Fietsvakantie

Vind je het heerlijk om in de directe omgeving rondom je woonplaats fietstochten maken? Waarom ga je dan niet op fietsvakantie? Tijdens een fietsvakantie ben je één met je fiets, geniet je van de prachtige natuur om je heen en kom je op de meest fraaie plekken uit. Daarbij ben je tijdens de vakantie ook nog lekker in beweging; wel zo gezond!

Fietsvakanties door Europa

Wil je graag een fietsvakantie in Europa maken? Dan heb je de keuze uit héél veel soorten fietsvakanties. Zo kun je in principe in elk land in Europa prachtige fietsroutes afleggen. Je kunt er echter ook voor kiezen om door meerdere landen een rondrit te maken.

Mocht je een fietsvakantie door Europa maken, is een goede voorbereiding essentieel. Zo moet je je fietstocht goed uitstippelen, moet je je fiets goed voorbereiden en moet je aan je conditie werken. In ons land zijn de meeste fietspaden vrij vlak, maar dit is in veel andere Europese landen niet het geval.

Verder moet je goed nadenken over de invulling van je fietsvakantie. Met wie wil je precies op fietsvakantie gaan? Hoeveel dagen wil je fietsen? En in wat voor accommodaties wil je verblijven? Je kunt elke nacht in een hotel overnachten, maar je kunt ook een tentje meenemen op de fiets.

Met de fietsvakanties in Europa kun je heel veel kanten op. Bepaal daarom goed wat je wilt en kijk hierbij ook goed naar je conditie en uithoudingsvermogen. Een fietsvakantie van 3 weken is niet aan te raden als je geen al te beste conditie hebt. Ben je wel goed getraind? Dan kun je je uiteraard helemaal uitleven tijdens je fietsvakantie.

Tijdens een fietsvakantie in/door Europa geniet je in ieder geval van veel voordelen:

  • Je bent en blijft in beweging. Erg goed voor je lichaam en gezondheid.
  • Je komt op de meest fraaie plekken uit. Het gaat hierbij ook om plekken die je met de auto niet kunt bereiken.
  • Het is een zeer duurzame vorm van vakantie vieren. Tijdens het fietsen verbruik je immers geen schadelijke brandstoffen.

Ontdek hier onze blogs over fietsvakanties!

Fietsvakantie Duitsland

Fietsvakantie Duitsland; Ontdek de mooiste routes & tips!

Hoe ziet jouw favoriete vakantie eruit? Moet je niks hebben van een relaxte vakantie, maar kom je juist graag in beweging? En doe je dit het liefste op je fiets? Dan is een fietsvakantie in Duitsland een ware aanrader. Tijdens zo’n fietsvakantie in Duitsland geniet je van meerdere voordelen! Inhoudsopgave: Je komt heerlijk in beweging.

Lees verder »
Scroll naar boven