Fietsvakantie Duitsland; Ontdek de mooiste routes & tips!

Hoe ziet jouw favoriete vakantie eruit? Moet je niks hebben van een relaxte vakantie, maar kom je juist graag in beweging? En doe je dit het liefste op je fiets? Dan is een fietsvakantie in Duitsland een ware aanrader. Tijdens zo’n fietsvakantie in Duitsland geniet je van meerdere voordelen!

Inhoudsopgave:

  • Je komt heerlijk in beweging. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je brein. Tijdens het bewegen worden gelukstofjes in je hersenen aangemaakt, waardoor je je (nog) gelukkiger gaat voelen.
  • Je komt op de mooiste plekjes uit. Op de fiets kom je in Duitsland ook op de mooiste plekjes uit. Dit komt onder meer doordat sommige gebieden met de auto niet begaanbaar zijn, maar met de fiets wel. Daarnaast is het een feit dat Duitsland een prachtig vakantieland is.
  • Je kunt uit veel fietsvakanties kiezen. Heb je enig idee hoe groot Duitsland is? En heb je enig idee hoeveel fietsvakanties je in dit land kunt maken? Wij kunnen je verklappen dat je in dit land echt heel veel fietsvakanties kunt maken. Graag vertellen we je hieronder meer over de vele soorten fietsvakanties in Duitsland.
Luxe-fietsvakantie-Duitsland

Luxe fietsvakantie in Duitsland

Vind je het heerlijk om dagelijks een flink eind op je fiets af te leggen? Maar, vind je het ook belangrijk dat je dan ’s avonds lekker kunt relaxen? En doe je dat graag in enige luxe? Dan is een luxe fietsvakantie in Duitsland een aanrader.

Een luxe vakanties is een fietsvakantie met net dat beetje extra. Na een lange dag fietsen kom je bijvoorbeeld in een luxe hotel uit. In dit hotel kun je heerlijk dineren, lekker relaxen en terugkijken op een geslaagde dag. In je luxe hotelkamer geniet je vervolgens van een ultieme nachtrust, waardoor je de volgende dag weer vol goede moed op de fiets stapt.

Fietsvakanties-Duitsland-met-bagagevervoer

Fietsvakanties door Duitsland met bagagevervoer

Een fietsvakantie brengt meerdere uitdagingen met zich mee. Eén van de uitdagingen is dat je de nodige bagage mee moet nemen. En op een fiets is hier niet altijd voldoende ruimte voor.

Om dit probleem op te lossen, kun je kiezen voor een fietsvakantie door Duitsland met bagagevervoer. Met een busje wordt de bagage naar het volgende hotel gebracht, waardoor je zonder enige bagage op je fiets de route aflegt. Dit is niet alleen handiger, maar is ook nog een stuk makkelijker. Je hebt immers minder kilo’s op je fiets mee te dragen. Dát betekent dat je minder kracht hoeft te zetten op de pedalen.

Bijkomend voordeel: je hoeft niet continu je fietstassen in te pakken. Nee, in plaats daarvan hoef je maar één tas of koffer mee te nemen. Daarin zitten alle spullen die je nodig hebt. En middels het bagagevervoer komen deze spullen altijd op de juiste plek terecht tijdens je vakantie. Optimaal en zorgeloos genieten dus!

Fietsvakantie-Duitsland-in-Donau

Fietsvakantie door Duitsland in Donau

Eén van de voordelen van Duitsland is dat het een reusachtig land is. Het land beschikt over meerdere prachtige gebieden, waardoor je veel fietsvakanties door dit land kunt maken.

Eén van de gebieden waar je absoluut een bezoekje aan wilt brengen, is het gebied rondom de Donau. Dit is één van de langste rivieren van Europa en stroomt een heel stuk door Duitsland heen. Langs deze rivier kun je prachtig fietsen. Er is zelfs een fietspad dat van Passau tot aan Wenen loopt!

Tijdens je fietstocht kom je hier heerlijk tot rust. Je geniet van de rivier in de nabijheid, maar je komt ook talloze gezellige en kleine dorpjes tegen. In deze dorpjes kun je eventueel voor een leuke tussenstop afstappen.

Fietsvakantie-Duitsland-door-de-Moezel

Fietsvakantie in Duitsland door de Moezel

De Moezel is één van de mooiste gebieden in heel Duitsland. Deze streek staat bekend vanwege de fraaie rivier, maar ook van de vele wijnranken. De ranken grenzen direct aan de rivier en zijn vaak tegen hoge bergwanden aangebouwd. Je hebt hierdoor oprecht het idee dat je in een ander land uitgekomen bent.

In deze regio kun je meerdere prachtige fietsvakanties houden. Je komt ook in deze regio heerlijk tot rust en geniet van al het moois om je heen. Wat hierbij ook een groot voordeel is, is dat de Moezel relatief dicht in de buurt van Nederland ligt.

Je zou hierdoor eventueel vanaf je woonplaats al naar de Moezel toe kunnen fietsen. Je kunt echter ook de fietsen achterop de fietsendrager zetten en in de Moezel de fietstocht aanvangen. De ervaring leert dat je in deze regio prachtig én goed kunt fietsen. Er zijn veel fietspaden aangelegd, waardoor je ook niet in hoeft te zitten over je veiligheid.

Fietsvakantie-Duitsland-vanuit-standplaats

Fietsvakantie in Duitsland vanuit standplaats

Bij het boeken van een fietsvakantie in Duitsland heb je veel mogelijkheden. Je kunt voor een complete rondtocht kiezen, maar je kunt ook voor een fietsvakantie vanuit een standplaats kiezen. Vanuit deze standplaats vang je elke ochtend de fietsroute aan.

Je fietst hierbij een rondje in de omgeving, waarna je weer bij de standplaats uitkomt. Dit betekent onder meer dat je niet op je fiets de zware bagage mee hoeft te nemen. Deze bagage laat je immers gewoon in/bij de standplaats staan.

De meeste standplaatsen zijn in Duitsland erg tactisch uitgekozen. Dit betekent dat je vanuit deze standplaatsen meerdere routes in de nabije omgeving af kunt leggen. Op die manier beleef je onwijs veel plezier aan je vakantie in Duitsland.

Spreekt deze soort fietsvakantie je aan? Dan moet je wel even goed bepalen waar je graag in Duitsland wilt verblijven. Wil je het gebied rondom de Donau ontdekken? Geef je de voorkeur aan het gebied rondom de Moezel? Of gaat je voorkeur toch uit naar het gebied rondom de Elze? De keuze is reuze!

Fietsvakantie-Duitsland-in-Elbe

Fietsvakantie door Duitsland in Elbe

De Elbe staat te boek als één van de mooiste rivieren van heel Europa. Deze rivier is maar liefst 1164 kilometer lang en stroomt door meerdere landen in Europa. De rivier stroomt grotendeels door Duitsland, waardoor je langs deze rivier prachtige fietstochten kunt maken.

Het mooie is dat het gebied rondom de Elbe zeer divers is. In het noorden van Duitsland is het gebied rondom de Elbe bijvoorbeeld heel anders dan in het zuiden van Duitsland. Bepaal daarom goed waar je in Duitsland je fietsvakantie wilt houden. En kijk goed naar de mooiste gebieden rondom de Elbe. Wij kunnen je alvast één ding verklappen: dit zijn heel veel gebieden.

Korte-fietsvakantie-Duitsland

Korte fietsvakantie in Duitsland

Heb je geen al te goede conditie? Of weet je nog niet of een fietsvakantie wel iets voor jou is? In beide gevallen is het aan te raden om te kiezen voor een korte fietsvakantie in Duitsland.

In dat geval ga je bijvoorbeeld 2 of 3 dagen op pad. Dit is ideaal voor als je nog weinig ervaring met een fietsvakantie hebt. Dit is echter ook ideaal als je geen al te goede conditie hebt. Zo’n fietsvakantie is namelijk een behoorlijke aanslag op je lichaam. Met name als je niet al te goed getraind bent, kun je beter voor een kortere fietsvakantie kiezen.

Heb je de wens om een korte fietsvakantie door Duitsland te maken? Dan kun je alsnog alle kanten op. Meerdere gebieden in dit land lenen zich prima voor een kortere fietsvakantie. Wel moet je even goed kijken naar waar je de fietsvakantie aanvangt. 

Doe je dit in eigen land en fiets je van daaruit toe naar Duitsland? Of is het verstandiger om in Duitsland zelf te starten? In veel gevallen is het bij een korte fietsvakantie beter om eerst met je auto naar Duitsland toe te rijden. In dit prachtige land kun je de fietsen afkoppelen en je fietstocht aanvangen. Veel plezier!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven