Vakantieparken Nederland; alle informatie op een rijtje

Wil jij van een heerlijke vakantie genieten? Wil je in je eentje van betrekkelijke rust genieten? Of wil je juist met jouw gezin of familie van een super gezellige vakantie genieten? Als je op vakantie in Nederland wilt gaan, heb je ongekend veel mogelijkheden. Dit geldt voor zowel het reisgezelschap als voor de bestemming en accommodatie. Iets wat het eigenlijk altijd goed doet, zijn vakantieparken in Nederland.

Inhoudsopgave:

Vakantie-op-vakantieparken-Nederland

Is het aan te raden om op een vakantiepark in Nederland te verblijven? Ja, absoluut. De vakantieparken in Nederland brengen veel voordelen met zich mee:

 • Je hoeft niet al te ver te reizen. Vind je het bijvoorbeeld verschrikkelijk om langdurig in de auto te zitten? Dan biedt een vakantiepark in Nederland uitkomst; door de afmetingen van ons land ben je eigenlijk altijd binnen 2 uur op de eindbestemming.
 • Je hebt meer dan voldoende keuze. Ook is het ideaal dat je echt onwijs veel keuze hebt. In ons land kun je uit honderden vakantieparken kiezen; voor ieders wil wat dus! Daarover lees je in dit artikel overigens meer.
 • Prima faciliteiten en voorzieningen. Over het algemeen kan ook gesteld worden dat de vakantieparken in Nederland aan alle eisen voldoen. Zo beschikken veel vakantieparken over prima faciliteiten en voorzieningen. De vakantiehuizen op de parken zelf voldoen ook aan alle verwachtingen.
 • Je kunt je eigen taal spreken. Heb je niet zo’n talenknobbel? Ook dan is het interessant om voor één van de vakantieparken in Nederland te kiezen. Op deze vakantieparken kun je immers ‘gewoon’ Nederlands praten. Wel zo prettig.
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding. Tot slot kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de vakantieparken in Nederland dik in orde is. Je betaalt zeker niet de hoofdprijs, maar je geniet wel van prima vakantieparken. Zeker in vergelijking met veel buitenlandse vakantieparken zijn de parken in ons land erg schoon en netjes verzorgd.

Heb je – dankzij deze voordelen – interesse om een vakantiepark in Nederland uit te kiezen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel laten wij je namelijk kennis maken met de vakantieparken in Nederland. We zoomen daarbij in op verschillende soorten vakantieparken, waardoor je een duidelijk beeld van het uitgebreide aanbod krijgt. Dát maakt het maken van een keuze voor een vakantiepark in Nederland hopelijk (nog) makkelijker voor je.

Een luxe vakantiepark in Nederland

Ben jij graag van alle gemakken voorzien? En wil jij tijdens jouw vakantie daarom vooral van luxe genieten? Dan is het niet voor de hand liggend om op een luchtbedje in een tent te gaan liggen. Nee, als jij dergelijke wensen hebt, kun je veel beter voor één van de luxe vakantieparken in Nederland kiezen.

Heb je de keuze uit veel luxe vakantieparken in Nederland? Ja, absoluut. Meer en meer aanbieders zijn zich namelijk op dergelijke luxe vakantieparken gaan richten. Deze parken hebben veelal een prachtige ligging én beschikken over luxe accommodaties.

Wat wij onder luxe accommodaties verstaan? Dat zijn accommodaties er van binnen en buiten keurig uitzien. Daarnaast zijn dit ook accommodaties die van alle gemakken voorzien zijn. Zo vind je in dergelijke accommodaties grote badkamers, wellicht zelfs een jacuzzi of wellicht zelfs een kleine thuisbioscoop. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt tegenwoordig wel aangeboden. 

Wil jij naar een luxe vakantiepark in Nederland toegaan? Dan raden wij je onder meer de volgende drie parken aan:

Landal Landgoed de Hellendoornse Berg

Dit prachtige landgoed van Landal GreenParks is de gelegen in de Overijsselse plaats Haarle. Dit vakantiepark heeft niet alleen een sublieme ligging, maar zit er ook prachtig uit. Dit geldt voor het gehele park, voor alle faciliteiten en voor de verschillende accommodaties op het park. 

Hof-van-Saksen

Hof van Saksen

Dit is wellicht het meest bekende luxe vakantiepark in Nederland. Dit park is eigenlijk van alle gemakken voorzien en beschikt over werkelijk waar sublieme accommodaties. Ook de ligging is erg fraai; in de plaats Nooitgedacht te Drenthe.

Buitenhof de Leistert

Geef jij de voorkeur aan één van de vakantieparken in Limburg? Dan kun je niet om Buitenhof de Leistert heen. Dit vakantiepark is gelegen in de Limburgse plaats Roggel en ziet er echt geweldig uit. Ook dit geldt weer voor zowel het park als voor de verschillende accommodaties.

De leukste vakantieparken in Nederland

Heb jij interesse in een vakantiepark in Nederland? Dan is ons advies sowieso om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Waar hecht jij waarde aan bij/op een vakantiepark? En hoeveel geld wil je bijvoorbeeld maximaal uitgeven? Ongeacht wat jouw budget is, kun je altijd wel uit leuke vakantieparken kiezen.

Kunnen wij je tips geven met betrekking tot de leukste vakantieparken in Nederland? Ja, dat kunnen wij zeker. Zo willen wij je adviseren om naar de vakantieparken van de grotere aanbieders te kijken. De grotere aanbieders hebben veelal een uitgebreid aanbod, waardoor je een goede vergelijking kunt maken.

Daarnaast raden wij je aan om naar alle provincies in ons land te kijken. In Drenthe vind je prachtige vakantieparken, maar dit geldt ook voor bijvoorbeeld Flevoland en Gelderland. Elke provincie is in ons land uniek op zijn eigen manier; dit geldt dan ook voor de vakantieparken in ons land.

Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen wat jij het leukste vakantiepark vindt. Hiervoor is het interessant om op je gemakje door het uitgebreide aanbod heen te scrollen. Zet voor jezelf de leukste vakantieparken in Nederland op een rijtje en maak vervolgens een vergelijking tussen die parken. De kans dat je uiteindelijk het vakantiepark van je dromen aantreft, is daarbij vrij groot.

Overigens is het ook belangrijk om goed naar jouw reisgezelschap te kijken. Ga je bijvoorbeeld met kinderen op vakantie? Dan is het leuk om voor een vakantiepark met zwembad te kiezen. Ga je samen met jouw partner en jullie fietsen op vakantie? Kies dan voor het leukste vakantiepark in Nederland in de prachtigste omgeving. Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen, vind je in elke provincie wel fraaie vakantieparken terug. 

Graag zetten wij nog enkele van de leukste vakantieparken in Nederland voor je op een rijtje:

Landal De Waufsberg (Limburg)

Veel mensen zijn het er over eens dat Landal de Waufsberg één van de leukste vakantieparken van ons land is. De ligging is prachtig, het vakantiepark is van alle gemakken voorzien en de sfeer is erg gemoedelijk en gezellig. 

Roompot Strandpark Duynhille

Roompot Strandpark Duynhille (Zuid-Holland)

Zou jij graag van een lekkere zon- en strandvakantie in ons land willen genieten? Dan is dit strandpark van Roompot een ware aanrader voor je. De ligging is echt geweldig; je staat binnen enkele minuten op het strand van Ouddorp.

Droompark Bad Hoophuizen

EuroParcs Hoophuizen (Gelderland)

Geef jij de voorkeur aan een vakantiepark met een fraaie ligging? Dan is EuroParcs Bad Hoophuizen een ware aanrader voor je. Dit vakantiepark is direct aan het Veluwemeer gelegen en heeft het nodige te bieden.

Waarom dit volgens ons enkele van de leukste vakantieparken in Nederland zijn? Dat is te danken aan onze eigen ervaringen, maar ook aan de beoordelingen van andere vakantiegangers. Voordat je daadwerkelijk gaat boeken, is het advies om altijd deze beoordelingen door te nemen. Daarmee krijg je een duidelijke indruk van het betreffende vakantiepark!

Leuke vakantieparken in Nederland aan zee

Leuke vakantieparken in Nederland aan zee

Geniet jij altijd van een lekkere strandvakantie? Dan hoef je echt niet altijd naar Frankrijk, Portugal, Spanje of Italië toe te gaan. Nee, je kunt er ook voor kiezen om in eigen land te blijven. In eigen land vind je namelijk ook meerdere leuke vakantieparken aan zee.

Waar de leukste vakantieparken in Nederland aan zee te vinden zijn? Je komt dan al snel in de provincies Zeeland, Noord-Holland en Zuid-Holland uit. Iets waar je ook nog voor kunt kiezen, is voor één van de vakantieparken op de Waddeneilanden. Logischerwijs kun je op deze eilanden ook genieten van de Noordzee en het strand.

Door de jaren heen zijn meer en meer vakantieparken in Nederland aan zee geopend. Hoe dat komt? Dat komt vooral omdat meer en meer Nederlanders de voorkeur aan vakantie in eigen land geven. Zeker als je kleine(re) kinderen hebt, is dit ideaal. Je hoeft niet urenlang in de auto te zitten, terwijl je kinderen wel kunnen genieten van zon, zee en strand. Eigenlijk hoef je alleen maar de schepjes en emmertjes voor jouw kinderen in te pakken!

Zou jij graag in één van de vakantieparken in Nederland aan zee willen verblijven? Wij raden je aan om daarbij in ieder geval naar de 3 onderstaande vakantieparken te kijken:

Kustpark-Egmond-aan-Zee

Roompot Kustpark Egmond aan Zee

In de plaats Egmond aan Zee vind je dit prachtige park van Roompot. Dit park is direct aan de kust gelegen, is omring door prachtige natuur en is van alle gemakken voorzien. Zo vind je op dit vakantiepark ook nog een groot zwembad.

LARGO Beach Villa’s Hoek van Holland

Wil je van een echt unieke vakantie in eigen land genieten? Dan kun je één van de luxe villa’s op het strand van Hoek van Holland huren. Als je het trappetje van de villa afloopt, sta je al direct op het prachtige zandstrand. Als dat geen genieten is!

Vakantiepark-Boomhiemke-(Ameland)

Vakantiepark Boomhiemke (Ameland)

Tot slot is ook dit prachtige vakantiepark op Ameland aan te raden. Dit is niet het meest moderne park, maar het park ademt een en al gezelligheid ook. Sowieso is het al een hele belevenis op zich om naar een Waddeneiland toe te gaan. Al met al een heuse aanrader dus!

De nieuwste vakantieparken in Nederland

Zoals we hierboven al stelden; meer en meer mensen geven de voorkeur aan een vakantie in eigen land. Daar spelen de verschillende aanbieders dan ook perfect op in. Met name in de afgelopen jaren hebben zij meer en meer vakantieparken weten te openen. Met dank aan deze vakantieparken heb jij nu nog meer keuze.

Wat de nieuwste vakantieparken in Nederland zo kenmerkt? Onder meer dat deze vakantieparken echt aan alle verwachtingen voldoen. Zo heb je op deze vakantieparken bijvoorbeeld eigenlijk altijd een perfecte wifi verbinding. Dit is een simpel voorbeeld van één van de kenmerken van een nieuw vakantiepark in Nederland.

Daarnaast zien deze vakantieparken er ook nog subliem uit. Dit is puur te danken aan de jonge leeftijd van de parken. Overigens geldt dit niet alleen voor het vakantiepark zelf, maar ook voor bijvoorbeeld de accommodaties. Als je bij een echt nieuw vakantiepark boekt, tref je mogelijk de potjes en pannetjes in het huisje nog in de plastic verpakking aan. Dát geeft in ieder geval aan dat je echt op één van de nieuwste vakantieparken in Nederland zit.  

Gaat jouw voorkeur sowieso uit naar één van de nieuwste vakantieparken in Nederland? Dan willen wij je graag op de drie onderstaande vakantieparken wijzen:

Vakantiepark Schaijk (Noord-Brabant)

Vlakbij de Brabantse plaats Schaijk vind je een nieuw vakantiepark. Een vakantiepark dat vooral voor gezinnen met jonge kinderen onwijs leuk is. Zo vind je bij dit vakantiepark bijvoorbeeld een heus droneparcours, een waterpark en een indoor speelbos. Ook alle vakantiewoningen zijn van alle gemakken voorzien.

Landal Reeuwijkse Plassen

Landal Reeuwijkse Plassen (Zuid-Holland)

Landal Green Parks heeft recentelijk de deuren van hun vakantiepark in Reeuwijk geopend. Ook dit vakantiepark is van alle gemakken voorzien en ziet er prachtig uit. Doordat dit vakantiepark direct aan de Reeuwijkse plassen gelegen is, geniet je ook nog eens van de prachtige ligging.

Landal de Vlinderhoeven

Landal de Vlinderhoeven (Gelderland)

Geef jij de voorkeur aan een nieuw en fraai gelegen vakantiepark? Dan kun je ook naar dit Landal vakantiepark in Gelderland kijken. Dit vakantiepark heeft een eigen zwembad, beschikt over prachtige accommodaties en ziet er erg schoon en netjes uit. Precies wat je mag verwachten van één van de nieuwste vakantieparken in Nederland.

Veelgestelde vragen over vakantieparken in Nederland

Zou jij graag een verblijf bij één van de vakantieparken in Nederland boeken? Zit je alleen nog met een specifieke vraag? Dan is de kans groot dat je in deze sectie het antwoord op jouw vraag vindt. In deze sectie hebben wij namelijk veelgestelde vragen over vakantieparken in Nederland verzameld. Uiteraard zijn deze vragen voorzien van uitgebreide antwoorden vanuit onze kant.

> Wat kost een verblijf op de vakantieparken in Nederland?

Hoeveel geld je aan een verblijf op de vakantieparken in Nederland uit wilt geven, is volledig aan je. Het is in ieder geval goed om te weten dat de prijskaartjes behoorlijk variëren. Kies je voor één van de luxere vakantieparken in Nederland? Dan betaal je relatief veel geld. Betaal je voor één van de simpelere vakantieparken in Nederland? Dan betaal je relatief weinig geld. Voor elk budget vind je in ieder geval een super leuk vakantiepark.

> Wat zijn de leukste vakantieparken in Nederland aan zee?

Als je de voorkeur aan een vakantiepark in Nederland aan zee geeft, heb je meer dan voldoende keuze. Wij kunnen in ieder geval de volgende drie parken van harte aanraden:

 • Roompot Kustpark Egmond aan Zee
 • LARGO Beach Villa’s Hoek van Holland
 • Vakantiepark Boomhiemke (Ameland)

> Wat is het grootste vakantiepark in Nederland?

Roompot, Landal Greenparks en Center Parcs zijn de grootste aanbieders van vakantieparken in ons land. Wat nou het grootste vakantiepark in Nederland is, is niet helemaal duidelijk. Onder meer Center Parcs De Kempervennen, Vakantiepark De Krim, Center Parcs De Huttenheugte en Marveld Recreatie zijn enkele van de grotere vakantieparken.

> Wat is het best beoordeelde vakantiepark in Nederland?

Als je voor één van de beste vakantieparken in Nederland wilt kiezen, kies je voor één van de volgende vakantieparken:

 • Vakantiepark de Eikensingel
 • Droompark Molengroet
 • Hof van Salland

Waarom voor uitgerekend deze drie vakantieparken? Omdat dit in het voorgaande jaar de best beoordeelde vakantieparken in Nederland waren. Het feit dat deze parken zo goed beoordeeld werden, is veelzeggend. Veelzeggend voor de kwaliteit en het plezier dat deze vakantieparken te bieden hebben.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven