Musea

Wat doe je het liefste als je een dagje vrij bent? Veel mensen vinden het heerlijk om op een vrije dag een bezoekje te brengen aan een museum. Geldt dit ook voor jou? Stel dan direct een lijstje van musea op waar je nog naar toe wilt. In deze musea kun je genieten van prachtige kunst, van prachtige verhalen en van indrukwekkende historie.

Musea in Nederland

In ons land zijn we gezegend met meerdere geweldige musea. De meeste musea in Nederland hebben hun eigen verhaal, richten zich op een specifiek onderwerp of richten zich op een speciale tijd uit de geschiedenis.

Als we het over een musea in Nederland hebben, denk je mogelijk direct aan het Rijksmuseum. Dit museum, op een prachtige plek in Amsterdam gevestigd, heeft talloze prachtige schilderijen aan de muren hangen. In dit musea maak je ook nog eens op een leuke manier kennis met de beste schilders uit de oudheid.

Het blijft niet alleen bij het Rijksmuseum. Ook het Van Gogh Museum, het Mauritshuis, het Anne Frank Huis en het Stedelijk Museum zijn ware aanraders. 

Indien je de musea in Nederland wilt bezoeken, is het aan te raden om een museumjaarkaart te bestellen. Met deze jaarkaart kun je het gehele door onbeperkte bezoekjes aan de musea breng. Je kunt elke week naar een ander museum toe, terwijl je ook meerdere keren naar één museum toe kunt gaan. Met een museumjaarkaart weet je de kosten voor jezelf laag te houden. 

Probeer je bezoek aan de musea in Nederland goed in te plannen. In bijvoorbeeld het weekend is het vrij druk, terwijl het doordeweeks een stuk rustiger zal zijn in de meeste musea. Verder raden wij je aan om een combinatiebezoekje aan musea te brengen. Als je bijvoorbeeld een dagje naar de stad Amsterdam gaat, kun je probleemloos een handjevol musea bezoeken. Veel plezier alvast!

Scroll naar boven