Vakantie in Luxemburg: Bezienswaardigheden, camping, hotel, info & tips

Een leuke vakantie dichtbij huis kan je ook beleven in het prachtige Luxemburg. Het land telt meer dan 600.000 inwoners en ligt op 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. Luxemburg was één van de grondleggers van de NAVO, de Verenigde Naties en de Benelux. Je zou het in eerste instantie niet verwachten, maar het land heeft veel te bieden. Zoek de rust op in de Ardennen en begin aan een zoektocht naar de prachtige kastelen. Laat jezelf verrassen in het gezellige Luxemburg-Stad en bekijk de Kazemetten. Ook staat dit land bekend om zijn heerlijke wijnen. Je kan een tocht maken langs de wijngaarden, genaamd de Route du Vin. Bij de meeste wijnboeren kan je deelnemen aan een rondleiding en een proeverij.

Bestemmingen in Luxemburg

Luxemburg stad
Echternach
Vianden
Clervaux

Reisaanbieders Luxemburg

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg-Stad

Luxemburg is de hoofdstad van het gelijknamige Europese land. Het zal je misschien verbazen, maar Luxemburg-Stad is één van de rijkste steden van ons continent. Dit komt voornamelijk omdat veel internationale organisaties in de stad zijn gevestigd, waaronder het Europese Hof van Justitie. Luxemburg-Stad is tegen bergen gebouwd, waardoor sommige plekken lastig te bereiken zijn. Gelukkig kan je in de Pfaffenthal Lift stappen, dit is een glazen lift dat een geweldig uitzicht biedt over de stad. Daarnaast kan de echte kunstliefhebber een bezoek brengen aan het Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean. In de binnenstad zelf kan je genieten van de kleurrijke huisjes, de gezellige pleinen en een cadeautje scoren in één van de winkeltjes. Extra voordeel, het openbaar vervoer is gratis in Luxemburg-Stad.

Echternach

Echternach

Echternach is de oudste stad van Luxemburg en telt iets meer dan 5000 inwoners. De stadsmuur is de toeristische trekpleister, hij is ruim 1000 jaar oud en fantastisch gerestaureerd. De stadsmuur was vroeger bijna twee kilometer lang en beschikte over twintig uitkijktorens. Echter is een groot deel van de muur vernield. Cultuurliefhebbers kunnen een kijkje gaan nemen in het Abdijmuseum in Echternach. De abdij is te vinden in de kelders van het paleis en is een geweldige plek om eens te zijn. Als je meer wilt weten van de prehistorie, ga dan eens naar het Musée de Préhistoire. De verzameling aan unieke objecten is ongekend groot.

Vianden

Vianden

Het stadje Vianden telt 2000 inwoners en is desondanks toch een toeristische trekpleister. De stad is gelegen op een hoogte van 510 meter en grenst aan de Our. Vianden is populair onder toeristen vanwege het indrukwekkende kasteel. je kan hem op iedere plek in de stad bewonderen. Daarnaast is ook het huis van de schrijver Victor Hugo in het stadje te vinden. De schrijver woonde hier in 1871 en zijn kamer is nog volledig intact gebleven. In het huis is ook een museum te bezoeken met diverse herinneringen over Hugo. Andere bezienswaardigheden zijn de Kapel van Bildchen, de Sint-Niklaaskerk en het eeuwenoude klooster. Al ruim vijftig jaar kan je ook een tochtje maken in de stoeltjeslift van Vianden.

Clervaux Luxemburg

Clervaux

De Luxemburgse stad Clervaux is gelegen in het noorden van het land. Sinds 2012 behoren ook de gemeenten Heinerscheid en Munshausen tot de stad. Er zijn momenteel 4700 mensen woonachtig in Clervaux en is het ook één van de populairste steden onder de toeristen. Het Drielandenpunt is de bekendste bezienswaardigheid, waar overigens ook het Europamonument bezocht kan worden. Daarnaast kan je ook het oorlogsmuseum bezoeken in het Kasteel van Clervaux of een wandeling maken door de burcht. De middeleeuwse stad is een bezienswaardigheid op zichzelf en ook geliefd onder dagjesmensen. In het kleine centrum kan je plaatsnemen op één van de terrasjes en genieten van een hapje en een drankje.

Blogs over Luxemburg

Veelgestelde vragen over Luxemburg

Scroll naar boven