Fietsroutes

Nederland is het fietsland bij uitstek. Wist je bijvoorbeeld dat er in ons land meer dan 35.000 kilometer aan fietspaden te vinden is? Als je je fiets uit schuur pakt, kun je je dus prima maanden vermaken met het ontdekken van ons land. Als je dit op de leukste manier wilt doen, is het advies om de leukste fietsroutes te volgen. De leukste fietsroutes kun je op verschillende manieren vinden.

Fietsroute plannen

Heb je de wens om door ons land een prachtige fietsroute te maken? Je kunt deze fietsroute op meerdere manieren plannen:

  • Je kunt zelf met de kaart aan de slag gaan. Omcirkel de plekken waar je naar toe wilt gaan en selecteer vervolgens de juiste weg. Het is altijd maar afwachten waar je uit gaat komen, maar dat is wel zo spannend.
  • Je kunt vaste fietsroutes volgen. In ons land zijn ontelbaar fietsroutes te vinden die keurig met bordjes aangegeven worden. Je hoeft alleen maar de bordjes te volgen, om je heen te kijken en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.
  • Je kunt met een fietsnavigatie fietsen. Ook met een fietsnavigatie is het mogelijk om een fietsroute te plannen. Je kunt een specifieke route in de fietsnavigatie laden, waarna je alleen maar de aanwijzingen van de navigatie op hoeft te volgen.

Het plannen van een fietsroute biedt in ieder geval veel mogelijkheden. Dit geldt niet alleen voor in eigen land, maar ook voor in het buitenland. Mocht je een fietsroute in het buitenland gaan plannen, moet je al helemaal goed opletten. 

Je moet namelijk in het buitenland rekening houden met minder goede fietspaden. Op sommige plekken zijn zelfs geen fietspaden te vinden, waardoor je op de normale autoweg moet fietsen. Niet altijd gewenst met het oog op de veiligheid. In eigen land kun je in ieder geval heel veilig én leuk fietsen. Met alle dank aan de vele fietsroutes.

Scroll naar boven