De ideale vakantie-outfit in Nederland

Een vakantie in Nederland kan op verschillende manieren ingevuld worden. Een bootje varen in Friesland, heerlijk mountainbiken in Limburg, een gezellig weekend in Amsterdam doorbrengen of genieten van de stranden aan de kust; de mogelijkheden zijn oneindig. Het weer in Nederland is soms wat onvoorspelbaar, dus is het belangrijk om je te (kunnen) kleden op de meest voorkomende weertypes.

Inhoudsopgave:

Vertoeven in eigen land

Het weer in Nederland kan snel omslaan. Een zonnige dag kan zo veranderen in een dag met regen, onweer en wind. Bereid je daarom voor op veranderende omstandigheden en zorg ervoor dat je iets warmers meeneemt. Vooral in het voor- en najaar kan het ’s avonds flink afkoelen, waardoor je zomerse outfit (korte broek met een T-shirt) te koud is. Een vakantie in Nederland kan allerlei kanten op. Voordat je op reis gaat, bedenk dan goed met welk gezelschap je gaat en welke activiteiten jullie willen ondernemen. Per soort vakantie zijn er verschillende vormen van luxe. Is er een vakantiehuisje waar je rustig kunt relaxen of breng je de nachten door in een tentje op de camping? Dan beschik je doorgaans over minder luxe en moet je meer spullen van huis meenemen.

Een koffer vol kleding

Als je met de auto op vakantie gaat, wil je niet onnodig veel kleding meenemen. De inzittenden van de auto nemen natuurlijk al de nodige plek in en iedere onnodige kilo aan bagage is er één te veel. Voordat je op vakantie gaat, is het daarom goed om een lijstje te maken met de plannen die jullie op vakantie hebben. Staan er sportactiviteiten op het programma, zoals mountainbiken of zwemmen? Dat zorgt voor een paar extra outfits die meegenomen moeten worden in de reistas of koffer. Het is ook goed om na te gaan of je op je vakantieadres de beschikking hebt over een wasmachine – en of je dat op vakantie überhaupt van plan bent om te doen.

Groot gemak met laagjeskleding

Een tip die tijdens een Nederlandse vakantie goed van pas komt, is het gebruikmaken van laagjeskleding. Het grootste voordeel daarvan is dat thermoskleding je lichaamswarmte vasthoudt, dat zorgt voor een goede isolatie bij zowel koud als warm weer. Naast een goede isolatie en veel bewegingsvrijheid kun je thermokleding perfect combineren met andere soort kleding. De tweede laag die je draagt is een trui, blouse of sweater. Vervolgens maak je je outfit af door er een waterdichte jas overheen te dragen. Combineer je deze bovenkleding met een afritsbroek (en daaronder een thermobroek), dan ben je op ieder weertype in Nederland voorbereid. Voor de écht winterse omstandigheden kies je voor winterkleding, bijvoorbeeld handschoenen. Ga je met een grotere groep op vakantie, kun je de onderlinge groepsband versterken door (deels) dezelfde kleding te dragen. Laat bijvoorbeeld mutsen bedrukken met het logo van jullie vriendengroep of kies voor sjaals bedrukken met de namen van alle vakantiegangers.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven