Pretpark

Een dagje uit met je kinderen, familie of een groep vrienden? Het bezoeken van een pretpark is altijd een goed idee. In een pretpark vermaakt jong en oud zich, kun je uit veel attracties kiezen en maak je hoe dan ook een hoop plezier. 

Bijkomend voordeel is dat je uit veel soorten pretparken kunt kiezen, in zowel binnen- als buitenland. Sommige pretparken zijn erg ruim opgezet, terwijl bij andere pretparken een specifiek thema centraal staat. Feit is hoe dan ook dat een dagje in een pretpark doorbrengen altijd leuk is!

Pretparken in Nederland

Wil je graag in eigen land een leuk pretpark bezoeken? Kijk eens naar onderstaande pretparken:

  • Walibi. Zonder twijfel is Walibi één van de bekendste pretparken in ons land. Dit pretpark is onwijs groot, is voor jong en oud leuk en heeft heel veel te bieden. Walibi is geschikt voor kinderen van 6 jaar oud, maar heeft ook attracties die alleen voor volwassenen geschikt zijn.
  • Efteling. Elke Nederland moet eens in de Efteling geweest zijn, niet waar? Dit pretpark staat in het thema van sprookjes, is het best bezochte pretpark van ons land en is continu aan het uitbreiden.
  • Avonturenpark Hellendoorn. Als je graag met je kinderen naar een pretpark in Nederland wilt gaan, is Avonturenpark Hellendoorn een prima optie. In dit pretpark vind je meer dan 30 attracties, variërend van achtbanen tot aan wildwaterbanen. Leuk detail: bij Avonturenpark Hellendoorn kun je ook overnachten.
  • Duinrell. In Wassenaar is het leuke pretpark Duinrell te vinden. Dit is één van de populairste attractieparken van ons land en heeft voor jong en oud veel te bieden. Dit geldt voor de vele attracties, maar ook voor bijvoorbeeld het Tikibad. Dit zwembad staat te boek als één van de leukste zwembaden van ons land.

Pretparken in België

Niet alleen in ons land vind je veel leuke pretparken, maar ook in het land van onze Zuiderburen. In België zijn onder meer onderstaande pretparken aan te raden:

  • Bobbejaanland. Dit is zonder twijfel één van de leukste pretparken voor jongere kinderen.
  • Plopsaland de Panne. Dat wat voor Bobbejaanland geldt, geldt ook voor Plopsaland de Panne. Dit pretpark richt zich ook op jongere kinderen en doet dit met verve.
  • Walibi Belgium. Heb je Walibi in Nederland al regelmatig bezocht? Breng dan eens een bezoekje aan Walibi Belgium. In dit pretpark vind je andere attracties dan in het park in Nederland, maar de gehele vibe is wel vergelijkbaar.

Pretparken in Duitsland

Als je uit heel veel pretparken zou willen kiezen, zou je eens naar Duitsland toe moeten gaan. In dit reusachtige land zijn heel veel pretparken te vinden, waarvan onderstaande toch we de leukste zijn:

  • Phantasialand. Dit pretpark bevindt zich op slechts een uurtje rijden van de Nederlandse grens en staat volledig in het thema van fantasie en sprookjes.
  • Europark. Dit is het grootste pretpark van Duitsland en ligt niet al te ver bij de grens vandaan. Wat ons betreft is Europark méér dan alleen een pretpark.
  • LEGO land. Ben je helemaal gek óp LEGO? Of is je kind helemaal gek op LEGO? Breng dan een bezoek aan LEGO Land. Dit pretpark ligt in het zuiden van Duitsland, is 26 voetbalvelden groot en staat volledig in het thema van de welbekende LEGO blokjes.
Scroll naar boven