Beste reistijd Australië & het klimaat!

Australië is zonder twijfel één van de mooiste landen ter wereld. Het land heeft veel te bieden, is reusachtig groot en is oprecht uniek te noemen. Vanuit ons land is het behoorlijk ver vliegen, terwijl het weer in Australië ook niet altijd goed is. Des te belangrijk om goed naar je vakantievoorkeuren en de beste reistijd voor Australië te kijken.

Inhoudsopgave:

Het klimaat & beste reistijd Australië

Doordat Australië zo’n reusachtig land is, heersen er hier meerdere klimaten. Voor sommige gebieden is de beste reistijd van mei tot en met oktober, terwijl voor andere gebieden de beste reistijd oktober tot en met maar is. Het is daarom zaak om goed naar het onderstaande te kijken:

  • Waar ga je precies in Australië naar toe? Qua klimaat bestaan er grote verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land.
  • Van welk klimaat is er ter plekke sprake? Het is zaak om even goed onderzoek te doen naar het regionale klimaat. Aan de hand daarvan krijg je het beste inzicht in bijvoorbeeld een eventueel regenseizoen.

Besef in ieder geval goed het volgende: Australië ligt op het Zuidelijk Halfrond, terwijl wij op het Noordelijk Halfrond liggen. Dit betekent dat het gedurende onze zomer winter is in Australië. En precies andersom. Wellicht is het goed om te reizen met TravelEssence je hier goed kan adviseren wanneer te gaan. Ze maken op maat gemaakte reizen naar Australië.

Beste reistijd Australië en Nieuw Zeeland

Wil je een combinatiereis maken en zowel Australië als Nieuw Zeeland bezoeken? Je hebt groot gelijk. Als je dan toch al 24 uur in het vliegtuig zit, kun je maar het beste beide landen met elkaar combineren.

Kijkende naar de beste reistijd voor Australië en Nieuw Zeeland komen we uit op de volgende maanden: december, januari en februari. In deze maanden valt er relatief weinig neerslag, terwijl het weer subliem is. Ook in de maanden oktober, november en maart kun je eventueel naar Australië en Nieuw Zeeland gaan.

Beste reistijd oostkust van Australië

Beste reistijd oostkust van Australië

Wil je graag de oostkust van Australië aan doen? Dan kun je het gehele jaar door van lekker weer genieten. De verschillen zijn tussen de verschillende seizoenen wel vrij groot:

  • Januari t/m maart. In deze periode is het gedurende de dag én nacht erg warm. Ook valt in deze periode relatief veel regen aan de oostkust. Dit is voor het regenwoud in ieder geval een groot voordeel.
  • April t/m mei. Tijdens deze periode moet je rekening houden met aangename temperaturen. De temperaturen schommelen tussen 18 en 30 graden, terwijl er relatief weinig neerslag valt. Dit wordt door sommige dan ook gezien als het mildste seizoen in het jaar.
  • Juni t/m juli. Dit zijn de koudste maanden gedurende het jaar aan de oostkust. De temperaturen liggen tussen de 12 en 26 graden, terwijl de hoeveelheid regen heel erg mee valt. Dit is zelfs het droogste seizoen van het jaar.
  • Augustus t/m september. In deze maanden krijg je met steeds hoger wordende temperaturen te maken. De temperaturen kunnen tijdens deze maanden al oplopen tot ruim 30 graden. Wel moet je tijdens deze periode rekening houden met een behoorlijk koude wind vanaf de zee.
  • Oktober t/m december. Aan het einde van het jaar heb je met heldere en warme dagen te maken. In deze periode regent het wel vaak ’s avonds, dus dat is iets om goed rekening mee te houden. De temperatuur kan in ieder geval oplopen tot zo’n 36 graden.

Beste reistijd West Australië

Het westen van Australië heeft een gigantisch wisselend weerbeeld. In de winter kan het hier slechts 10 graden Celsius worden, terwijl het zomers ruim 30 graden Celsius kan worden. In de zomerperiode ligt hier de gemiddelde temperatuur ruim bovendien de 30 graden Celsius.

Als je langs de westkust van Australië wilt reizen, doe je dit het beste in april, mei, september, oktober of november. Tijdens deze periode valt er weinig regen, is het warm en is het niet al te heet. Ga je in één van de andere maanden naar West Australië toe? Dan moet je met gigantisch hoge temperaturen rekening. 

Daarnaast moet je met in de winterperiode rekening met lage temperaturen houden. Bedenk daarbij goed dat dit voor ons dus de zomer is. De zomer en winter zijn ten opzichte van ons land tegenovergesteld in Australië.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven