Zonvakantie oktober 2022: Top 15 vakantiebestemmingen voor oktober

Merk je zelf ook dat je het in het najaar nogal zat bent? En wil je daarom van een heerlijke zonvakantie in oktober 2022 gaan genieten? Er is helemaal niemand die je tegenhoudt! Ga op zoek naar een geschikte zonbestemming, boek je vakantie en geniet optimaal van een heerlijke zonvakantie in oktober 2022.

Graag helpen wij je met een zoektocht. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de lekkerste bestemmingen voor een zonvakantie in oktober 2022. Uiteindelijk hebben wij een top 15 van overheerlijke vakantiebestemmingen samen kunnen stellen!

Inhoudsopgave:

voordelen-zonvakantie-in-oktober

Waarom voor een zonvakantie in oktober 2022 kiezen?

Kunnen wij een zonvakantie in het najaar van 2022 aanraden? Ja, dat kunnen we absoluut. Onder andere vanwege onderstaande redenen:

 • In Nederland is het koud, saai en nat. Het najaar van Nederland is niet het leukste of spannendste seizoen in het jaar. Gedurende deze periode is het in ons land immers nat, koud en relatief saai. Als je deze saaie tijd leuker in wilt vullen, is een vakantie in het najaar ideaal.
 • Op veel bestemmingen is het heerlijk weer. In dit artikel vind je 15 bestemmingen. Al deze bestemmingen hebben één gemeenschappelijk kenmerk; in het najaar is het heerlijk weer op deze bestemmingen. Je kunt het koude weer in Nederland achter je laten en van de zon op deze bestemmingen genieten. Wat wens je nog meer?
 • Relatief voordelige prijzen. Wil je in het hoogseizoen naar een populaire vakantiebestemming toe gaan? Dan mag je hier behoorlijk de knip voor trekken. Als je in oktober een vakantie wilt boeken, vallen de relatief voordelige prijzen direct op. Een heerlijke zonvakantie in oktober 2022 hoeft zodoende niet de hoofdprijs te kosten.
 • Prima voorbereiding op de kou. Zit je absoluut niet met smart te wachten op de winter in ons land? Ook dan is het aan te raden om voor een lekkere zonvakantie in oktober 2022 te kiezen. Tijdens deze zomervakantie bereid je je perfect voor op de komende koude periode.

De 15 leukste bestemmingen voor een zonvakantie oktober 2022

Zie jij het al helemaal zitten om in oktober 2022 op je bedje op het strand of aan het zwembad te liggen? In dat geval kun je in dit artikel de nodige inspiratie op doen. In dit artikel maak je namelijk kennis met de 15 leukste bestemmingen voor een heerlijke zonvakantie in oktober 2022.

Kos-zonvakantie-bestemming

1. Kos

Het was voor ons lastig om een Grieks eiland uit te kiezen, maar onze voorkeur gaat uiteindelijk uit naar Kos. Op dit eiland kun je onwijs veel zien, doen en beleven. Ondertussen geniet je ook nog van behoorlijk lekker weer.

Weet je wat ook ideaal is op Kos? Dat je in oktober op dit eiland absoluut niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Zelfs als je naar een terrasje in Kos-Stad (de hoofdstad) gaat, vallen de kosten reuze mee. Uiteraard zijn ook de hotels en overige accommodaties vrij voordelig. Met dank aan het heerlijke zonnetje en de fraaie omgeving geniet je hoe dan ook van een leuke vakantie.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 21 graden
 • Vliegduur: 3 uur en 45 minuten
De-Algarve-zonvakantie-bestemming

2. De Algarve

In deze lijst met heerlijke bestemmingen voor in oktober blijven we nog even in Europa. In het zuiden van Europa zijn tal van leuke plekken te vinden, zoals Andalusië. Als je iets westelijker kijkt, kom je bij de Algarve uit. Deze prachtige regio in Portugal leent zich ook uitstekend voor een heerlijke zonvakantie in oktober 2022.

In deze regio kun je van alles zien, doen en beleven. Je kunt gezellige Portugese stadjes bekijken, je kunt heerlijk op het strand relaxen of je kunt de binnenlanden in. De binnenland zijn fraai, terwijl de Portugese stadjes erg gezellig en pittoresk zijn. Elke dag tijdens je verblijf in de Algarve kun je in ieder geval op een leuke manier invullen.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 25 graden
 • Vliegduur: 3 uur en 5 minuten
Sicilië-zonvakantie-bestemming

3. Sicilië

In Italië is het ook mogelijk om in oktober van een heerlijke zonvakantie te genieten. Onze voorkeur gaat hierbij absoluut uit naar Sicilië. Dit eiland is fraai, heeft het nodige te bieden en bevindt zich op nog geen 3 uur vliegen.

Wat je op Sicilië gaat doen, is volledig aan jezelf om te bepalen. Dit eiland is vrij groot, is vrij divers en herbergt meerdere leuke steden. Dit varieert van grotere steden tot aan gezellige badplaatsen. Op dit eiland geniet je in oktober bovendien van een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 20 graden
 • Vliegduur: 2 uur en 45 minuten
Cyprus-zonvakantie-bestemming

4. Cyprus

Een andere Europese bestemming waar wij enthousiast over zijn, is het eiland Cyprus. Dit eiland is fraai, heeft veel te bieden en beschikt over tal van leuke dorpjes en steden. Op dit eiland is het bovendien onwijs lekker weer; de gemiddelde temperatuur in oktober bedraagt maar liefst 26 graden.

Het is niet zonder reden dat Cyprus vrij populair is. Nee, gedurende het gehele jaar is het onwijs lekker vertoeven op dit eiland. Als je van een rustgevende, aangename en warme zonvakantie in oktober 2022 wilt genieten, is dit één van de leukste bestemmingen.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 26 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Ibiza-zonvakantie-bestemming

5. Ibiza

Ben je gek op leuke eilanden? Dan kun je prima voor Sicilië kiezen, maar je kunt ook naar de Spaanse Balearen toe gaan. Als dit je aandacht trekt, raden wij je aan om naar Ibiza toe te gaan. Het eiland waarop het in de zomer een en al feest is, maar waarop het in het najaar heerlijk tot rust komen is.

Op dit eiland geniet je van lekker weer, van fraaie uitzichten en van veel gezelligheid. Bovendien is Ibiza in het najaar echt heerlijk rustig. De meeste toeristen komen echt in de zomermaanden, waardoor je in het najaar lekker tot rust kunt komen. En dat alles terwijl het zonnetje heerlijk schijnt.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 20 graden
 • Vliegduur: 2 uur en 35 minuten
Malediven-zonvakantie-bestemming

6. Malediven

Wil je van de zonvakantie in november 2022 echt een onvergetelijke vakantie maken? Dan kun je eens naar de Malediven kijken. Een bestemming die tot voor kort alleen voor de rijken onder ons bestemd was, maar nu voor iedereen toegankelijk is. alhoewel; voor een vakantie naar de Malediven moet je alsnog relatief diep in de buidel tasten.

Mocht je dit geen probleem vinden, is dit echt een sublieme vakantiebestemming. Azuurblauw water, parelwitte zandstranden en palmbomen. Ja, de stranden op de Malediven zijn exact zoals je deze in de vakantiebrochures ziet staan.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 31 graden
 • Vliegduur: 11 á 14 uur (afhankelijk van overstap)
Canarische-Eilanden-zonvakantie-bestemming

7. Canarische Eilanden

Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Het zijn enkele eilanden die tot de Canarische Eilandengroep behoren. Als je in oktober naar één van deze eilanden toe gaat, ben je van een heerlijke vakantie verzekerd. Een heerlijke vakantie met veel zon en met veel plezier.

Ook voor deze eilanden geldt het volgende: veel toeristen komen in de zomer naar dit eiland toe. In het najaar vind je op deze eilanden vooral oudere mensen die in de warmte lekker overwinteren. Op de Canarische Eilanden geniet je zodoende van veel rust!

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 22graden
 • Vliegduur: Tussen de 4 en 5 uur
Marokko-zonvakantie-bestemming

8. Marokko

Een vrij onbekende bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Dat is toch wel de manier waarop we Marokko kunnen omschrijven. In dit land kun je echter in oktober van een overheerlijke vakantie genieten. Een vakantie waarin je kennismaakt met een andere cultuur, met het prachtige landschap van Marokko en de zachte temperaturen.

Bovendien kun je in Marokko tal van dingen zien, doen en beleven. Het bezoeken van grote steden, zoals Agadir of Marrakech, zijn wat ons betreft zeker aanrader. Als je dan toch naar Agadir gaat, kun je bij deze stad ook genieten van het brede zandstrand. Zéker een aanrader.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 24 graden
 • Vliegduur: 4 uur en 15 minuten
Kaapverdië-zonvakantie-bestemming

9. Kaapverdië

Vind je het niet erg om iets langer in het vliegtuig te zitten? Dan is een bezoekje aan de Kaapverdische Eilanden aan te raden. Kaapverdië is met name in de afgelopen jaren erg populair onder toeristen geworden. Iets wat goed voor te stellen is. Dit land heeft namelijk ongekend veel te bieden:

 • Heerlijke zandstranden
 • Azuurblauw water
 • Prachtige resorts
 • Aangename rust
 • Betaalbaar
 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 27 graden
 • Vliegduur: 6 uur
Bali-zonvakantie-bestemming

10. Bali

Wil je eventueel nog verder vliegen voor een heerlijke zonvakantie in oktober 2022? En wil je deze vakantie graag op een unieke manier invullen? Dan is het aan te raden om naar het Indonesische eiland Bali toe te gaan. Dit eiland is prachtig, heeft veel te bieden en is erg populair onder toeristen.

Op dit eiland kun je bijzondere dingen doen. Je kunt kennismaken met de unieke leefstijl op dit eiland, terwijl je ook de indrukwekkende natuur kunt ontdekken. Als je even tot rust wilt komen, is dit mogelijk op één van de vele zandstranden!

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 27 graden
 • Vliegduur: 16 uur
Gambia-zonvakantie-bestemming

11. Gambia

Om in oktober van een heerlijke zonvakantie te genieten, kun je je pijlen prima op Afrika richten. Op dit continent kun je bijvoorbeeld voor Marokko kiezen, maar je kunt ook voor Gambia kiezen. Dit land is mogelijk nóg onbekender dan Marokko.

In Gambia geniet je echter van heerlijke temperaturen, van een prachtige omgeving en van onwijs vriendelijke mensen. Bovendien kun je in dit land uit meerdere populaire regio’s en steden kiezen. Ongeacht waar je in Gambia verblijft, geniet je van een gemiddelde temperatuur van ruim 30 graden.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 31 graden
 • Vliegduur: 6 uur en 15 minuten
Aruba-zonvakantie-bestemming

12. Aruba

De ABC-Eilanden kunnen jaarlijks op veel toeristen rekenen. Als wij in oktober naar de ABC-eilanden toe gaan, kiezen wij het liefste voor Aruba. Dit eiland is relatief rustig, is prachtig en beschikt over veel zandstranden. Op deze zandstranden is het heerlijk bijkomen en genieten van de hoge temperaturen.

Ten opzichte van Curaçao is het op Aruba een stuk rustiger. Dit is het geval tijdens de populaire reisperioden, maar ook in oktober. Vandaar ook dat Aruba hoger staat in deze lijst dan Curaçao.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 30 graden
 • Vliegduur: 10 á 11 uur
Egypte-zonvakantie-bestemming

13. Egypte

Gambia, Marokko en Kaapverdië. Het zijn de Afrikaanse vakantiebestemmingen waar je eerder in dit artikel al meer over hebt kunnen lezen. Niet alleen deze bestemmingen zijn populair, maar ook het Afrikaanse land Egypte. Het land van de piramides, van de indrukwekkende stad Caïro en van het heerlijke weer.

Voor een heerlijke zonvakantie leent Egypte zich echt uitstekend. In dit land geniet je van diverse gebieden, van prachtige resorts en van super aangename temperaturen. Bovendien is het slechts 5 uurtjes vliegen naar dit Afrikaanse land.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 25 graden
 • Vliegduur: 5 uur
Zuid-Afrika-Kaapstad-zonvakantie-bestemming

14. Zuid-Afrika

Lijkt het je leuk om in oktober een fraaie rondreis te maken? Eén van de regio’s die zich daar het beste voor leent, is Zuid-Afrika. In dit indrukwekkende land kun je echt prachtige rondreizen maken. Zo kun je starten in Kaapstad, waarna je naar Johannesburg toe rijdt. Een diverse, indrukwekkende en onvergetelijke tocht.

Tijdens zo’n rondreis geniet je ook nog eens van heerlijk weer. Blijf je liever op één vaste locatie? Dat is in Zuid-Afrika ook prima mogelijk; in dat geval raden wij je Kaapstad heel erg aan.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 20 graden
 • Vliegduur: ruim 11 uur
Zanzibar-zonvakantie-bestemming

15. Zanzibar

Voor de kust van Tanzania, in Afrika, is het exotische eiland Zanzibar te vinden. Een eiland waarop alles draait om zon, zee en strand. Op dit eiland vind je echter niet zomaar stranden, maar de mooiste stranden ter wereld.

Op dit eiland geniet je bovendien van een unieke cultuur. In deze cultuur zitten zowel Afrikaanse als Arabische invloeden verwerkt; alleen hierom is het al leuk om een bezoekje aan Zanzibar te brengen. Een bezoekje aan Zanzibar kun je overigens prima combineren met een bezoek aan Tanzania. Dat is iets waar veel mensen voor kiezen; in Tanzania kun je bijvoorbeeld fraaie safaritochten maken!

Leuk detail: oktober is de koudste maand op dit eiland. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden is het dan voor Nederlandse alsnog ‘lekker’ warm.

 • Gemiddelde temperatuur in oktober: 28 graden
 • Vliegduur: 9 á 10 uur

De beste vakantiebestemming zonvakantie oktober 2022

Welke zonvakantie bestemming voor de zonvakantie in oktober 2022 spreekt jou het meeste aan? Blijf je het liefste in Europa? Dan kun je het beste voor één van de vakantiebestemmingen uit de top 15 van deze lijst kiezen.

Vind je het niet erg om langer te vliegen en om ons continent te verlaten? Dan vind je in deze gehele lijst tal van indrukwekkende bestemmingen terug. Zet je wensen op een rijtje, bepaal je budget en ga op zoek naar de leukste bestemming voor de zonvakantie in oktober 2022. Veel plezier alvast!

Zonvakanties in andere maanden

Ontdek meer reisblogs!

Scroll naar top