtig bouwwerk welke nog mooier wordt als je deze ’s avonds gaat bezichtigen. Door de verlichting van het paleis wordt het werkelijk een sprookje. Het paleis biedt tegenwoordig onderdak aan twee musea: het Musée des Beaux-Arts de Marseille (museum voor de schone kunsten) en Muséum d’histoire naturelle de Marseille. Achter het paleis vind je het Longcamp Park. Tot en met 1987 diende dit park als dierentuin, maar tegenwoordig is het een openbaar park waar je diverse sculpturen en fonteinen kunt vinden.

Château-d’If

Château d’If

Als je foto’s van Château d’If bekijkt zal je in eerste instantie misschien wel denken aan een andere gevangenis genaamd Alcatraz. Dit is namelijk ook een gevangenis welke op een eiland ligt en (bijna) onmogelijk om uit te ontsnappen. Hetzelfde geldt natuur met Château d’If. Dit is een voormalige gevangenis op het eiland If wat het kleinste eiland van de Frioul-archipel is en ligt voor de kust van Marseille. Het fort is gebouwd tussen 1524 en 1531 en was bedoeld ter bescherming op aanvallen vanaf de zee. Nadat het fort stopte als militaire vestiging werd het gebruikt als gevangenis en vanwege de geïsoleerde ligging bleek dit een ideale plek voor een gevangenis.

Haven-van-Marseille

Haven van Marseille

De haven van Marseille is de belangrijkste haven van het land. Dit is namelijk de grootste haven in de regio rond de Middellandse Zee en hier wordt jaarlijks voor tonnen aan goederen vervoerd. Naast het transport van goederen is de haven ook een drukke plek voor ferry’s en cruiseschepen. Vanuit de haven vertrekken dus veel mensen naar andere plaatsen op de wereld, maar Marseille is tegenwoordig ook een populaire stad om aan te meren voor deze cruiseschepen. Zoals gezegd heb je vanuit de haven een prachtig aanzicht van de Notre-Dame de la Garde. Dit wordt vaak gebruikt als kodakmomentje.

Stadhuis-van-Marseille

Stadhuis van Marseille

Het Stadhuis van Marseille is het gemeentehuis van de stad (net als in veel andere steden natuurlijk). Het bouwwerk is één van de weinige gebouwen die overeind is gebleven na de slag om Marseille in 1943. Dit geeft voor de inwoners van Marseille een extra toevoeging aan dit gebouw, aangezien dit natuurlijk treurige tijden waren. Het stadhuis zelf is gebouwd tussen 1653 en 1673. Het zou daarom enorm zonde zijn als dit gebouw ook met de grond gelijk gemaakt was. Kom je met de boot aan in de stad, dan kan je vanaf het water het stadhuis gelijk zien liggen.

Hotel in Marseille

Een hotel in Marseille is zo gevonden. Zeker met alle vergelijkingswebsites tegenwoordig is het makkelijk om de perfecte hotelkamer te vinden. Je kunt vooraf wel bekijken waar je ongeveer in de stad wil zitten, zodat je hier de perfecte uitvalsbasis hebt. Zo ben je vanuit het centrum vaak bij veel bezienswaardigheden, maar heb je wat verder uit het centrum de rustigere gebieden. Het is maar net waar je van houdt wat voor jou de perfecte keuze is voor een hotel in Marseille.

Camping in Marseille

Frankrijk staat bekend om de vele en goede campings en natuurlijk vind je deze in de buurt van Marseille ook. Je kunt er dus voor kiezen om vanuit Nederland naar Zuid-Frankrijk te rijden en hier op een camping naar keuze te gaan zitten. Het grote voordeel van een camping bij Marseille is natuurlijk de ontspannen sfeer die hier vaak heersen. Zeker met het goede weer wat ze in het zuiden van Frankrijk vaak hebben is het heerlijke vertoeven op jouw campingstoeltje.

Campingaanbieders in Marseille

Vliegtickets naar Marseille

Aangezien er tegenwoordig steeds meer budget vliegmaatschappijen zijn bijgekomen is het aanbod voor vluchten naar Marseille enorm toegenomen. Hierdoor is het nu veel makkelijker en goedkoper om een vlucht naar Marseille te boeken. Vanuit Amsterdam vlieg je in minder dan twee uur (een uur en vijftig minuten) naar Marseille. Zeker als je een weekend wil gaan is het aan te raden om dit met het vliegtuig te doen aangezien je er met de auto toch al snel zo’n twaalf uur over doet zonder te stoppen.

Top 2 vliegtickets aanbiedingen

  1. Vliegwinkel ->Bekijk vluchten!
  2. Budgetair -> Bekijk vluchten!

Vakantie in Marseille

Of je nu voor een langere periode of een weekend naar Marseille gaat, je kunt hier altijd rekenen op een leuke vakantie. In de stad kan je genieten van mooie bezienswaardigheden en gezellige terrassen en de stad heeft ook nog veel stranden waar je van de zon kunt genieten. Bezoek ook zeker één van de vele eilanden die om de stad liggen. Deze hebben vaak mooie plekken die nog niet vol liggen met toeristen.

Het weer in Marseille

Marseille heeft een mediterraan klimaat. Dat wil zeggen dat de winters vrij kort zijn en de zomers erg warm. Dit zorgt ervoor dat er in het voorjaar al vrij snel genoten kan worden van een heerlijk zonnetje waar we in Nederland dan vaak nog in onze winterjas lopen. Zo lopen de temperaturen in maart en april al snel tot de 20 graden op en aangezien hier de zon een groot deel van de dag schijnt kan je in Marseille genoeg vitamine D opdoen. Als je niet van extreem warm weer houdt is het verstandig om de maanden juni tot en met september de stad te mijden, want dan kunnen de temperaturen enorm oplopen.

Blogs over Marseille

Scroll naar boven