Vakantie in Zuid-Holland: Bezienswaardigheden, camping, hotel, museum. info & tips

Als je denkt aan een reisbestemming in Nederland, dan zal een vakantie in Zuid-Holland zeker ook voorbijkomen. De provincie kent grote steden als Rotterdam en Den Haag, maar heeft ook bekende badplaatsen als Scheveningen en Noordwijk. Het is dan ook niet gek dat veel mensen ervoor kiezen om hun vakantie naar Zuid-Holland te plannen. Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie en vaak denk je dan al snel dat er maar weinig natuur in het gebied is. Toch is dit niet minder waar, want in Zuid-Holland vind je Het Groene Hart. Hiermee kan je de drukte van de grote steden dus makkelijk combineren met de rust in de natuur!

Vakantie in Zuid-Holland

Zoals je al kunt lezen zal een vakantie in Zuid-Holland zeker niet tegenvallen. In de provincie vind je veel interessante plaatsen als Leiden en Delft, vind je tal van mooie musea en heb je prachtige natuurgebieden. En tijdens jouw vakantie in Zuid-Holland hoort er natuurlijk ook een dagje strand bij. Ook hierin stelt Zuid-Holland niet teleur, want je vindt hier de mooiste stranden die je in Nederland hebt.

Bezienswaardigheden in Zuid-Holland

Tijdens jouw vakantie wil je mooie dingen zien en leuke dingen doen. Gelukkig zijn er genoeg bezienswaardigheden in Zuid-Holland waarmee je weken zoet kan zijn. We begrijpen dat je niet vaak weken de tijd hebt om alles af te gaan en daarom zullen we een aantal van deze bezienswaardigheden in Zuid-Holland voor je opsommen. Zo kan jij de juiste mix van activiteiten, plaatsen en bouwwerken selecteren voor jouw perfecte vakantie in ons eigen kikkerlandje.

Den-Haag

Den Haag

Den Haag is de hoofdstad van de provincie en het heeft een groot aanbod van bezienswaardigheden, winkels, cultuur en attractieparken. Het maakt dus niet uit met wat voor gezelschap je op pad gaat, Den Haag zal zeker niet teleurstellen. Ga bijvoorbeeld eens naar het Binnenhof. Dit is de plek waar onze politiek tezamen komt om beslissingen voor ons land te maken. Wil je een keer jouw kinderen laten zien wat er verder nog allemaal te zien is in Nederland, neem ze dan mee naar Madurodam. Hier kan je Nederland in het klein zien en het is geschikt voor alle leeftijden.

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam kan natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de vakantie in Zuid-Holland. In het buitenland kent iedereen Rotterdam als een enorme havenstad, maar er is zoveel meer te zien en te beleven in deze wereldstad. Denk bijvoorbeeld aan de Markthal waar je een groot aantal eettentjes en kraampjes hebt. Vervolgens kan je vanuit de Markthal doorlopen naar de Kubuswoningen die uniek zijn in zijn soort. Verder vind je diverse musea in de stad en kan je ook nog een kijkje nemen in de dierentuin Diergaarde Blijdorp. Kortom een dag zo is gevuld in deze levendige stad.

Groene-hart

Het Groene Hart

Als je aan Zuid-Holland denkt, denk je vaak aan een drukke provincie met veel grote steden en niet heel snel aan veel natuur. Dit is geheel onterecht, want juist in deze provincie ligt Het Groene Hart van Nederland. Dit was vroeger een moerasgebied en door middel van onze molens is dit natuurgebied drooggelegd. Hierdoor kunnen wij nu dus genieten van dit natuurgebied. Je hebt verschillende fiets- en wandelroutes en er zijn veel plaatsen waar je ook activiteiten op het water kunt doen. Je hebt een groot aantal recreatiegebieden als de Vinkeveense Plassen, Westeinder Plassen en Kagerplassen.

Delft

Delft

Delft ligt tussen Rotterdam en Den Haag in en de kunstkenners onder ons zullen de stad zeker kennen aangezien hier Johannes Vermeer is geboren. Naast deze kunstenaar is de stad ook wereldberoemd om de “Delfts Blauwe” decoraties. Deze werden sinds eind 16e eeuw gemaakt als goedkoop alternatief op het Chinese porselein. Verder biedt de stad nog veel meer. Zo heb je er een grachtengordel, leuke winkelstraatjes en kan je gezellig op het terras plaatsnemen. De stad heeft ook een universiteit: de Technische Universiteit Delft, welke enorm goed staat aangeschreven. Vandaar dat je in Delft ook het Science Center vindt. Hier kan je op een leuke manier meer te weten komen over techniek en wetenschap.

De-Noordzeekust

De Noordzeekust

Een groot deel van Zuid-Holland ligt aan de kust en daarom is het ook niet gek dat je tijdens jouw vakantie hier gebruik van gaat maken. Het meest bekende strand van Nederland is vast en zeker die van Scheveningen. De bekende boulevard en de pier die het water inloopt staan bij veel mensen in het geheugen gegrift. Naast Scheveningen vind je nog veel meer leuke kunstplaatsen die wat kleiner zijn, maar zeker niet minder leuk. Denk hierbij aan Noordwijk en Katwijk en als je wat meer naar het zuiden gaat aan Ouddorp en Kijkduin.

Wandelen en fietsen in Zuid-Holland

De provincie leent zich naast alle leuke bezienswaardigheden en steden ook goed voor wandelen en fietsen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je kunt volgen waar je van de prachtige natuur kunt genieten. Als je langs de mooie bloemenvelden gestuurd wil worden, volg dan de Bollenstreekroute. In het voorjaar staan deze bollen namelijk allemaal in bloei en loop of fiets door je een schitterend stukje natuur. Een groot van de musical Soldaat van Oranje? Volg dan de Engelandvaardersroute. Zo word je door een gevarieerd stuk natuur genomen met duinen, kust, oude steden en weilanden.

Hotel in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een erg populaire provincie onder Nederlanders, maar ook onder toeristen. Het is daarom ook niet gek dat er veel hotels te vinden zijn in Zuid-Holland. Zeker in de grotere steden en de plaatsen aan de kust is er veel vraag naar plaatsen om te overnachten en hier kan jij dus ook van profiteren. Kies uit één van de vele hotels die Zuid-Holland rijk is en geniet van alle faciliteiten die de hotels te bieden hebben.

Camping in Zuid-Holland

Wij Nederlanders zijn dol op kamperen en daarom is het maar goed dat Nederland veel campings heeft. Ook Zuid-Holland doet hier een duit in het zakje. Zo vind je diverse campings richting de kust en ook nog een aantal in de natuur. Als je bijvoorbeeld met kinderen naar een camping gaat kan je er dus voor kiezen om bij het strand te gaan zitten, zodat je ze hier altijd goed kunt vermaken. Houd je meer van de natuur? Dan is de keus natuurlijk snel gemaakt.

Campingaanbieders in Zuid-Holland

Museum in Zuid-Holland

Als je verschillende steden of dorpen gaat bezoeken in Zuid-Holland, dan is het zeker zo leuk om ook meer te weten te komen over deze plaatsen. Er zijn diverse musea in Zuid-Holland die je meer kunnen vertellen over deze plaatsen, bezienswaardigheden of de provincie zelf. Deze musea zijn altijd leerzaam en zullen je meer inzicht geven in de geschiedenis en de cultuur van bepaalde gebieden.

Het-Mauritshuis

Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is een kunstmuseum welke je in Den Haag vindt. In dit museum vind je een kunstcollectie welke eigendom is van de overheid. Je vindt hier door het jaar heen verschillende tentoonstellingen en het is mogelijk om op de website van het museum te kijken welke tentoonstelling er momenteel te bezichtigen is. Je vindt er kunstwerken van grote Nederlandse kunstenaars als Rembrandt, Vermeer (Meisje met de Parel) en Frans Hals. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten te doen tijdens een bezoek aan het museum. Denk hierbij aan speur- of knutselopdrachten waarmee ze de hele middag zoet zijn.

Wereldmuseum-Rotterdam

Wereldmuseum Rotterdam

Het Wereldmuseum in Rotterdam is een museum waar de hedendaagse culturen en die uit het verleden worden belicht. Zeker in een land als Nederland die multicultureel is, is het belangrijk om te weten waar men vandaan komt en hoe hun cultuur in elkaar steekt. Op het moment dat je de cultuur van een ander begrijpt kan je best echt een goede multiculturele samenleving zijn. Dit museum gaat verder dan enkel de culturen die wij hier in Nederland kennen te benoemen, maar zoals de naam al aangeeft culturen van over de hele wereld. Dit museum is voor alle Nederlanders wel een aanrader.

Archeon Museumpark

Het Archeon Museumpark zal je meenemen naar de verschillende oudheden. De prehistorie, Romeinse Tijd, Vikingtijd en de Middeleeuwen komen allemaal terug in dit interactieve museum. Mensen die in de buurt van het museumpark woonden konden op zondagochtend de gladiatorengevechten horen. Deze worden hier namelijk georganiseerd om te laten zien hoe het er vroeger in de Romeinse Tijd aan toeging. Het is zelfs mogelijk om een vakantie te boeken in het Archeon Museumpark. Je wordt door de medewerkers 3 dagen lang meegenomen in de rijke geschiedenis en gaat verschillende activiteiten doen die hier betrekking op hebben. Het Archeon vind je bij Alphen aan den Rijn.

Haags Historisch Museum

In het Haags Historisch Museum kom je meer te weten over de stad Den Haag. In het museum vind je een collectie van ruim 7.500 objecten. Het museum is in 1986 opgericht en trekt jaarlijks ruim 40.000 bezoekers. In het museum wordt het verhaal van de stad verteld aan de hand van schilderijen en andere kunstobjecten uit de 16e tot en met de 21e eeuw. Verder wordt ook de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog nog ruim toegelicht. Er zijn diverse wisselende tentoonstellingen te vinden in het museum, maar ze hebben altijd betrekking op de stad Den Haag.

Blogs over Zuid-Holland

Scroll naar boven