Kruger National Park; 3-daagse safari & accommodatie tips!

Heb jij al jarenlang de wens om op safarivakantie te gaan? Als je naar het aanbod van safarivakanties kijkt, zie je het land Zuid-Afrika veelvuldig naar voren komen. Iets wat onder meer aan het Kruger National Park te danken. Veel experts en safariliefhebbers delen over dit park dezelfde mening; dit is één van de mooiste natuurparken ter wereld.

Inhoudsopgave:

Waar-ligt-het-Kruger-National-Park

Waar ligt het Kruger National Park?

Het Kruger National Park is gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika. In de provincies Limpopo en Mpumalanga om precies te zijn. Aan deze provincies – en dus ook aan het nationale park – grenzen de buurlanden Mozambique en Zimbabwe.

Waarom is het Kruger National Park zo populair?

In de afgelopen jaren is Kruger National Park ongekend populair geworden. Dit is in onze ogen aan meerdere facetten te danken:

 • Het park is behoorlijk groot. Doordat het park zo groot is, kom je in dit park veel soorten wilde dieren tegen. Zo is het in dit park ook mogelijk om de Big Five tegen te komen. Het park is overigens 2.000.000 hectare groot; dat is bijna net zo groot als België.
 • Onwijs veel dieren. Het is een feit dat er in het Kruger National Park onwijs veel dieren leven. Een laatste telling heeft uitgewezen dat er maar liefst 12.000 olifanten, 27.000 buffels en 18.000 zebra’s in dit park leven. 
 • Veel accommodaties in het park. In het park kun je ook uit veel soorten accommodaties kiezen. Zo kun je voor privé lodges kiezen, terwijl je ook kunt overnachten in zogeheten rust kampen.
 • Ervaren gidsen. In het Kruger National Park zijn veel goede gidsen te vinden. Deze gidsen weten de weg én weten hoe te handelen in noodsituaties. Je kunt in zo’n park immers zomaar oog in oog met een wild dier komen te staan.
 • Veel reispakketten en mogelijkheden. Heb je nú al mogelijke interesse in een reis naar het Kruger National Park? Dan is het goed om te weten dat je uit veel reispakketten en mogelijkheden kunt kiezen. In dít artikel vertellen wij je graag meer over al deze mogelijkheden.

Leuke feitjes over het Kruger National Park

In dit artikel vertellen wij je graag van alles over het Kruger National Park. Zo vertellen we je verderop in dit artikel tussen welke soorten reizen je kunt kiezen. Ook bespreken we uitgebreid wat de beste accommodaties in het Kruger National Park zijn. Voordat we dit doen, willen we je eerst kennismaken met enkele leuke feitjes:

 • Het Kruger National Park is bijna net zo groot als heel België
 • In het Kruger National Park kun je de Big 5 tegenkomen
 • Al in 1927 betrad de eerste motor dit nationale park
  • In 1927 kostte de entree voor dit park slechts 1 dollar
 • Momenteel bezoeken miljoenen toeristen het Kruger National Park
 • In de zomerperiode kan het in het Kruger National Park maar liefst 40 graden worden
 • Alle bezoeken aan het Kruger National Park zijn volledig gereguleerd, waardoor de diersoorten perfect beschermd worden.
 • In Kruger National Park zijn meerdere rivieren te vinden, waarin tal van dieren leven
 • Het Kruger National Park is verreweg het grootste nationale park in Afrika.
 • In het Kruger National Park is er sprake van veel hoogteverschillen; dit varieert van 200 meter tot maar liefst 840 meter
 • Het geld wat jij aan jouw bezoek aan het Kruger National Park geeft, komt grotendeels ten behoeve aan het behoud van dit unieke nationale park
 • In het Kruger National Park is de neushoorn de meest bedreigde diersoort

3-daagse safari Kruger National Park

Zou jij dolgraag een bezoekje aan het Kruger National Park willen brengen? Dan is het interessant om voor een 3-daagse safari te kiezen. Doordat deze safaritocht maar liefst 3 dagen duurt, kun je veel dieren tegenkomen. 

Het leuke is hierbij ook dat je al heel vraag in de ochtend op stap gaat; op dat moment is het nog donker. Grote kans dat je in het duistere donker bijzondere dieren tegenkomt. Sommige dieren leven zijn alléén in het donker waarneembaar.

Tijdens deze drie dagen verblijf je in een accommodatie op het park. Om welke accommodatie dit precies gaat, is afhankelijk van de reisaanbieder waar je de safaritocht bij boekt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er op het gehele park meerdere accommodaties te vinden.

Bij zo’n 3-daagse safari ben je overigens ook van de transfers verzekerd. Je kunt bijvoorbeeld van de volgende planning uit gaan:

 • Dag 1: aankomst in Johannesburg en transfer naar Kruger National Park.
 • Dag 2: volledige dag in het Kruger National Park.
 • Dag 3: vroeg op staan en in de ochtend nogmaals een safaritocht. Aan het einde van dag 3 word je weer netjes naar Johannesburg teruggebracht.

Is zo’n 3-daagse safari in Kruger National Park aan te raden? Ja, echt wel. Deze safaritocht duur niet al te lang en is daardoor ook prima betaalbaar. Tijdens deze drie dagen ga je hoe dan ook onvergetelijke momenten beleven. De kans is immers in het Kruger National Park erg groot dat je véél dieren tegen gaat komen! Ook is een 3-daagse safari in het Kruger National Park een mooie bestemming voor een zonvakantie December door het aangename weer. 

Waar kun je een 3-daagse safaritocht door het Kruger National Park boeken? Je kunt dit op meerdere manieren doen. Allereerst is het mogelijk om dit via een reisbureau of een reisagent te doen. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je een meerprijs voor de diensten van de reisspecialist betaalt. De tweede optie die je hebt, is om de reis rechtstreeks bij een reisaanbieder te boeken. Zo kun je de reis boeken via GetYourGuide

Beste accommodaties in Kruger National Park

Een safaritocht in het Kruger National Park is onvergetelijk. Je doet onvergetelijker ervaringen op en je ziet mogelijk de meest fraaie dieren. Niet alleen het spotten van dieren is uniek, maar eigenlijk de gehele beleving. Iets wat ook te danken is aan de accommodatie in dit nationale park.

Om de beste accommodatie uit te kiezen, moet je voor jezelf de keuze maken:

 • Een overnachting ín het nationale park. Dit is erg spannend en een ware belevenis, maar je moet van niet al te veel luxe uit gaan.
 • Een overnachting net buiten het nationale park. Dit is een stuk luxer, terwijl je ook uit meerdere accommodaties kunt kiezen.

Gaat jouw voorkeur uit naar een overnachting ín het nationale park? Dan zijn de onderstaande accommodaties ware aanraders:

 • Olifants Restcamp
 • Lower Sabie Restcamp
 • Shimuwini Bushveld Restcamp
Big-5-in-Kruger-National-Park

Big 5 in Kruger National Park

Is het jouw grote droom om de Big 5 in het echt te kunnen bekijken? Dan heb je twee mogelijkheden: naar de dierentuin gaan of naar het nationale Kruger Park toe gaan. Als je naar het nationale Kruger Park toe gaat, geniet je van een onvergetelijke ervaring. Dat is zéker het geval als je daadwerkelijk de Big 5 tegenkomt.

Uit welke dieren de Big 5 precies bestaat? Het gaat hierbij om de buffel, om de leeuw, om de luipaard, om de neushoorn en om de olifant. Waarom juist deze dieren tot de Big 5 behoren? Dat heeft puur te maken met de macht die deze dieren hebben. Dit zijn namelijk de machtigste zoogdieren op de wereld. Spijtig genoeg zijn deze dieren wel met uitsterven bedreigd. Gelukkig zorgen meerdere programma’s ervoor dat deze beesten in bijvoorbeeld het Kruger Park veilig kunnen leven.

Is de kans groot dat je de Big 5 in het Kruger Nationaal Park gaat zien? Dat ligt maar net aan de hoeveelheid geluk die je hebt. Over het algemeen is de kans groot dat je sowieso een olifant en een buffel tegenkomt. Er leven in dit nationale park immers 12.000 olifanten en 27.000 buffels. De kans dat je een leeuw, een neushoorn en/of een luipaard tegenkomt, is echter een stuk kleiner.

Naar schatting leven er in het Kruger Nationaal Park zo’n 1700 leeuwen. Daarnaast leven er pakweg 1.000 luipaarden. Het gaat hier dus echt om luipaarden en niet om een cheetah of een jachtluipaard. In het National Kruger Park leven naar schatting zo’n 3700 neushoorns in dit nationale park. Het gaat hierbij om iets meer dan 3400 witte neushoorns en om slechts 270 zwarte neushoorns. Officieel gezien behoort alleen de zwarte neushoorn tot de Big 5!

Waar je de Big 5 in dit nationale park kunt zien? Dat is iets wat je het beste aan jouw gids kunt vragen. De gids in het Nationale Kruger Park weet – uit eigen ervaring – waar de kans het grootste is dat de Big 5 aangetroffen kan worden.

Veelgestelde vragen over het Kruger National Park

Het Kruger National Park is populair. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid toeristen die jaarlijks naar het park toe trekken. Heb jij ook interesse om naar dit natuurpark te gaan? Dan doe je er verstandig aan om jouw bezoek goed voor te bereiden. Neem daarvoor onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden goed door.

> Welke dieren leven in het Krugerpark?

In het Krugerpark leven onder meer leeuwen, buffels, neushoorns, olifanten, luipaarden, hyena’s, krokodillen, impala’s, zebra’s, wilde honden, bavianen, giraffes, nijlpaarden, jachtluipaarden en koedoes. Het is dus óók mogelijk om de Big Five in het Krugerpark tegen te komen.

> Wat kost het entree voor het Krugerpark?

Om toegang tot het Krugerpark te krijgen, moet je per dag een toegangsticket kopen. Dit ticket kost voor een volwassene ongeveer 25 euro per dag. Voor een kind betaal je ongeveer de helft van dat bedrag; 12,50 euro per kind per dag.

> Hoe groot is het Krugerpark?

Het Krugerpark is 380 kilometer lang en 60 kilometer breed. Met dank aan deze afmetingen is het oppervlakte van dit nationale park ongeveer 20.000 vierkante meter. Dit staat gelijk aan ongeveer 2.000.000 hectare; het Nationale Kruger Park is daarmee iets kleiner dan België (!).

> Waar komt de naam Krugerpark vandaan?

Het Krugerpark is vernoemd naar één van de grondleggers van dit park; de heer Paul Kruger. Overigens heet het park al sinds 1926 het Kruger National Park. Vanaf dat moment is het park ook zó populair geworden. Iets wat ook te danken is aan de vele mensen die in Zuid-Afrika grote liefde voor het National Kruger Park hebben. Zij doen er – samen met de overheid – alles aan om dit park en de dieren te beschermen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven