Dierentuin

Een gezellige dag met je kind hebben? Of met je hele gezin van een leuk dagje uit genieten? De dierentuin leent zich uitstekend voor het beleven van een leuke dag. Je bekijkt de meest mooie dieren, je krijgt nog meer respect voor deze dieren en je kunt je kinderen een hoop leren. Het bezoeken van een dierentuin is niet alleen plezierig, maar is ook nog eens erg leerzaam.

Dierentuinen in Nederland

Als je een dierentuin wilt bezoeken, heb je hier in Nederland voldoende mogelijkheden voor. In ons land zijn we namelijk met meerdere leuke dierentuinen gezegend:

  • Artis. De dierentuin Artis is in onze hoofdstad gelegen en is alleen daarom al uniek. In de dierentuin zelf is het ook genieten, onder meer vanwege de fraaie gebouwen, de vlindertuin en het grote aquarium. Ook het apenhuis is het bezoeken meer dan waard.
  • Safaripark Beekse Bergen. Is dit wel een echte dierentuin? Daar kan over gediscussieerd worden, aangezien je door deze ‘dierentuin’ met je auto heen moet rijden. Vanuit je auto geniet je echter wel van de meest fraaie dieren om je heen.
  • Burgers’ Zoo. Burgers’ Zoo te Arnhem is zonder twijfel één van de mooiste dierentuinen van ons land. Deze dierentuinen bestaat al ruim 100 jaar en is uitgegroeid tot één van de grootste dierentuinen van Nederland. Het leuke aan deze dierentuin is dat je kind zich prima kan vermaken, onder meer in één van de vele speeltuinen.
  • Blijdorp. Diergaarde Blijdorp is tot slot ook een ware aanrader. Deze dierentuin in Rotterdam is groot, heeft een groot aanbod van allerlei soorten dieren en heeft een super leuke sfeer. Ook is deze dierentuin goed bereikbaar.

Wil je graag één van de dierentuinen in Nederland bezoeken? Het advies is om je kaartjes voor de dierentuin alvast online te bestellen. Daarmee voorkom je dat je bij de toegangspoort in de rij aan moet sluiten.

Scroll naar boven