Zonvakantie december 2022: Top 15 vakantiebestemmingen voor december

Ben jij het najaar ook vaak nogal zat? En wil je daarom de zon opzoeken en van een zonvakantie in december 2022 gaan genieten? Ga dan op zoek naar een geschikte zonbestemming, boek je vakantie en geniet van een heerlijke zonvakantie in december 2022.

Graag helpen wij je met vele inspiratie. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de leukste bestemmingen voor een zonvakantie in december 2022. Uiteindelijk hebben wij een top 15 van overheerlijke vakantiebestemmingen samen kunnen stellen!

Inhoudsopgave:

voordelen-zonvakantie-in-december

Waarom voor een zonvakantie in december 2022 kiezen?

Kunnen wij een zonvakantie in het najaar van 2022 aanraden? Ja, dat kunnen we absoluut. Onder andere vanwege onderstaande redenen:

 • Op veel bestemmingen is het heerlijk weer. In dit artikel vind je 15 bestemmingen. Al deze bestemmingen hebben iets gemeen; in het najaar is het namelijk heerlijk weer op deze bestemmingen. Je kunt het koude weer in Nederland achter je laten en van de zon op deze bestemmingen genieten!
 • Relatief voordelige prijzen. Wil je in het hoogseizoen naar een populaire vakantiebestemming toe gaan? Dan mag je hier behoorlijk jouw portemonnee voor trekken. Als je in december een vakantie wilt boeken, vallen de prijzen direct op. Een heerlijke zonvakantie in december 2022 hoeft namelijk niet de hoofdprijs te kosten.
 • Heerlijk tot rust gekomen. Ben je na de zomervakantie direct weer hard aan de slag gegaan? Dan komt een zonvakantie in december 2022 ook prima van pas. De timing hiervan is ideaal; lekker aan het einde van het jaar nog even van het zonnetje genieten. Dat is alles wat je wilt, niet waar?

De 15 leukste bestemmingen voor een zonvakantie december 2022

Zie jij het al helemaal zitten om in december 2022 aan het zwembad te liggen? In dat geval kun je hier de nodige inspiratie op doen. In dit artikel ontdek je de 15 leukste bestemmingen voor een heerlijke zonvakantie in december 2022.

Sicilië-zonvakantie-bestemming

1. Sicilië

In Italië is het ook mogelijk om in december van een heerlijke zonvakantie te genieten. Onze voorkeur gaat hierbij absoluut uit naar Sicilië. Dit eiland is fraai, heeft het nodige te bieden en bevindt zich op nog geen 3 uur vliegen.

Wat je op Sicilië gaat doen, is volledig aan jezelf om te bepalen. Dit eiland is vrij groot, is vrij divers en herbergt meerdere leuke steden. Dit varieert van grotere steden tot aan gezellige badplaatsen. Op dit eiland geniet je in december bovendien van een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 20 graden
 • Vliegduur: 2 uur en 45 minuten
Ibiza-zonvakantie-bestemming

2. Ibiza

Ben je gek op leuke eilanden? Dan kun je prima voor Sicilië kiezen, maar je kunt ook naar de Spaanse Balearen toe gaan. Als dit je aandacht trekt, raden wij je aan om naar Ibiza toe te gaan. Het eiland waarop het in de zomer een en al feest is, maar waarop het in het najaar heerlijk tot rust komen is.

Op dit eiland geniet je van lekker weer, van fraaie uitzichten en van veel gezelligheid. Bovendien is Ibiza in het najaar echt heerlijk rustig. De meeste toeristen komen echt in de zomermaanden, waardoor je in het najaar lekker tot rust kunt komen. En dat alles terwijl het zonnetje heerlijk schijnt.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 20 graden
 • Vliegduur: 2 uur en 35 minuten
Kos-zonvakantie-bestemming

3. Kos

Het was voor ons lastig om een Grieks eiland uit te kiezen, maar onze voorkeur gaat uiteindelijk uit naar Kos. Op dit eiland kun je onwijs veel zien, doen en beleven. Ondertussen geniet je ook nog van behoorlijk lekker weer.

Weet je wat ook ideaal is op Kos? Dat je in december op dit eiland absoluut niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Zelfs als je naar een terrasje in Kos-Stad (de hoofdstad) gaat, vallen de kosten reuze mee. Uiteraard zijn ook de hotels en overige accommodaties vrij voordelig. Met dank aan het heerlijke zonnetje en de fraaie omgeving geniet je hoe dan ook van een leuke vakantie.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 21 graden
 • Vliegduur: 3 uur en 45 minuten
Canarische-Eilanden-zonvakantie-bestemming

4. Canarische Eilanden

Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Het zijn enkele eilanden die tot de Canarische Eilandengroep behoren. Als je in december naar één van deze eilanden toe gaat, ben je van een heerlijke vakantie verzekerd. Een heerlijke vakantie met veel zon en met veel plezier.

Ook voor deze eilanden geldt het volgende: veel toeristen komen in de zomer naar dit eiland toe. In het najaar vind je op deze eilanden vooral oudere mensen die in de warmte lekker overwinteren. Op de Canarische Eilanden geniet je zodoende van veel rust!

 • Gemiddelde temperatuur in december: 22graden
 • Vliegduur: Tussen de 4 en 5 uur
Kaapverdië-zonvakantie-bestemming

5. Kaapverdië

Vind je het niet erg om iets langer in het vliegtuig te zitten? Dan is een bezoekje aan de Kaapverdische Eilanden aan te raden. Kaapverdië is met name in de afgelopen jaren erg populair onder toeristen geworden. Iets wat goed voor te stellen is. Dit land heeft namelijk ongekend veel te bieden:

 • Heerlijke zandstranden
 • Azuurblauw water
 • Prachtige resorts
 • Aangename rust
 • Betaalbaar
 • Gemiddelde temperatuur in december: 27 graden
 • Vliegduur: 6 uur
Bali-zonvakantie-bestemming

6. Bali

Wil je eventueel nog verder vliegen voor een heerlijke zonvakantie in december 2022? En wil je deze vakantie graag op een unieke manier invullen? Dan is het aan te raden om naar het Indonesische eiland Bali toe te gaan. Dit eiland is prachtig, heeft veel te bieden en is erg populair onder toeristen.

Op dit eiland kun je bijzondere dingen doen. Je kunt kennismaken met de unieke leefstijl op dit eiland, terwijl je ook de indrukwekkende natuur kunt ontdekken. Als je even tot rust wilt komen, is dit mogelijk op één van de vele zandstranden!

 • Gemiddelde temperatuur in december: 27 graden
 • Vliegduur: 16 uur
Aruba-zonvakantie-bestemming

7. Aruba

De ABC-Eilanden kunnen jaarlijks op veel toeristen rekenen. Als wij in december naar de ABC-eilanden toe gaan, kiezen wij het liefste voor Aruba. Dit eiland is relatief rustig, is prachtig en beschikt over veel zandstranden. Op deze zandstranden is het heerlijk bijkomen en genieten van de hoge temperaturen.

Ten opzichte van Curaçao is het op Aruba een stuk rustiger. Dit is het geval tijdens de populaire reisperioden, maar ook in december. Vandaar ook dat Aruba hoger staat in deze lijst dan Curaçao.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 30 graden
 • Vliegduur: 10 á 11 uur
Zuid-Afrika-Kaapstad-zonvakantie-bestemming

8. Zuid-Afrika

Lijkt het je leuk om in december een fraaie rondreis te maken? Eén van de regio’s die zich daar het beste voor leent, is Zuid-Afrika. In dit indrukwekkende land kun je echt prachtige rondreizen maken. Zo kun je starten in Kaapstad, waarna je naar Johannesburg toe rijdt. Een diverse, indrukwekkende en onvergetelijke tocht.

Tijdens zo’n rondreis geniet je ook nog eens van heerlijk weer. Blijf je liever op één vaste locatie? Dat is in Zuid-Afrika ook prima mogelijk; in dat geval raden wij je Kaapstad heel erg aan.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 20 graden
 • Vliegduur: ruim 11 uur
Egypte-zonvakantie-bestemming

9. Egypte

Gambia, Marokko en Kaapverdië. Het zijn de Afrikaanse vakantiebestemmingen waar je eerder in dit artikel al meer over hebt kunnen lezen. Niet alleen deze bestemmingen zijn populair, maar ook het Afrikaanse land Egypte. Het land van de piramides, van de indrukwekkende stad Caïro en van het heerlijke weer.

Voor een heerlijke zonvakantie leent Egypte zich echt uitstekend. In dit land geniet je van diverse gebieden, van prachtige resorts en van super aangename temperaturen. Bovendien is het slechts 5 uurtjes vliegen naar dit Afrikaanse land.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 25 graden
 • Vliegduur: 5 uur
Thailand-zonvakantie-bestemming

10. Thailand

Eerder in dit artikel heb je al kennis kunnen maken met het Indonesische eiland Bali. Dat is echter niet de enige plek die wij in Azië aan kunnen raden. Ook over het prachtige land Thailand zijn wij namelijk erg enthousiast.

Dit is één van de meest diverse landen ter wereld. Je kunt in dit land hele drukke en chaotische steden bezoeken, terwijl je ook bij kunt komen op één van de vele bounty-eilanden. Ongeacht hoe je je tijd in Thailand in gaat delen, geniet je van een gevarieerde en onvergetelijke vakantie.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 32 graden
 • Vliegduur: 11 á 12 uur
Dubai-zonvakantie-bestemming

11. Dubai

Het land van de wolkenkrabbers, het heerlijke weer en onvergetelijke momenten. Dat is toch wel de manier waarop het emiraat Dubai omschreven kan worden. Op deze plek in de woestijn bestond 40 jaar geleden een kleine nederzetting, maar nu is Dubai één van de meest indrukwekkende plekken ter wereld.

De hoge gebouwen, alle pracht en praal en het heerlijke weer. Dit zijn toch wel de belangrijkste ingrediënten van een heerlijke zonvakantie in Dubai in december 2022.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 29 graden
 • Vliegduur: 6 uur en 45 minuten
Malediven-zonvakantie-bestemming

12. Malediven

Wil je van de zonvakantie in december 2022 echt een onvergetelijke vakantie maken? Dan kun je eens naar de Malediven kijken. Een bestemming die tot voor kort alleen voor de rijken onder ons bestemd was, maar nu voor iedereen toegankelijk is. alhoewel; voor een vakantie naar de Malediven moet je alsnog relatief diep in de buidel tasten.

Mocht je dit geen probleem vinden, is dit echt een sublieme vakantiebestemming. Azuurblauw water, parelwitte zandstranden en palmbomen. Ja, de stranden op de Malediven zijn exact zoals je deze in de vakantiebrochures ziet staan.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 31 graden
 • Vliegduur: 11 á 14 uur (afhankelijk van overstap)
Sri-Lanka-zonvakantie-bestemming

13. Sri Lanka

Een divers, groot en relatief onontdekt land. Dat is toch wel de manier waarop we Sri Lanka kunnen omschrijven. In dit prachtige Aziatische land vind je ongekend veel verschillende landschappen; in de binnenlanden vind je bijvoorbeeld tropische regenwouden en jungles.

Aan de rand van dit land vind je echter ook prachtige zandstranden. Als je voor een gevarieerde vakantie in december 2022 wilt kiezen, is Sri Lanka één van deze beste opties voor je. Een prachtig en indrukwekkend land wat ons betreft.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 30 graden
 • Vliegduur: 12 á 13 uur
Curaçao-zonvakantie-bestemming

14. Curaçao

Ben je gek op een prachtig eiland met witte zandstranden? Neem je graag een duik in helder, azuurblauw water? En vind je het wellicht ook leuk om te snorkelen? Als je op deze vragen ja kunt beantwoorden, is een vakantie op Curaçao een prima optie voor je.

Dit eiland is fraai, is gezellig en heeft het nodige te bieden. Dit geldt niet alleen voor de heerlijke temperaturen, maar ook voor allerlei vormen van vermaak. Een zonvakantie op Curaçao is wat ons betreft een garantie op een aangename en onvergetelijke vakantie. Ten opzichte van Aruba is het op Curaçao vaak wel drukker.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 29 graden
 • Vliegduur: 10 á 11 uur
Zanzibar-zonvakantie-bestemming

15. Zanzibar

Voor de kust van Tanzania, in Afrika, is het exotische eiland Zanzibar te vinden. Een eiland waarop alles draait om zon, zee en strand. Op dit eiland vind je echter niet zomaar stranden, maar de mooiste stranden ter wereld.

Op dit eiland geniet je bovendien van een unieke cultuur. In deze cultuur zitten zowel Afrikaanse als Arabische invloeden verwerkt; alleen hierom is het al leuk om een bezoekje aan Zanzibar te brengen. Een bezoekje aan Zanzibar kun je overigens prima combineren met een bezoek aan Tanzania. Dat is iets waar veel mensen voor kiezen; in Tanzania kun je bijvoorbeeld fraaie safaritochten maken!

Leuk detail: december is de koudste maand op dit eiland. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden is het dan voor Nederlandse alsnog ‘lekker’ warm.

 • Gemiddelde temperatuur in december: 28 graden
 • Vliegduur: 9 á 10 uur

De beste vakantiebestemming zonvakantie december 2022

Welke zonvakantie bestemming voor de zonvakantie in december 2022 spreekt jou het meeste aan? Zet je wensen op een rijtje, bepaal je reisbudget en ga op zoek naar de leukste bestemming voor de zonvakantie in december 2022. Veel plezier alvast!

Zonvakanties in andere maanden

Ontdek meer reisblogs!

Scroll naar top