Stedentrip in Lissabon: Bezienswaardigheden, hotel, info & tips!

De Portugese hoofdstad Lissabon telt rond de 2,9 miljoen inwoners. De stad is gelegen aan de Taag en zou gesticht zijn door het mythische figuur Odysseus. Lissabon kent een bijzondere geschiedenis en zou in de handen van diverse volkeren zijn geweest. De historie is ook nog altijd duidelijk zichtbaar, waaronder de Romeinse invloeden. Lissabon is sinds de 12e eeuw de hoofdstad van het Zuid-Europese land Portugal. Een groot aantal bekende zeevaarders waren woonachtig in de Portugese stad. Tegenwoordig is Lissabon vooral een toeristische trekpleister en het kloppende hart van Portugal. Je kan allerlei bekende bezienswaardigheden bezoeken en jezelf mengen in het bruisende uitgaansleven. Er valt in ieder geval meer dan genoeg te beleven tijdens een stedentrip in Lissabon.

Stedentrip in Lissabon

Een stedentrip naar Lissabon is een goede keuze voor jong en oud. De hoofdstad van het Zuid-Europese land heeft veel te bieden. Je kan allerlei historische monumenten gaan bekijken en jezelf mengen in de Portugese cultuur. Het heerlijke klimaat, de Portugese keuken en de vele activiteiten zorgen voor een unieke stedentrip Lissabon. De verschillende wijken laten je steeds weer verrassen en hebben hun eigen charmes. Daarnaast is de stad eenvoudig bereikbaar en zijn overnachtingen helemaal niet zo duur.

Stedentrip aanbieders Lissabon

Bezienswaardigheden in Lissabon

De imponerende historie van Lissabon heeft van de stad een heuse trekpleister gemaakt voor toeristen. Je kan als bezoeker allerlei historische panden en monumenten van dichtbij bewonderen. De bezienswaardigheden in Lissabon zijn dan ook druk bezocht. Je kan één van de musea in de stad bezoeken of een kijkje gaan nemen in de unieke wijken. Liefhebbers van voetbal zijn ook aan het juiste adres, aangezien Portugal bekend staat als een voetballand. Wij hebben de bekendste bezienswaardigheden in Lissabon voor jullie op een rijtje gezet.

Belém

Belém

Een van de populairste wijken in Lissabon is ‘Belém’. De wijk dateert uit de 15e eeuw en is vernoemd naar de stad Bethlehem. In de wijk kan je diverse bekende bezienswaardigheden bezoeken, waaronder de Toren van Belém en het Nationaal Archeologisch Museum Portugal. Belém kan je ook wel bestempelen als een trendy wijk met een historisch karakter. Meerdere monumenten zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst en stralen dan ook historie uit. Een lekker hapje eten of een drankje doen is ook geen enkel probleem in het altijd gezellige Belém. Daarnaast kan je vanuit de wijk eenvoudig door Lissabon reizen met de ouderwetse tram.

Bairro-Alto

Bairro Alto

Een andere populaire wijk is Bairro Alto. Het deel van Lissabon is voornamelijk erg intrek bij de jongeren. Dat komt omdat het uitgaansleven in Bairro Alto hoog staat aangeschreven en zeker als bruisend mag worden bestempeld. Je kan in de avonduren diverse gezellige barretjes bezoeken of met de voetjes van de vloer gaan in de discotheek. In de zomermaanden zitten er ook veel vakantiegangers op de terrasjes. Het centrum van Bairro Alto is autovrij, wat ook wel zo prettig is. Bairro Alto is gevestigd de hoogste heuvel van Lissabon, maar wel nog altijd eenvoudig bereikbaar. Je kan bijvoorbeeld een vermakelijk tochtje maken met de kabeltram.

Rossio-Plein

Rossio Plein

Het kan zijn dat jij met de metro of tram bij het station Rossio uitkomt. Vergeet dan niet om uit te stappen, want je kan namelijk een kijkje gaan nemen bij het bekende Rossio plein. Het Pedro-IV plein wordt in de volksmond het Rossio plein genoemd. Het eeuwenoude plein is al lange tijd een ontmoetingsplek. De prachtige omgeving met een fontein en een historisch theater zorgen voor een charmante uitstraling. Het is overigens ook een plein met voldoende gezelligheid. Je kan plaatsnemen op het terras of een cadeautje scoren in één van de vele winkeltjes. De beroemde Portugese tegeltjes zijn natuurlijk ook overal te bewonderen op en om het Rossio plein in Lissabon

Historische-trams

Historische trams

In Lissabon kun je met de metro reizen, maar dat is lang niet leuk als de tram. De ouderwetse tram speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de hoofdstad. Je ziet vandaag de dag voornamelijk nog toeristen die reizen met het ouderwetse vervoermiddel. Aangezien de tram door de stad rijdt en met een lage snelheid kan je onderweg nog genieten van de prachtige omgeving. De lijnen 12 en 28 zijn verreweg het populairste en rijden de hele dag door. Als je liever één van de hoger gelegen wijken wilt bezoeken dan raden wij de kabeltram aan.

Estádio-José-Alvalade

Estádio José Alvalade (Sporting Portugal)

Het Estádio José Alvalade is de thuishaven van de lokale voetbalclub Sporting Portugal. De club is één van de bekendste en meest succesvolste voetbalclubs van het land. Jij kan als bezoeker een rondleiding boeken door het Estádio José Alvalade stadion. Een ticket kost slechts 15 euro en dan kan jij op de meest unieke plekken in het voetbalstadion komen. Neem een kijkje in de kleedkamers, de bestuurskamer of ga eens op de stoel van de trainer zitten. Je mag ook langs het veld gaan staan. Na afloop van de rondleiding kan je een bezoek brengen aan het World of Sporting Museum.

Oceanario-de-Lisboa

Oceanario de Lisboa

Het Oceanario de Lisboa is één van de leukste attracties in Lissabon. Het gigantische aquarium werd in 1998 geopend en staat tegenwoordig te boek als het mooiste aquarium van Europa. Je kan van dichtbij de haaien, roggen en vele andere dieren bewonderen in hun natuurlijke habitat. Naast de meest unieke vissen kan je ook allerlei tropische vogels gaan bekijken, waaronder pinguïns en papegaaiduikers. Het Oceanario de Lisboa is ook een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen. Je kan online alvast kaartjes aanschaffen met een speciale korting. Kinderen krijgen toegang tegen een gereduceerd tarief.

Hotel in Lissabon

Lissabon staat bekend als een compacte stad, waardoor vrijwel alle bezienswaardigheden eenvoudig te zijn bereiken. Je kan een mooie wandeling gaan maken of in de tram stappen. Het is ook handig om een hotelkamer te boeken in het stadscentrum van Lissabon, zodat de meeste hoogtepunten binnen loopbereik zijn. Je kan ook een hotel kiezen in één van de populaire wijken. Een hotel in Lissabon kost rond de 60 euro per nacht. Je kan het zo gek maken als jij zelf wilt, aangezien er ook luxe 5-sterren hotels zijn te vinden in het centrum.

Vliegtickets naar Lissabon

Lissabon is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten van Amsterdam naar de Portugese hoofdstad. Een vliegreis duurt ongeveer drie uur, waardoor jij binnen no-time al in het centrum van de stad bent aangekomen. De luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia, EasyJet, Tap Air Portugal, Lufthansa en Swiss bieden de rechtstreekse vluchten aan. Je kan voor een relatief lage prijs een retourticket boeken, maar het is ook mogelijk om een compleet reispakket te boeken inclusief overnachtingen. Wij raden je aan om al ver van te voren een vliegticket te boeken, zodat je zeker bent van de beste prijs.

Top 2 vliegtickets aanbiedingen

  1. Vliegwinkel -> Bekijk vluchten!
  2. Budgetair -> Bekijk vluchten!

Museum in Lissabon

Lissabon is een historische stad en hecht een grote waarde aan cultuur. Je kan dan ook meerdere musea bezoeken in de hoofdstad. Een museum in Lissabon kan je het gehele jaar door bezoeken. Het is mogelijk om online alvast een toegangskaartje aan te schaffen of een toeristenkaart te kopen. Een museum in Lissabon kan je ook goed bezoeken op regenachtige dagen. Wij hebben een drietal geweldige musea genoteerd:

Nationaal-Archeologisch-Museum-Portugal

Nationaal Archeologisch Museum Portugal

Het Nationaal Archeologisch Museum Portugal is natuurlijk gevestigd in de hoofdstad. De meest bijzondere archeologische vondsten worden tentoongesteld in het museum. Het gaat om vondsten die zijn gedaan in Portugal, maar ook enkele internationale vondsten kan je hier van dichtbij gaan bekijken. Vooral de tentoonstelling met Egyptische archeologische vondsten mag indrukwekkend genoemd worden. Voorwerpen uit de bronstijd, het ijzertijdperk en zelfs uit de eerste eeuw na Christus zijn momenteel te zien in het Nationaal Archeologisch Museum Portugal.

Fado-Museum

Fado Museum

Muziekliefhebbers kunnen het beste een kijkje gaan nemen in het Fado Museum. De Fado is de traditionele Portugese volksmuziek en is dan ook zeer belangrijk voor de inwoners. De muziek moet een verhaal vertellen en de luisteraar raken in zijn hart. Dat lukt ook aardig, want de Fado-muziek is wereldwijd bekend. In het Fado Museum kom je van alle te weten over het levenslied. Het museum biedt een prachtige tentoonstelling aan. De wassen beelden, de unieke Fado-instrumenten en de meest iconische bladmuziek kan je hoogstpersoonlijk gaan bekijken. En natuurlijk kan je overal in het museum genieten van de mooie Fado-klanken.

Berardo-Museum

Berardo Museum

De moderne kunst staat eveneens hoog in het vaandel in Lissabon. In de hoofdstad kan jij het Berardo Museum gaan bezoeken. Het grote museum is te vinden in de hippe wijk Belém en is een bekende toeristische trekpleister. Het Berardo Museum legt zijn focus op de moderne kunst en beschikt over een groot assortiment. Het aanbod bestaat vandaag de dag uit ruim 1000 verschillende werken. De kunstwerken van de bekendste kunstenaars zijn te bewonderen, waaronder Pollock, Mondriaan en Picasso. Het Berardo Museum mag dan ook jaarlijks vele buitenlandse kunstliefhebbers verwelkomen. Het museum bestaat ongeveer vijftien jaar, maar wist al snel enorme bekendheid te kweken.

Het weer in Lissabon

Je kan in Lissabon de hele jaar door genieten van een heerlijk klimaat. Het weer in Lissabon is doorgaans prettig en zonnig. Het klimaat is een stuk fijner dan in Nederland, maar dat heeft alles te maken met de ligging. Echter is de kans in de winterperiode aanwezig dat er veel regen valt en de temperatuur alsnog vergelijkbaar is met dat in Nederland. In de maanden juli en augustus valt er vrijwel geen regen in Lissabon. In de wintermaanden kan je doorgaans toch nog zo’n 15 graden worden in de Portugese hoofdstad. Er zijn dan ook veel Nederlanders die de gehele winter in Lissabon verblijven.

Blogs over Lissabon

Scroll naar boven