Roadtrip

Een roadtrip is één van de meest bijzondere vormen van vakantie. Tijdens zo’n vakantie rijd je door prachtige gebieden heen, kom je op indrukwekkende plekken en doe je heel veel herinneringen op. Bijkomend voordeel is dat je de roadtrip volledig in eigen handen hebt. Je bepaalt immers zelf waar je naar toe rijdt, hoe je dit doet en hoeveel uur je op een dag rijdt. De invulling van een roadtrip is dan ook volledig aan jezelf!

Roadtrip door Europa

Een roadtrip door Europa is om meerdere redenen een ware aanrader:

  • Je kunt in Europa heel veel kanten op. Je kunt vanuit Nederland helemaal naar Oost-Europa toe rijden, maar je kunt ook naar het noorden of zuiden toegaan. Het noorden is onder veel Nederlanders een geliefde bestemming voor een roadtrip. Heel Scandinavië is namelijk prachtig, ongerept en beschikt over goede wegen.
  • Je geniet van veel vrijheid. Tijdens een roadtrip heb je de touwtjes volledig in eigen handen. Je bepaalt zelf hoe je de roadtrip invult, hoe je de roadtrip gaat maken en hoe lang je op bepaalde plekken blijft. Tijdens de roadtrip geniet je dan ook van een onbegrensd gevoel van vrijheid.
  • Je ziet heel veel. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, zie je alleen bij het stijgen en landen fraaie dingen. Ook zie je af en toe tijdens het vliegen bergtoppen verschijnen, maar dit is niet te vergelijken met een roadtrip. Tijdens het rijden kom je namelijk alleen maar mooie dingen. Je ziet simpelweg tijdens een roadtrip héél veel.

Spreekt een roadtrip in Europa je wel aan? Je kunt met je eigen auto gaan, maar je kunt ook ergens naar toe vliegen en daar vervolgens een auto huren. Denk in ieder geval goed over de route na én kijk goed naar de afstanden. Plan de roadtrip vervolgens naar wens in, rekening houdend met de wensen en tijd die je hebt. Heel veel plezier!

Scroll naar boven