Voorjaarsvakantie 2023

Gaat die vlieger ook voor jou op? Vind jij het ook heerlijk om mooie reizen te maken? En wil jij in het komende jaar ook graag weer mooie reizen gaan maken? Dan biedt de voorjaarsvakantie 2023 daar waarschijnlijk de eerste gelegenheid voor. Dit is een prima periode om op vakantie te gaan.

Maar, wat zijn nou de leukste voorjaarsvakantie 2023 bestemmingen? Hoe kun je de best mogelijke reis voor jezelf uitstippelen? En waar moet je aan denken bij het boeken van een voorjaarsvakantie 2023? Op al deze vragen ga je in dit artikel een passend antwoord vinden. We hopen je met dit artikel niet alleen te informeren, maar ook te inspireren. Het is namelijk weer de hoogste tijd om lekker op reis te gaan. Om mooie momenten te beleven. En om van bijvoorbeeld jouw gezin of familie te genieten.

Inhoudsopgave:

Wat zijn de populairste bestemmingen voor de voorjaarsvakantie 2023?

Heb je nu al interesse om lekker in de krokusvakantie weg te gaan? Dan is ons eerste advies om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Naar wat voor soort accommodatie gaat bijvoorbeeld jouw voorkeur uit? En naar welke bestemming gaat jouw voorkeur uit? Het leuke is dat je in het voorjaar uit heel veel soorten bestemmingen kunt kiezen. Hieronder zetten wij enkele van de populairste bestemmingen voor je op een rijtje.

Populaire-bestemmingen-in-eigen-land-voorjaarsvakantie

Populaire bestemmingen in eigen land

Vind jij het niet nodig om de landsgrenzen over te steken? Dan hebben we goed nieuws voor je: in de voorjaarsvakantie 2023 kun je ook van een heerlijke vakantie in eigen land genieten. Tijdens de voorjaarsvakantie is het mogelijk nog lekker koud óf begint het weer juist al aan te trekken. Bij beide weerstypes kun je hoe dan ook van een aangename vakantie genieten.

Maar, wat zijn dan de populairste vakantiebestemmingen in eigen land? Wij hebben enkele interessante bestemmingen voor je op een rijtje gezet:

 • Zeeland. In de zomerperiode wordt Zeeland overspoeld met toeristen uit Nederland, Duitsland en België. Mede daarom zijn wij in de zomerperiode geen al te grote fan van deze provincie. In de voorjaarsvakantie 2023 kun je echter wel optimaal in deze provincie van een heerlijke vakantie genieten. Het is immers tijdens de voorjaarsvakantie relatief rustig in Zeeland. Je geniet hierbij niet alleen van leuke steden, maar ook van de prachtige natuurgebieden.
 • Veluwe. Vind jij het heerlijk om veel tijd in de natuur door te brengen? Dan mag een vakantie in de Veluwe eigenlijk niet ontbreken. In het voorjaar kun je hier echt van een heerlijke vakantie genieten, onder meer doordat in het voorjaar alles tot bloei komt. Juist doordat alles tot bloei komt, kun je van prachtige natuurfenomenen genieten. Ondertussen vind je in en rondom de Veluwe ook nog gezellige steden en dorpjes!
 • Waddeneilanden. Tot slot zijn ook de Waddeneilanden nog aan te raden. Voor de Waddeneilanden gaat eigenlijk hetzelfde verhaal op als voor Zeeland. Als je in de voorjaarsvakantie 2023 naar de Waddeneilanden toegaat, geniet je van serene rust. Het is sowieso al relatief rustig op deze eilanden, maar tijdens de voorjaarsvakantie 2023 is het extreem rustig. Dát biedt voldoende mogelijkheden om van een heerlijke vakantie genieten.
Populaire-bestemmingen-in-Europa-Voorjaarsvakantie

Populaire bestemmingen in Europa

Vind jij het leuk om andere landen te ontdekken? Maar, wil je liever niet al te lang in de auto of in het vliegtuig zitten? Dan doe je er verstandig aan om binnen Europa te blijven. Gelukkig kun je binnen Europa ook uit heel veel leuke bestemmingen kiezen. Enkele van de populairste bestemmingen vind je in onderstaand lijstje:

 • Canarische Eilanden. Ja, de Canarische Eilanden staan met stip op nummer 1 in deze lijst. De Canarische Eilanden zijn namelijk prachtig én je hebt op deze eilanden de keus uit heel veel accommodaties. Wat ook geweldig is, is dat je op de Canarische Eilanden van heerlijk weer geniet. Tijdens de voorjaarsvakantie komt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden uit. Hoe lekker is dat?
 • Algarve. Heb je enig idee waarom veel mensen ervoor kiezen om in de Algarve te overwinteren? Omdat het in deze regio eigenlijk altijd aangenaam weer is. Dat is ook het geval in de voorjaarsvakantie; je kunt jouw voorjaarsvakantie 2023 dan ook heerlijk in de Algarve doorbrengen. In deze regio geniet je van relatief veel rust, van een aangename temperatuur en van een prachtige omgeving. Wat wens je nog meer?
 • Côte d’Azur. Geef jij de voorkeur aan een bestemming in Frankrijk? Dan is de Côte d’Azur een ware aanrader voor je. Dit kustgebied – in het zuiden van Frankrijk – is werkelijk waar prachtig te noemen. Bovendien is het ook in dit gebied vaak heel aangenaam weer. Weet je wat ook nog fijn aan de Côte d’Azur is? Dat het echt heel kort vliegen is. Mocht je graag met de auto op vakantie gaan, is dat overigens ook mogelijk naar de Côte d’Azur!

Populaire bestemmingen buiten Europa

Wil jij van een unieke voorjaarsvakantie 2023 gaan genieten? En ben je ook bereid om relatief veel geld aan deze vakantie uit te geven? Dan kun je eens kijken naar een bestemming buiten Europa. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je op veel plekken van een heerlijke temperatuur kunt genieten. Onder meer de volgende bestemmingen zijn wat ons betreft het aanraden waard:

 • Mexico. Mexico is wellicht niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt, maar het is echt een ware aanrader. In dit prachtige land geniet je van een unieke cultuur, maar ook van heerlijke temperaturen. Bovendien heb je in Mexico veel keuze wat betreft de exacte bestemming. Iets wat wij absoluut aan kunnen raden, is Yucatan. Een prachtige én zonrijke omgeving in Mexico.
 • Dubai. Dubai is onder veel Nederlanders uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Ook in de voorjaarsvakantie 2023 trekken weer veel Nederlanders naar dit ware kuuroord. Geldt dit ook voor jou? Wij kunnen het je in ieder geval aanraden. Dubai heeft namelijk veel te bieden, zowel qua bezienswaardigheden als qua klimaat. Voldoende reden dus om van een heerlijke vakantie in Dubai te genieten!
 • Egypte. Weet je welk land het ook altijd goed doet in de voorjaarsvakantie? Egypte! In dit land geniet je eigenlijk het gehele jaar door van aangename temperaturen. Dit is ook in het voorjaar het geval. Bovendien heb je in Egypte de keuze uit veel betaalbare resorts. In en deze (all inclusive) resorts kom je echt helemaal niks tekort.

Een last minute voorjaarsvakantie

Naar welke van bovengenoemde bestemmingen gaat jouw voorkeur uit? Wil je het liefste in eigen land blijven? Of wil je juist een ander land gaan ontdekken? De keuze is aan jou. Het is overigens niet noodzakelijk om direct een keuze te maken. Je kunt namelijk ook kiezen voor een last minute voorjaarsvakantie. Dit betekent dat je bijvoorbeeld één week van tevoren de vakantie boekt.

Wat het voordeel hiervan is? Onder meer dat je het nieuws rondom corona goed in de gaten kunt houden. Mocht onverhoopt in bijvoorbeeld Egypte een corona-uitbraak zijn, kun je je afvragen of het verstandig is om daar naar toe te gaan. Door voor een last minute voorjaarsvakantie te kiezen, weet je eigenlijk alle mogelijkheden open te houden. Dáármee speel je perfect in op de actualiteiten.

Ook is het prijstechnisch interessant om voor een last minute voorjaarsvakantie te kiezen. Veel reisaanbieders willen namelijk tijdens de voorjaarsvakantie heel goed scoren. Accommodaties of reizen die nog geen boeking hebben, worden in dat geval met extra korting aangeboden. Als jij van zo’n last minute aanbieding weet te profiteren, ben je spekkoper. Je gaat namelijk van een heerlijke vakantie genieten, terwijl je hier niet de hoofdprijs voor hebt hoeven te betalen. 

Moet je bij het boeken van een last minute voorjaarsvakantie ook nog ergens op letten? Ja, let goed op het weerbericht. Wil je bijvoorbeeld naar de Nederlandse Antillen of naar Florida? Ga dan goed na of er geen orkaan of tropische storm op komst is. Mocht hier wel sprake van zijn, kun je beter voor één van de andere tropische bestemmingen kiezen. Ook dit is overigens een kenmerkend voordeel van een last minute; je weet echt heel goed op de actualiteit in te spelen. 

Tevens moet je goed rekening houden met een beperkt aanbod. Meer en meer reisaanbieders zien namelijk een stijging in de boekingen komen. Dit betekent dat zij ook minder last minute aanbiedingen aan hoeven te bieden. Dit zorgt ervoor dat je mogelijk te laat bent met het boeken van een last minute vakantie.

Last-minute-voorjaarsvakantie-bungalow

Last minute voorjaarsvakantie in een bungalow

Blijf jij het liefste komend jaar in eigen land? Of wil jij graag naar bijvoorbeeld Duitsland, Luxemburg of België toe gaan? Dan hebben wij een leuke tip voor je: boek een last minute voorjaarsvakantie bungalow. In zo’n bungalow geniet je van de nodige voordelen:

 • Veel bungalows zijn relatief luxe ingericht. Dit zou je vanaf de buitenkant wellicht niet verwachten, maar in zo’n bungalow kom je echt niks tekort. 
 • Je kunt uit een uitgebreid aanbod kiezen. Ook is het ideaal dat er heel veel soorten bungalows bestaan. Je bent hierdoor in staat om binnen het uitgebreide aanbod de perfecte bungalow uit te kiezen. En om deze perfecte bungalow te boeken.
 • De kosten vallen reuze mee. Verder is het een feit dat de kosten voor een last minute voorjaarsvakantie bungalow heel erg meevallen. Dit komt onder meer doordat het neerzetten van een bungalow niet overdreven veel geld kost. Doordat de kosten relatief laag uitvallen, hoeft een aanbieder ook geen hoge tarieven te rekenen.
 • Een bungalow is erg gezellig. Wil jij graag tijdens de voorjaarsvakantie quality time met je gezin, familie of vrienden doorbrengen? Dan is een bungalow ook een aanrader. Over het algemeen zijn alle bungalows namelijk erg gezellig ingericht. Doordat een bungalow veelal van hout gemaakt is, heb je ook een nostalgisch gevoel. Een gevoel waarbij je al snel jouw smartphone weglegt en goede gesprekken met elkaar voert. Of leuke spelletjes met elkaar gaat spelen.
 • Je geniet vaak van een prachtige omgeving. Tot slot is ook de omgeving van een gemiddelde bungalow een belangrijk voordeel. Als je één stap buiten de bungalow zet, sta je bijvoorbeeld in een prachtig bos in een prachtig natuurgebied. Kies je voor een bungalow op één van de vakantieparken? Dan geniet je ook nog van de nodige faciliteiten.

Leuke bungalows in Nederland

Speciaal voor jou hebben wij alvast drie leuke bungalows gevonden:
 • Vakantiepark Ackersate. Op dit gezellige vakantiepark in de Veluwe vind je meerdere bungalows. Deze bungalows zien er geweldig uit, zijn van alle gemakken voorzien en zijn vrij groot. Doordat het bungalowpark zich aan de rand van de Veluwe bevindt, kun je de Veluwe echt volledig ontdekken.
 • Center Parcs Het Heijderbos. Ben je een liefhebber van een avontuurlijke vakantie? En ga je met jouw kinderen op vakantie? Dan is een verblijf op Center Parcs Het Heijderbos een aanrader. Op dit prachtige vakantiepark vind je bovendien allerlei soorten bungalows!
 • Vakantiepark Sallandshoeve. Tot slot kunnen we het huren van een bungalow op vakantiepark Sallandshoeve van harte aanraden. De bungalows op dit park zien er echt geweldig uit. Bovendien is de ligging subliem; vlakbij het nationale park de Sallandse Heuvelrug!

Weekendje weg voorjaarsvakantie 2023

Hoef jij niet per sé de gehele voorjaarsvakantie 2023 weg te zijn? Dan kun je ook kiezen voor een leuk weekendje weg tijdens voorjaarsvakantie 2023. Het leuke hierbij is dat je slechts enkele dagen van huis bent. En dat je uit heel veel mogelijke bestemmingen kunt kiezen.

Zijn er enkele bestemmingen die wij aan kunnen raden? Nou, een en ander is vooral afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld het weekendje weg op een actieve manier doorbrengen? Dan kun je wellicht naar een leuke stad in binnen- of buitenland gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar een stad in het oosten van Europa. Deze steden zijn prachtig en relatief onontdekt.

Geef jij echter de voorkeur aan een rustig weekendje weg? Dan kun je bijvoorbeeld een bungalow of villa op een prachtig vakantiepark huren. Het leuke is dat je dergelijke vakantieparken eigenlijk in heel Europa vindt. Je kunt er voor kiezen om lekker in eigen land te blijven, maar je kunt ook naar bijvoorbeeld de Belgische Ardennen gaan. Ook net over de grens met Duitsland vind je meerdere leuke vakantieparken.

Weet je wat hierbij ook nog een aanrader is? Om het weekendje weg in de voorjaarsvakantie 2023 zo laat mogelijk te boeken. Op die manier kun je wellicht nog profiteren van een mooie last minute aanbieding!

> Wanneer is de voorjaarsvakantie 2023?

De exacte data van de voorjaarsvakantie 2023 is per regio verschillend. De verschillende data hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Regio Noord: 25 februari t/m 5 maart 2023
 • Regio Midden: 25 februari t/m 5 maart 2023
 • Regio Zuid: 18 februari t/m 26 februari 2023

> Hoe lang duurt de voorjaarsvakantie?

De voorjaarsvakantie duurt standaard één week. Om welke week dit precies gaat, is per regio verschillend. Je kunt hierboven gelukkig direct vinden welke regio wanneer voorjaarsvakantie heeft. Je kunt jouw voorjaarsvakantie 2023 hier vervolgens direct op afstemmen.

> Wat te doen in de voorjaarsvakantie 2023?

Het leuke van de voorjaarsvakantie 2023 is dat je heel veel kanten op kunt. Je kunt in eigen land blijven, je kunt naar een Europees land gaan of je kunt naar een ander continent gaan. Ook kun je uit allerlei soorten vakanties kiezen; een zonvakantie, een citytrip of een rustgevende vakantie. Tot slot heb je de keus uit heel veel soorten accommodaties. Wij raden je daarom aan om jouw wensen heel goed op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens de beste voorjaarsvakantie 2023 gaan boeken.

> Waar kan je een voorjaarsvakantie 2023 boeken?

Voor het boeken van een voorjaarsvakantie 2023 ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel heb je bijvoorbeeld al meerdere linkjes kunnen vinden naar leuke accommodaties of bestemmingen. Uiteraard is het ook mogelijk om bij één van de reisaanbieders een voorjaarsvakantie 2023 te boeken. Je kunt dit bij bijvoorbeeld een reisbureau doen, maar je kunt dit ook via het internet doen. Via het internet vind je in ieder geval het uitgebreide aanbod moeiteloos terug.

> Waar kan je naartoe tijdens de voorjaarsvakantie 2023?

Tijdens de voorjaarsvakantie 2023 kun je echt overal naar toe. Wij raden je onder meer de volgende bestemmingen aan:

 • Nederland: in eigen land kun je echt van een heerlijke vakantie genieten. Dit kost bovendien niet de hoofdprijs, terwijl je ook een niet al te lange reis af hoeft te leggen.
 • Europa: ook in Europa kun je uit tal van leuke bestemmingen kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor de zon? Of ga je voor het bezoeken van een leuke stad in Europa?
 • Andere continenten: ook op andere continenten vind je tal van interessante bestemmingen. Mexico, Dubai en Egypte zijn hier slechts enkele voorbeelden van!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven