Deze bestemming is een hit in 2024!

Af en toe popt er in de reiswereld een nieuwe reisbestemming op waar iedereen heen wil, de kunst is om deze bestemmingen in een vroeg stadium al te spotten en daardoor als één van de eersten er van te kunnen genieten. Dan heb je nog niet dat je over de hoofden loopt, en het massatoerisme zijn werk doet. Wanneer je goed kijkt naar de trends en ontwikkelingen op reisgebied momenteel zul je een aantal bestemmingen zien die in opkomst zijn, één daarvan is dichterbij dan je denkt. Welke dat is? Dat lees je in dit blog.

Inhoudsopgave:

Verrassend Kaapverdië

Heb je wel eens van de Kaapverdische eilanden gehoord? Een eilandengroep die ter hoogte van Afrika ligt. Officieel heet het de Republiek Kaapverdië en is het niet één (ei)land, maar bestaat het uit een eilandengroep met een vulkanische oorsprong. De groep eilanden ligt in de Atlantische oceaan en kent een geheel eigen cultuur. Door de geografische ligging van de eilanden is er een gematigd tropisch klimaat, met een temperatuur die varieert tussen de 25 en 30 graden overdag. Per eiland verschilt de flora en fauna wel, zo zijn de eilanden Sal, Boa Vista en Maio woestijnachtig en tropisch. De eilanden Santo Antao, sao Nicolau en Foto creëren hun eigen zogenaamde microklimaat waardoor ze veel groener zijn dan de andere eilanden. Erg leuk om te ontdekken!

De cultuur

Naast dat de natuur tijdens een Kaapverdië vakantie je ontzettend zal verrassen, is de cultuur ook echt een reden om af te reizen naar dit gebied. Door de geografische ligging en de invloed vanuit diverse windstreken zijn er allerlei culturen vertegenwoordigd op de eilanden. Dit zorgt voor Afrikaanse, Marokkaanse maar ook Zuid-Europese invloeden. Deze mix geeft een heerlijke mix en zorgt voor echt een vakantie vibe. Ook in de keuken komen al deze invloeden terug, iets wat bij een heerlijke vakantie natuurlijk niet kan ontbreken. De prijzen voor restaurants in Kaapverdië liggen ook nog wat lager dan in Europa, dus tel uit je winst! 

Dus op zoek naar een verrassende bestemming welke niet al te ver vliegen is, maar wel je het gevoel geeft van écht een andere cultuur? Dan is het aan te raden om eens af te reizen naar Kaapverdië. Je zult er niet snel uitgekeken zijn want het land bestaat uit vele verschillende eilanden die allemaal weer een eigen signatuur kennen. En dit alles zonder jetlag en tegen vriendelijke prijzen. Dus verras jezelf en je reisgezelschap en vertrek eens richting Kaapverdië. Veel plezier!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven