Motel

Ben je met je auto onderweg naar je vakantiebestemming? En kun je onderweg wel een fijne slaapplek gebruiken? Dan heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt onderweg via Booking.com een hotel op de route boeken, maar je kunt ook voor een motel kiezen. Een motel is een uniek soort hotel dat je eigenlijk alleen langs snelwegen of andere doorgaande routes aantreft.

Wat is een motel?

Een motel is min of meer een verouderde term. In het verleden werd deze term veelvuldig gebruikt voor hotels die langs doorgaande wegen gelegen waren. Deze hotels waren ideaal voor reizigers onderweg naar hun (eind)bestemming.

Een ander kenmerk van een motel was/is het prijskaartje. Deze hotels zijn over het algemeen erg voordelig, waardoor het voor veel reizigers een interessante optie is. 

Leuk detail: de naam Motel is afkomstig van de woorden Motor en Hotel. Deze term komt van origine uit Amerika, maar is dus ook naar Europa over komen waaien.

Ander leuk detail: een motel heeft vaak géén algemene ingang, zoals bij een hotel wel het geval is. In plaats daarvan heb je in een motel direct toegang tot je kamer. Je kent dit mogelijk wel van (Amerikaanse) films. In de basis bestaat een motel uit slechts een paar onderdelen:

  • Een lange rij met kamers
  • Voor deze lange rij met kamers is vaak een grote parkeerplaats te vinden
  • Een motel heeft in veel gevallen een kleine receptie
  • Een motel heeft in veel gevallen een apart hokje voor het inchecken

Op het moment van schrijven bestaan er steeds minder motels. Dit komt vooral doordat de wensen en behoeften van reizigers veranderd zijn. Meer en meer reizigers kiezen ervoor om toch in iets meer luxe te reizen. Geldt dat ook voor jou? Of ben je juist gek op de charme van een motel?

Scroll naar boven